Na co si šetříte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@110vib110 píše: Více
Dáváme měsíčně bokem na jeden ucet penize na provoz domu a na druhy sporime na veci jako je auto, dovolené atd. Potom mame akcie a penize ve fondech, nemovitosti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krecik.dzungarsky píše: Více
Hele, takhle jsem o tom nepřemýšlel: z tepla mám průjem a temné a těsné prostory mě děsí. Nemůžu se rozhodnout. Líbilo by se mi skončit jako Lenin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam penize pro deti (dokoncuji studia), tam uz nesetrim, jsou na term. vkladech a sporaku, nechci je nekde vazat, aby je mohli vyuzit, az budou potrebovat
pak mam penize, ktere odkladam jako splatku pujcky mych rodicu - pozdeji mi rekli, ze pujcku vratit nechteji, ze je to dar. Takze tento dluh setrim pro mou invalidni sestru, ktera se mnou ale vubec nekomunikuje.
pak mam rezervu na pul roku pro me a deti
a nakonec nam mensi (kdyz to tady tak ctu, tak opravdu male) uspory na duchod, tam davam 10 % prijmu, coz je pri mem veku a prijmu celkem bida
mam hodne zavazku v podobe blizkych zavislych osob, takze pro me osobne moc setrit nemuzu
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Zeptám se ale troufale - šetříš své invalidní sestře, která však s Tebou nekomunikuje.Sama na důchod si odkládáš málo. Předpokládám, že o rodiče se jednou budeš ve stáří starat Ty. Není na místě si místo pro sestru spořit pro sebe, abys mohla jednou rodičům na stáří přilepšit nebo jim zaplatit služby, až budou nemohoucí?
Příspěvek upraven 24.02.26 v 09:49
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@884135 no tatinek uz zemrel a maminka je po nem zajistena. Rada bych se o ni postarala, ale nemam prostor - bydlim s detmi ve velmi malem byte. Ona bydli v energeticky strasnem bydleni, ja nemam na to, abych se tam odstehovala a tam hradila energie. Ona odtamtud nechce.
- Citovat
- Upravit
@zrcadlo píše: Více
No já nikde nepíšu, že na facelift půjdu příští rok
Jen že si na něj šetřím, vzhledem k tomu, že jsem na RD, tak budu šetřit ještě dlouho, neni to priorita, ale vím že výhledově to chci a proto si odkládám peníze.
Poznámka o zvedání dítěte je v tomto případě taky mimo, ale díky za starost.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Já to psala, protože znám jednu paní, která si zaplatila docela drahý estetický zákrok a podcenila tu rekonvalescenci. Zvedala dítě, rozjely se jí stehy a něco posunulo tam, kam nemělo, a sto litrů v háji. A ta to teď rozmlouvá, kde může, že zásadní úpravy rozhodně až v době, kdy dítě pochopí, proč máma nechce obejmout. A taky si myslela, že se jí to nemůže stát a ví do čeho jde. Jinak samozřejmě přeju splnění životních snů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koukam tady zase vsichni vydelavaji sto litru a setri desitky tisic mesicne. Je tu taky nekdo komu zbyde tisicovka nebo dve. Nebo dokonce jen par stovek? Ja jsem rada, kdyz usetrim tisicovku. ![]()
- Citovat
- Upravit
Já to pročítám a říkám si, kde to jako jsem
Tady mají evidentně všichni peněz dost na tamto a tohleto a tady na to taky…no…tak já platím spoření dětem, penzijko sobě a mám pocit, že jinak musim platit milion věcí…a když už mam pocit, že bude líp a můžu šetřit víc, tak se něco zákonitě pokazí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ErneE clovek to tak asi musi brat, ze se tu sejdou lidi s ruznymi prijmy a situace jsou uplne jina
hlavne to nebrat, ze kdyz clovek ty penize nema, je neschopny
- Citovat
- Upravit
@ErneE píše: Více
Tak třeba mně umřel otec v 19 a já byla jeho jediná dcera, naši rozvedení, dostala jsem peníze z jeho půlky baráku po prarodičích. Já pak kupovala nemovitosti - garáž, garsonku v okresním městě, po pár letech to prodala za skoro dvojnásobek a koupila větší nemovitost a když ceny byly příznivé, tak znovu. Zároveň jsem žila vždycky skromně, byla jsem k tomu vedená doma. Teď nám s mužem táhne na 40 a jsme zajištění právě díky tomu. Takže jsem dědictví mohla rozfrcat a udělala jsem rozumné investice, ale zároveň bez toho počátečního kapitálu bych toho nikdy nedosáhla, nebyla to moje zásluha. Zas otec umřel za dost šílených okolností, takže bych radši, aby se to nestalo a měla jsem míň peněz. Ono při srovnání máme tendenci vidět jen jednu stranu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit