Myjete před malováním zeď?

Anonymní
3.6.21 21:21

Myjete před malováním zeď?

Ahoj,

Chci si nechat (poprvé v životě) vymalovat byt. Zdi máme celkem zapráskané a opatlané od dětí. A zjistila jsem, že se má zeď před malováním mýt mýdlovou vodou, odmašťovat etc.

Děláte to? Mně se do toho nechce. Ale nevím, co to udělá. Už to přeci jen dost opatlané od dětských ručiček, tj. mastné to určitě je.

Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
3.6.21 21:23

@Limi123 ne, nikdy jsem to nedělala.. Pac když omyjes klasickou stěnu, půjde dolů komplet barva až na fajnovou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16463
3.6.21 21:32

@Limi123 Táta je myl, ale taky vždy škrábal :think:. Bych se bála, že když to nemáte nikdy škrábané, že to opadá nebo udělá bubliny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14677
3.6.21 21:36

Pokud tam je někde vyloženě mastný flek, tak ten bych zbrousila. Jinak jsem před malováním nemyla nikdy nic, a dobrý. Pokud si na to někoho volas, domluv se s nim. Loupajici se starou malbu lze také poresit, ze se skrabat nemusí.

Ale já například maluji vždycky za pochodu, každý den kousek :lol: když mas dobrou barvu, tak to nekape a nemusíš nic zakrývat. A aspoň nemusím uklízet brajgl po malirich a rozčilovat se, ze to udělali nedbale.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
3.6.21 21:38

Ano, myju. Maluji sama a neumím škrábat. Takže když trochu barvy smyju a při malování zase vrstvu přidám, výsledná tloušťka barvy je stejná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19984
3.6.21 21:42

Jo vzdy, ale taky vždy skrabeme komplet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
3.6.21 21:46

Dělávali jsme to, ale když jsme si malovali sami. Rozpouštěli jsme mýdlové vločky, ty už snad ani nejsou? :nevim: Když máte malíře, tak se na to asi byl podívat, aby udělal cenovou nabídku, tak bych se s ním poradila jestli zdi předem nějak připravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.21 22:43

@alun-ka mám hodinového manžela.

Holky díky tak uvidíme.

• Citovat
  • Upravit
3598
3.6.21 22:44

Tak nikdy jsem nic nemyl. Buď se použije penetrace nebo se to namočí a oškrábe ;) dobře to jde karosářskou ( Japonskou ) špachtlí sou hodně tenké dostanou se pěkně pod barvu.
A hlavně kvalitní barvu. Ne ty mega kýble za 300 je to jak srajda a nekreje :lol: chce to něco na úrovni polaru či obdobně od HETu pak to máš na první dobrou.
Hlavně to pořádně zamíchat nejlépe michatkem do vrtačky ;) a zbytečně moc neředit vodou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.6.21 23:23

Dříve se zdi umývaly, aby se neslupoval původní nátěr, dnes existuje zázrak jménem PENETRACE…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová