Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, minulý týden (v 6+5 tt) jsem byla u gyndr. na první těhu prohlídce. Dr. mi pouze ultrazvukem potvrdil těhu, srdíčko prý ještě nevidí, prý je moc brzo(??). Co jsem si stačila všimnout, jen změřil dutinku a nic neříkal. Nakonec prohlásil, že mám přijít za měsíc, což budu v 11. tt. Překvapilo mě, že ani nechce mezitím vidět srdíčko, přesvědčit se, že vše je OK, že mimís roste jak má. Krev mi nevzali, tlak nezměřili, ani se se mnou nebavili…
Tak mi nezbývá než doufat, že bude vše v pořádku a že za měsíc uvidím živé a zdravé mimčo
Jak to bylo u vás???
Jani, já byla na 1. prohlídce taky nějak v 7tt, Mudra jen zkoukla mimíse ultrazvukem a objednala mě pak za 3 týdny. V tom 10 tt jsem dostala průkazku, brali mi krev, zkontrolovali TK a udělali podrobnější UTZ.
Díky za reakci, rhiannon, taky si pamatuju, že u prvního těhu (jiný dr.) mi dělali krevní testy už v 10. týdnu
Asi týden navíc nehraje roli…
Přeju ti pohodový zbytek těhu ![]()
Já jsem při třetím těhotenství v té době taky neměla viditelné srdeční ozvy, taky mi neměřili tlak na první prohlídce, krev mi nebrali a doktor mě pozval na kontrolu za 3 týdny. A nemyslím si, že by to bylo nějaké zanedbávání. První prohlídka je důležitá hlavně na to, zda je vidět mimi v děloze. A taky si myslím, že když se má něco stát, častější prohlídky tomu nezabrání. Při druhém těhu byla srdeční akce vidět někdy kolem 8.tt a ve 13tt pak už ne.. Zkus být v klidu, přeju hodně štěstí.
Myslím, že se další vyšetření opravdu dělají až po 10.tt, ale nevím určitě. Já se „doplazila“ až ve 12.tt, takže jsem musela dokonce 2× v jednom týdnu a už se nabírala i krev,…Další prohlídka už byla za 4týdny. Momentálně nejde asi opravdu nic víc zjišťovat.
Ahojky ![]()
Tak já byla u Dr. asi v 5 tt a to už něco málo viděl, ale raději řekl, ať přijdu za týden. Za týden se miminko pěkně zvětšilo a bilo nám už srdíčko. Žádné vyšetření dále nedělal. Měla jsem přijít zase za tři týdny a setřička mi akorát řekla, že už mám od teď nosit moč. Po třech týdnech jsem dostala těhu průkazku, poprvé testovali moč, změřili tlak, výšku, váhu. Krev na HIV, syfilis, žloutenku B, KO atd. mi brali až teď v rámci tripple testu. Dříve mi krev brali akorát v rámci NT UTZ, ale s tím něměl společného nic můj Dr.
ahoj já byla přeně 6tt a řekla je to tam a na další jsem šla až v 11tt a to jsem už dostala těhuprůkazku
Mi občas přijde že oni to doktoři vzhledem k častému riziku samovolného potratu berou jako těhotenství až od 12tt… Jinak u nás jen projel ultrazvukem, už si nepamatuju jestli něco vidět bylo nebo ne, každopádně za dva dny jsem tam byla zas a od cca 7tt na neschopence… Kvůli špinění (měsíc a půl předtím byl potrat, tak mi ji napsal bez řečí).
Děkuju moc za všechny reakce, jsem teď mnohem klidnější
Jak píše hkac, když se má něco stát, časté prohlídky tomu nezabrání… Já zatím naštěstí žádné problémy nemám, teda až na to, že je mi celodenně blivno
, což je ale v podstatě pozitivní, protože vím, že se mimi drží
Přeju vám všem zdravá mimča ![]()
Ahoj ja sla v 6 plus neco a byla videt jen dutinka, doktorka me chtela videt za 14 dni, jestli se rozbehne srdecni akce… Srdicko na dalsi KO tlouklo o sto sest a dostala jsem rovnou i prukajdu. Ale jinak zadne brani krve ani mereni tlaku na te uplne prvni nebylo. To az od te dalsi prohlidky. Jinak na KO chodim po 3 tydnech, ted uz vlastne budu mit prvni po 2 tydnech. Tak hodne stesti.
U nás taky tak nějak podobně. Přišla jsem tam, prohmatal mě, řekl, že to vypadá na sedmý týden, udělal vnitřní ultrazvuk, kde byla jenom černá bublina (taky srdíčko nebylo) a řekl, ať přijdu za 14 dní, že mi pak dá i průkazku, slíbil srdíčko a vůbec
Krev mi brali poprvé na triply, tlak už nevím, ale tipla bych, že buď až za těch 14 dní, případně až při další prohlídce…
Ahojky,tak u mě 1.prohlídka proběhla asi v tom 6tt.Dr. zkoukla dutinku,kde bylo 3mm embryo a další kontrola byla v 11.tt,kdy mi vzali snad půl litru krve
,vypsali těhu průkazku,změřili pánev atd..Přeji všem krásné a šťastné těhulkování ![]()
Taky jsem z první kontroly odcháze s fotkou černé tečky, a jinak žádné další vyšetření, další kontrolu jsem měla za měsíc. Bohužel asi za týden jsem začal špinit tak jsem valila hned, paní doktoka mi udělal utz a srdíčko jěště nikde, ale byla v klidu že je brzo. Mimiško se udrželo. Ty první tři měsícem skoro žádné jiné vyšetření, byly to nervy. Teď se to zas rozjelo tlak, vycucli už ze mě tak půl litru krve, v pátek ko, ve středu screening …
Neboj vše je v poho
Jasně, je to v poho. Jde o to zjistit, zda je mimi v děloze a ne někde, kde být nemá. Víc se zatím zjišťovat ani ovlivnit nedá… Vím, nejhorší je to čekání, ale ani nějakou „mezikontrolou“ se prostě stav věcí nezmění.
Ahojík ve spolek
Já jsem zjistila teď v sobotu, že jsem těhu … předpokládám, že začínám 6tt. Na první pokuk jdu k doktorovi za 2 týdny. Takže jsem moc ráda, že jsem narazila na vaše příspěvky
Alespoň vím do čeho jdu, jinak bych byla určitě taky vyjukaná
Je to moje první těhu, takže mám trochu tendence vyšilovat ![]()