Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Delam ve skladu s hlinikem a plastem, prenaseni veci paletakem a do stroju rucne (9kg je nejlehci 15nejtezsi ale lehci se rychle zpracuje takze celkem makacka) tak proto bych radeji uz ted odesla
Noo. Pracovala jsem s tehotnyma, ktery delaly daleko tezsi praci a bylo to pohode. Nic se jim nestalo. Treba sestra pracuje v domove důchodců a v zacatku tehozenstvileta se tahala s lidma.
Takhle, doktor vás doma nechat může a nemusí, ale ona musí napsat nějaký důvod a to není práce, ale zdravotní problém. To aby jste netahala těžké věci je věc zaměstnavatele a ne lékaře.
Myslím, ze lékař ti PN napíše. Já bych tedy v těhotenství, ani na začátku, nic takového radši nedělala ![]()
Takže jsi zvyklá tahat těžké věci? To by ničemu vadit nemělo. Horší by bylo, kdybys právě nastoupila a tělo na to zvyklé nebylo. Pak by ti mohlo z té nepřiměřené zátěže někde něco prdnout. Já dělala v zahradnictví a neřešila jsem to. Makala jsem, dokud mi neskončila smlouva. Takže bych to i ve tvém případě vydržela do konce. Tím spíš pokud nemáš silné nevolnosti, únavu, atp.
@Kresatkovi @zuzikka @pikola těhotná pokud vím, může zvedat max 5 kg a jestli paní bude pracovat 4 následující dny, nebo ne, tak nemocenské pojištění nezkrachuje - jde o 4 dny ![]()
Trochu OT, ale neni to tak, ze PN se da napsat na DPP jen za urcitych podminek? To nejde na kazdou DPP, ne?
EDIT: Čtu přibývající příspěvky a evidentně u zakladatelky jde, když jí to radí vedoucí. ![]()
Příspěvek upraven 09.09.19 v 12:29
Tak jako těhotná ze zákona nesmíš zvedat břemena nad určitou hmotnost (tuším 5-7,5 kg dle toho, jak to zvedáš, kolikrát za sebou, atd. - nastuduj si to - a vzpoměň na to, jestli budš podruhé těhotná a starší bude teprve batole
), takže zaměstnavatel to s tebou musí řešit hned. Jestli ti dá doktor PN - máš-li nějaké zdravotní obtíže, tak ano. Nemáš-li, tak čistě na základě práce by neměl, ale najde se mnoho takových, co to udělá, jen na to prostě nemáš žádný nárok a pokud tě odmítne, má na to plné právo.
Holky takhle… Mam velkem velke bolesti, celkem casto. Jinak nemam zadny problem. Ma vedouci rekla, ze jestli mi neni dobre at ji donesu na ten tyden nemocenskou. Ale jak to mam u te doktorky rict?
@Anonymní píše:
Holky takhle… Mam velkem velke bolesti, celkem casto. Jinak nemam zadny problem. Ma vedouci rekla, ze jestli mi neni dobre at ji donesu na ten tyden nemocenskou. Ale jak to mam u te doktorky rict?
Tak jak to píšeš ![]()
@stinga jasně, že nezkrachuje. Ptala se, jak bychom to udělaly my. Tak píšu jak jsem to měla já. Ať se rozhodne sama, jestli se na to cítí nebo ne.
Tak pokud máš často a velké bolesti, tak zajdi za doktorem a řekni mu, že máš často a velké bolesti.
@TRG píše:
Trochu OT, ale neni to tak, ze PN se da napsat na DPP jen za urcitych podminek? To nejde na kazdou DPP, ne?EDIT: Čtu přibývající příspěvky a evidentně u zakladatelky jde, když jí to radí vedoucí.
Příspěvek upraven 09.09.19 v 12:29
To mě také napadlo…nemám informace, ale třeba někdo ví, jak je to s DPP? Podle mého názoru (ale jenom si to myslím), záleží na tom, zda si daná osoba platí sociální pojištění nebo ne
umí někdo vysvětlit ![]()
Ahoj holky. Zjistila jsem, ze jsem tehotna. Praci mam do pristiho pondelka (na DPP) a je to celkem namahava prace. Myslite si, ze kdybych sla za doktorkou a rekla ji, ze bych potrebovala nemocenskou do pondelka ze by mi ji napsala? Mam celkem bolesti v podbrisku coz je normalni ja vim, ale i presto to bude me prvni dite a mam obavy. Dekuji za odpovedi nebo jak byste to udelaly vy? Dekuji