Myom v děloze v těhotenství

1762
16.3.10 13:34

Myom v děloze

Ahoj, na utz doktor objevil myom o průměru 4cm. Jsem v 13. týdnu těhu, nemůže to nějak ohrozit mimi nebo mě?Opět mě otázky napadly až doma :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2769
16.3.10 15:25

ahojky…taky mě našli myom děloze…je někde u vaječníků…dostala jsem nabídku na odstranění laparoskopicky,ale že klidně můžu otěhotnět a nebude to vadit…ono asi záleží kde leží…taky se musím zeptat jak je veliký…jsem jako ty-vzpomněla jsem si až doma…držím palečky ať je vše OK a mimi se narodí v :kytka: pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
16.3.10 15:27
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
16.3.10 15:51

Ahojky,též mibyl zjištěný v těhu a pak mi sám zmizel,vstřebal se,nebylo mi doporučeno ho odstranit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
17.3.10 11:31

Sylvajs díky za odkaz. Na příští kontrole svého gyn. podrobím křížovému výslechu :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
17.3.10 18:27

to já taky..hned v pátek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kikiiiii
26.5.10 20:09

myom v tehotenstvi roste a to docela kvapem, ale jsou znama i tehotenstvi s 20cm myomem. Po porodu chodi zeny na odstraneni. jediny problem je to, ze muze tlacit na mocovy mechyr a zena cura jako alik :-D
nad 10cm a bolestivy mel by ven rovnou, ale pri mensich rozmerech se muze otehotnet a vydrzet

• Citovat
  • Upravit
9
22.6.10 23:03

ahoj Mishko

uz je to par mesicu, cos tady psala a doufam, ze tve tehotenstvi probiha stale v poradku.
chci te jen povzbudit: ja mela v tehotenstvi 2 myomy, ktere zacaly o neco mensi nez tvoje a narostly asi do velikosti 7×8 a 3×4 cm, byly (jsou) ve stene a ve spodni casti delohy, takze byl duvod se obavat komplikaci, ale cele tehotenstvi probehla naprosto hladce, rodila jsem v terminu spontanne a jedinou neprijemnosti bylo dost silne krvaceni pri porodu a to, ze placenta nevysla cela. ale to nemuselo nezbytne souviset. mimco uplne v poradku.

takze drzim palce, at se dockas miminka bez problemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
7.11.10 23:18

Ahoj Pavlo, já na to nějak zapomněla ( doktor řekl, že je to ok a pak už na to nepadla řeč). Až po porodu mi doktorka při vizitě říká: No ten myom ok, není skoro ani vidět.Koukala jsem na ni jak blázen a nechápala o čem mluví :mrgreen: Jinak máme zdravou holčičku, psala jsem deníček jestli si chceš počíst

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
12.3.12 09:27

To jsem se uklidnila. Mám myom podle poslední kontroly 4 cm. Doktor mě straší, že nebudu moci rodit spontánně, ale jinak snad zatím žádné větší komplikace.

Jsem 21tt a vše je jak má.....snad to tak vydrží a po porodu děj se vůle boží. Třeba pude ven nebo se vstřebá, to je mi jedno. Jen ať v klidu donosím a porodit miminko !!!!!!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
12.3.12 12:15

Ahoj, kamarádka má myom jako grapefruit a už porodila dvě děti. Chce ještě třetí, než si ho nechá odstranit, ale v jejím případě je fakt velkej, takže by jí mohli hrozit komplikace :nevim: Jinak je to vlastně „neškodné“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
parketka
12.3.12 17:22
tomikadze píše:
Ahoj, kamarádka má myom jako grapefruit a už porodila dvě děti. Chce ještě třetí, než si ho nechá odstranit, ale v jejím případě je fakt velkej, takže by jí mohli hrozit komplikace :nevim: Jinak je to vlastně „neškodné“

Já mám myom 5,3 cm a neškodný tedy neni vůbec. Než jsem otěhotněla tak mi deformoval dělohu takže jsem si ho nechala odstranit a on mi mrcha vlivem hormonů v těhotenství narostl znova. Teď si tam trůní vrostlý v přední stěně dělohy a mimčo se bohužel uchytilo hned vedle něj takže tam na sebe tlačí. Navíc mi roste a tlačí na tlustý střevo a pánev takže jsou dny kdy se ani nemůžu postavit protože ztrácim stabilitu v pravý noze. Hrozí mi potrat a předčasný porod. Taky se musí hlídat jestli tam nenekrotizuje tkáň. Je to prostě tak, že někomu to problémy působit nemusí má ho třeba na děloze a ne uvnitř a někomu i malý může působit pěknou rotyku.

• Citovat
  • Upravit
5
12.3.12 22:20

Asi záleží, jak daleko od plodu je. Měla jsem v těhotenství myom na vnitřní stěně dělohy, který narostl na nějakých 6cm. Doktor, co mi dělal ultrazvuky, strašil komplikacemi, ale žádné nebyly. Na předporodní kontrole v Podolí mi pak řekli, že myom nevadí. Porod proběhl přirozenou cestou bez komplikací. A při kontrole po šestinedělí jej již nenašli. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
26.3.12 20:23

Já teda jsem docela vystrašená. Jsem teprv v 5.týdnu a myom mi dnes doktor na ultrazvuku potvrdil přímo na miminku Gravidita v myomatosnim uteru. Na kontrolní ultražvuk jdu po velikonocích a do té doby asi spát v klidu nebudu. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
parketka
26.3.12 20:43
@ještěřice píše:
Já teda jsem docela vystrašená. Jsem teprv v 5.týdnu a myom mi dnes doktor na ultrazvuku potvrdil přímo na miminku Gravidita v myomatosnim uteru. Na kontrolní ultražvuk jdu po velikonocích a do té doby asi spát v klidu nebudu. :,(

Jak na miminku? Jakože se ti uchytilo vajíčko na myomu? To ti řekla nebo jsi to vydedukovala? Podle mě v myomatosním uteru znamená v myomatosní děloze tzn. v děloze máš myom a jsi těhotná. Neboj se jak jsi třeba tady četla tak spoustě holek problém myom nedělal žádný a mě sice dělá, ale pořád se držíme. Záleží taky na tom kde se ti pak uchytí placenta.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky