Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@parketka píše:
Jak na miminku? Jakože se ti uchytilo vajíčko na myomu? To ti řekla nebo jsi to vydedukovala? Podle mě v myomatosním uteru znamená v myomatosní děloze tzn. v děloze máš myom a jsi těhotná. Neboj se jak jsi třeba tady četla tak spoustě holek problém myom nedělal žádný a mě sice dělá, ale pořád se držíme. Záleží taky na tom kde se ti pak uchytí placenta.
Při normální kontrole v lednu tam žádný myom nebyl. Dnes jsem se těšila,že uvidím tu malinkou fazolku(protože nic jiného v 5. týdnu ještě vidět není) A jediné co vidět bylo, byl myom.
@ještěřice píše:
Při normální kontrole v lednu tam žádný myom nebyl. Dnes jsem se těšila,že uvidím tu malinkou fazolku(protože nic jiného v 5. týdnu ještě vidět není) A jediné co vidět bylo, byl myom.
No protože myom roste díky hormonům, který produkuješ v těhotenství. Ty živí to embryjko a bohužel i toho mrchu myoma. A jak sama píšeš tak v 5.tt je ještě brzy na to vidět fazolku. Je nesmysl, aby byl myom na embryjku to by snad ani nešlo protože to je svalovej výrůstek taková bambule.
@parketka ahoj, prosim te muzu se te zeptat? Je to sice rok, od tveho komentare, jak jsi dopadla s tim myomem a porodem? Mam ted ponekud stejny problem jako ty. Jen ze me z toho silene bolo zada, bez paralenu nefunguju jak me spodek boli. Jsem 26tt a bojim se. Zjistili mi ho asi pred 2 tydnama. Diky moc
@romuska1 ahoj, všechno dopadlo dobře. Taky mě děsně bolela záda a nemohla jsem se třeba i zvednout z postele nebo se převrátit na bok to byla uplná hrůza a vstát ze sedu nebo z lehu běs navíc mi nějak tlačil na páteř nebo na co a necítila jsem nohu. Ale nic víc nedělal malá si tam to místo vybojovala. Strašili mě s předčasnym porodem, kterej tedy nastal o měsíc dřív, ale ne kvůli myomu. No prostě dobrý už tu máme skoro 7 měsíční zdravou holčičku. Tak neboj 26.tt už je taky dost na to, aby si tam prcek udělal pořádek
a tobě ten myom roste nebo se zastavil? Je zvláštní, že ti ho našli až teď většinou rostou jen v 1. trimestru a pak už se zastaví nebo i zmenší.
@parketka Já začala krvácet a odjela jsem na pohotovost. Hned mě přijali s nějakým nálezem
mám ho zřejmě někde vzadu, takže jsem chodila po vyšetřeních než na to došli. OD Té doby má ukrutné bolesti podbřišku. Propustili mě v pondělí s klidovým režimem, že prý tlačí na čípek:-((( vím prd jak ve velký to mi jaksi nikdo neřekl… děsí mě ty bolesti…je mi z nich až zle, snažím se kvůli malemu být bez prášku, ale nejde to
nevím co mě čeká a jestli je taková bolest normální a přejde mě to ještě vůbec??? Mám nějaké prášku na to aby to nerostlo asi víc…toť vše. Jsem z toho už zoufaláááá
@romuska1 tak já to měla ve fázích třeba týden bolest pak 14 dní klid pak zase bolest. Neměla jsem to pořád, ale umim si to představit jak jsi z toho vykulená. Budeš to muset vydržet a doufat, že to přejde. Jestli jsi z toho uplně zoufalá a potřebuješ poradit nebo něco vysvětlit tak je výborná poradna na porodnice.cz - tam se můžeš zaregistrovat a funguje tam poradna čistě jen o myomech vede jí MUDr. Mára - výbornej doktor byla jsem u něj na několika zákrocích. No jinak ti přeju hodně štěstí a ať to vydržíte… už se ti to krátí teď to bude už utíkat ![]()
Romuska1: Já tenkrát ve 12 tt. potratila a při následném čištění dělohy mi byl odstraněm i ten myom.
Ahoj, kde v Praze je nejlepší rodit s myomem? Jsou některé nemocnice specializovanější? Chtěla jsem do Podolí, ale tak nevím..
@Svistice píše:
@sru Na myomy se specializuje nějaký doktor od Apolináře.
děkuju, to vím, ale ten mě rodit nebude:) a z Apolináře mám trochu strach, říkají, že ač perfektní servis, tak přístup je tam neosobní a prostředí depresivní…tak nevím. podle fotek jsem se zhrozila těch vykachličkovaných pokojů jak na jatkách…v podolí to vypadalo příjemněji…ale co já vím…
@sru Za chvili tam budu rodit druhé dítě. Na přístup ze strany personálu si nemůžu zatím stěžovat, prostředí ok, když pominu to, že některé věci jsou prostě limitované historickým charakterem budovy (takže v Podolí je určitě třeba u porodu víc soukromí, U Apolínáře to stavebně prostě nejde, pokud nechtějí omezit kapacitu třeba na 4 porody najednou).
Záleží, co preferuješ. Já třeba při volbě porodnicí volila mezi odborností vs. soukromí a vyhrála u mě ta odbornost.