Na co si šetříte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@884135 píše: Více
Tak za facelift ve 40 bych palec nahoru nedávala, to je zákrok, kam bych směřovala ženský minimálně o deset let starší. A natož s malým dítětem - po zákroku by se ženská neměla ohýbat, namáhat - to si vůbec s malým dítětem neumím představit (pokud tedy benjaminkovi není už 10+).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám 0 prd..ale aktuálně na svatební dar a na útratu na dovolené
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já, manžel a 2 malé děti. Oba dva máme penzijko. Manžel má rozjeté investice, které měl ještě než jsme spolu začali randit.
Já si aktuálně, co mi zbyde z peněz na RD, posílám na spořící účet.
Jinak jsme začali šetřit pro děti. Kdyby chtěli vlastní bydlení, cestovat, řidičáky, auta,… záleží podle situace.
Dlouhodobě - důchod a děti
Krátkodobě - rekonstrukce zahrady, nové auto, dovolené
Pak máme částku, která pokryje 3 měsíce veškeré výdaje a na tu nesaháme vůbec, tzv. pro strýčka příhodu.
- Citovat
- Upravit
@zrcadlo píše: Více
To je podle stavu toho kterého ciferníku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rádi bychom s mužem do důchodu dřív, teď je nám 35 a 38, a pořídili si nemovitost u moře, až budou děti odrostlé. Ale nešetříme, investujeme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My šetříme na rekonstrukci domu
takže budeme šetřit ještě dlouho než dáme vše dohromady. Pak máme samozřejmě něco málo bokem, kdyby prostě se něco pokazilo. Ještě by jsme teď rádi dali něco bokem na letní dovolenou. Děti chtěli k moři, tak zkusíme něco ušetřit, aby jsme jim to mohli splnit a i my si odpočinuli od rekonstrukce. Snad nám to vyjde. Jak dokončíme dům, tak už začneme spořit na nějakou větší rezervu a i chceme našetřit něco dětem. Plány jsou velké. Uvidíme jak nám to půjde. Manžel by si třeba chtěl našetřit na kousek nějaké louky, kde by se dal založit sad ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám to tak, že nemám nic konkrétního, na co bych šetřil, ale prostě neutrácím za zbytečnosti. A na ušetřené peníze se pak sahá, když je potřeba koupit něco nad rámec provozních peněz.
Protože ono těch výdajů je tolik, že pak z toho trošku bolí hlava
Třeba: dovolená, rovnátka, nefunkční elektrospotřebič, auto, něco na baráku, pracovní indispozice… atd atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já pracuju v gastro - takže mám víc hotovosti, než lidé co dostávají výplatu na účet. Mám obálky do kterých dávám hotovost po celý rok. Mám obálku na Vánoce, dovolenou, pro případ nouze, oblečení, elektroniku, výlety a obálku na každý měsíc, kam odkládám jen jako šetření. Peníze co mi zbydou na účtu na konci měsíce, tak posílám půlku na spořicí účet a půlku nechávám na účtu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam penzijko a par investic (conseq atd) a setrim na zlate slitky/mince a na auto + rezervu
Kazdej mesic davam vsude trochu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šetříme průběžně. V nejbližší době nás čeká větší výdaj v podobě skleníku, pak si manžel ještě chce postavit garáž u domu, ta nám dost chybí. Tím budeme mít barák hotový a dalši našetrené penize chci použit na cestováni a zážitky s dětmi. Až vylétnou z hnízda, tak začneme setřit na důchod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem šetrná, takže šetřím dost. Dětem i sobě. Teď jsem od ledna hodně utrácela, nové vybavení obýváku, nový elektrospotřebič, teď mi v týdnu příjde malíř a bude malovat suterén, verandu a obří chodbu. To bude taky něco stát. Celkově jsem za poslední dva roky, obměnila vybavení domu a postupně vše vymalovala a to je při velikosti domu, celkem dost peněz. Do konce roku chci přestavět vrata do garáže a pořídit nová. Jako každý rok chci teď koupit dovču u moře, pro mě a děti. A pak týden ve Slovinsku pro mě a chlapa. Ve svém domě platím investice sama.
Chci víc šetřit pro děti. Budu prodávat jednu nemovitost a prostředky z toho chci zhodnotit pro děti. Část si nechám pro sebe. Platím si důchodové, chci si zvednout částku. Dokud jsem schopná to platit, tak abych tam dávala víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šetříme na všechno a na nic určitého. Určitě né na nějaký důchod
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My šetříme, ale na co…. To nevíme ![]()
Odkládáme prostě do kasičky v hotovosti a když už se to tam nevleze, tak vložíme na účet.
Někdy je z toho dovolená - ale teď má mladší rok, tak letos nejeden. Minulý rok jsme z toho zaplatili celou svatbu… před 3 lety z toho bylo 2. auto. Nedávno jsme z toho brali peníze na nový kávovar a teď před měsícem nový vysavač.
Takže to používáme spíše na tyhle věci, ale máme ještě další spoření, co odchází z účtu a pak manžel investuje, tak tam jsou také finance navíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit