Mýdlový sliz

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10713
20.9.11 09:18
Teodora píše:
Sůl na skvrny v dm, zelený kyblík.
Pomeranco, jako žlučové mýdlo nefunguje při vyšších teplotách? To jsem nevěděla. :nevim: Má to nějaký důvod?

No myslím, že jde o enzymy, které se při vyšších teplotách denaturují. Snad je to ono, nerada bych tu šířila mylné informace. Třeba mě někdo doplní/opraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
20.9.11 09:24

A kolik přibliženě ta sůl v DMku stojí? já jen, jak s tím počítat :-) Díky:-)
A teď jsem četla na Fleur - že je lepší jelen nebo kamzík či co než Lanza. a zalevají to tam jen 5l......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
20.9.11 12:37
pomeranca píše:
No myslím, že jde o enzymy, které se při vyšších teplotách denaturují. Snad je to ono, nerada bych tu šířila mylné informace. Třeba mě někdo doplní/opraví

Aha, dík.
Kristy, já si tu cenu nepamatuju. :zed: A používám jádrové, nebo s jelenem, Lanzu jen občas. Mám strach aby se mi kluci neosypali, že je voňavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
20.9.11 18:06

Holky díky moc :-) Až půjdeme pro mlíčko do Dmka,tak vím, co budu kupovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
26.9.11 20:11

Ahojky holky, ještě to tu zkusím, jestli mi některá poradí.. jak uskladnujete ten sliz?? je to hodně gelové??? podaří se mi to nalít a potom dávkovat z těch barelků na tekuté prací prostředky?, jako tekutý Persil a tak????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
26.9.11 20:29

Mám obyčejný kýbl s víkem (z globusu) na 10 litrů. Ze začátku je to tužší, musím ukrajovat, pak to povolí a je to fakt takovej sliz. Nabírám do malého kbelíčku od nějakého sýra či co. Jak vypadají a nabírají se tekuté Persily nevím, to jsem nikdy neměla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
26.9.11 21:46

Já jsem spíš mysela tu láhev- baral či co to je, používá to kamarádka, tak že bych jí o to stáhla na ten sliz. a gel jsem myslela v podobně na vlasy,prostě jestli by to z toho šlo vylít :-) Ale asi ne, když to ukrajuješ.. tak musím sehnat kýbl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.11 22:27

Já to zkoušela nalít ještě teplé do láhve od aviváže - té větší. Bohužel nešlo to ven… Musela jsem hooodně tlačit a mačkat… Já doporučuji kýbl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
26.9.11 22:28

Evčo - moc děkuji :-) nemám ještě zkušenost, tak proto se ptám, díky moc, tak vím, že kýbl :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
27.9.11 12:50

Já si ho dávám do kanystrů od gelu. Nedávám plný a občas s ním zatřepu, pak je jakžtakž tekutý a dál nehoustne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
27.9.11 13:10
Teodora píše:
Já si ho dávám do kanystrů od gelu. Nedávám plný a občas s ním zatřepu, pak je jakžtakž tekutý a dál nehoustne.

Takže to jde?? no to by bylo super .-) Díky, díky...... A kolika teda ředíš?, kolik dáváš vody???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
27.9.11 14:08

No, tak nějak do kýblu :-? , mám na to 4 a půl litrový kanystřík od lovely a dva asi třílitrové od jupí sirupu, ty jsou fajn se širokým hrdlem. Nijak se nezatěžuju přesným odměřováním. Naplním to asi 10 cm pod okraj a když zatuhne na beton, jde roztřepat. Pokud s ním zatřepeš párkrát za den, máš z toho téměř klasický gel. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
28.9.11 10:11

Teo- paráda!!!! jsi zlatá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
28.9.11 13:14

Ale jdi :oops: :lol: