Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
začala jsem brát antibiotika kvůli opakovanému zánětu dutin a hned druhý den mě začalo trápit svědění a pálení, zřejmě mykoza, protože to po antibiotikách bývá. V lékárně jsem si koupila Gyno pevaril combi, ale zajímalo by mne, jestli si mám čípky zavádět hned, nebo mám počkat až doberu všechna antibiotika, aby ta léčba byla účinná? Druhá věc co mě trápí je to, že tyhle problémy přišly v nejnevhodnější dobu, akorát jsem vysadila HA a chceme se pokusit o mimi. Myslíte si, že prodělaná mykoza, když ji přeléčím může mít nějaký negativní vliv na otěhotnění, případně na plod? Teď mi akorát končí menses a tak bych už další cyklus na to chtěla vlítnout, nebo radši ještě počkat déle?
Díky za každý názor a zkušenost.
Teo taky obcas mivam mykozu po antibiotikach
Zacla bych brat cipky az po dobrani antibiotik. Taky si myslim ze mykoza na tehu nema vliv protoze mykozou pry v tehotenstvi trpi hodne zen, takze kdyby jsi prisla do jineho stavu tak to vubec neva. Jen pak v tehu kdyby jsi mela mykozu tak se poradit s lekarem co uzivat.Jo a jestli je k tomu baleni co jsi si ted koupila i masticka tak se klidne maz a po dobrani antibiotik zavadej i ty cipky.
ahojky, určitě začni to brát, až po AT, protože aby jsi to vyléčila. AT jsou potvory na tohle, můj dr.mi dával čípky, aby jsem je začla brát po užívání AT. Jestli máš tu mastičku, tak tu použít můžeš už teď klidně, pokud to je nepříjemný …
Jinak hodně štěstí s mimi!!!!! ![]()
Já jsem měla opakovanou mykozu během celého druhého těhotenství.Globule jsem měla nejméně čtvery,žádné nezabraly.Nebo spíš se pár dní po dobrání mykoza rozjela znovu.A lékař mi říkal,že ty globule se dávají jen pro úlevu těhotné,miminku to neublíží.Ani při porodu.Pokud jsou to jen kvasinky.
A po porodu,jako když utne.Už na kvasinky netrpím.
Myslím si,že i kdybys otěhotněla během léčby,nic se nestane.Ale během vkládání těch globulí je doporučená sexuální abstinence ![]()
Zkus bílý jogurt (třeba stříkačkou bez jehly, nebo namočit tampon a na chvíli zavést), uleví hodně. A pak po dobrání těch antibiotik to můžeš doléčit úplně tím gynopevarylem…
Mykoza si myslím, že na těhotenství mít vliv nebude, ale třeba ten gynopevaryl by mohl, nevím, jestli se v těhotenství může brát. Ale zas v době případného otěhotnění už bys to asi nebrala… Uvidíš, jak ti bude.
Ahoj. Začni je brát hned, proč se budeš trápit nepříjemným pocitem. Až ti přestanou problémy, tak se klíďo o mimi můžete začít snažit ![]()
Ja taky doporucuju ke vsem mastim a globulim bilej zivej jogurt,opravdu ulevi,dovnitr i poradne zevne.Je to patlanice,ale pomuze ![]()
Ja mela taky kvasinky,jak pise Jana,temer cely tehu,jeste k tomu cukrovku,ktera je podporuje,byl to des.
Přesně jsem měla cca před měsícem, po 5 letech jsem měla atb kvůli resekci osmičky a komplikacím s hojením díry po zubu a taky mi to zavařilo pěknou candidózu (tj. plíseň, to nejčastěji atb způsobují). Neměla jsem globule, jen Clotrimazol mastičku, a myla jsem se v heřmánku v bidetu a dobrý, přešlo to. (Volně prodejný je Imazol, ten obsahuje taky clotrimazolum, to se maže na opruzeniny mimčům - taky proti kvasinkám.)
Otěhotnění bych se nebála, toho se snadno za pár dnů zbavíš a můžeš těhotnět
. Já na tyto potíže naštěstí vůbec netrpím, a přesně v těhotenství jsem to měla pokaždé - poprvé jsem měla candidózu cca na poč.3. trimestru v první těhotenství a v druhém totéž, vždy mi to přeléčili a v pohodě.
Prosim vas, jak poznam, jestli je to mykoza nebo jen nejaky bily vytok pri nemoci? Dneska rano jsem zacala brat atb. Kamaradka mi vcera rekla, ze presne z tech mela mykozu. A ja uz jsem vyplasena..
Az te to dole zacne svedit, palit, rezat, podivne zapachat nebo zacne vytekat hodne hodne nejaky vytok, tak se jedna o mykozu. ![]()
Na mykozu doporučuju laktobacily Swiss. Taky teď mám antibiotika a laktobacily jím preventivně. Pomáhá to i proti průjmu. ![]()
Začni hned, to chceš ještě trpět několik dní než ty pilule dobereš? A co když se ti to za těch pár dní rozjede ještě víc? Vím o čem mluvím…
Buď brzo fit ![]()
Pokud jsi začala dneska ráno brát ATB a už máš výtok, tak to spíš mykoza nebude. Nicméně kup ty lactobacily, ty se doporučují vždy při braní ATB
Dekuju, docela jsi me uklidnila. Vytok je ale docela silny
koupim si zitra laktobacily, snad mi nejake v lekarne poradi.
Dobrý den, prosila bych o jakékoli rady s mykozou, trápí mě už druhý rok a opravdu jsem už zoufalá. Gynekoložka mi vždy předepíše akorád nějake globule nebo čípky, ale pak se to o5 oběví. Můj sexuální život už je skoro pase, protože vždy po sexu mam utrum minimalně na tyden:( a to tak sex miluju:(…potřebovala bych nějake zaručene rady jak to dlouhodobě vylečit… děkuji za každou radu:* už jsem fakt zoufalá
![]()