Na co si šetříte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Tady to nemůžeš brát vážně
Nevím proč, ale sem se stahuje ta vyšší vrstva
Když koukneš třeba na FB budeš rázem v jiném světě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná to bude tím, že některé ženy i pánové na sobě pracovali, studovali a mají výbornou kvalifikaci a proto i nadstandardní plat. Jak se říká - voják se stará, voják má.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@884135 píše: Více
Ano je to přesně tak, člověku to nespadlo z nebe, je to nějaká dlouhodobá strategie na které člověk pracuje, dává tam spoustu času, než jsou vidět výsledky.
Já v 18 ti začínala v práci s pár tisíci, viděla jsem, že to není cesta, dodělala jsem si vzdělání ( studovala dálkové při plném úvazku), z těch pár tisíc jsem po třiceti letech v pracovním procesu na platu 65k plus, takže takový lepší průměr…Manžel má kolem 40 k měsíčně hrubého..
Několikrát jsem měnila práci, ono projít pohovory, pak si tu práci obhájit taky není jednoduché.
Ale člověk ty finance nějak plánuje, nejdeme od výplaty k výplatě. Když jsem si zařizovala první bydlení měla jsem práce dvě…abych si něco mohla odložit.
V té době jsem šetřila na rekonstrukci bytu…
Někdo je v tom úspěšnější, někdo méně. Je to vždycky riziko, zda to vyjde…
Kdybych zůstala spokojená s tím, co jsem měla, tak mám dneska podprůměrný plat…
Ano každý má nějaké limity, otázka, nakolik se snaží z toho co mu nevyhovuje vystoupit a zkusit se mít v životě líp.
- Citovat
- Upravit
Mne udivuje, že jsou překvapeni. Já třeba vím, že jsou rodiny co žijí od vyplaty k výplatě, jiné s exekucemi. Plno rodin ma větší majetky a příjmy než my, zvlášť teď na řidičáku. ![]()
- Citovat
- Upravit
no já bych taky ráda lepší práci, ale je v poslední době obrovská konkurence, na inzerát odepíše klidně 200 lidí, to je pak bez šance. Hledám už několik měsíců, vím, o čem mluvím. A to mám VŠ a několik let praxi. Nic jsem nezdědila ani nezdědím, jelikož ani rodiče nic nevlastní. Ono když někomu spadne do klína v 18 barák, který pak prodá za dvakrát tolik, tak to se potom šetří.
- Citovat
- Upravit
Opravdu si myslíš, že většině lidí, kteří jsou dnes úspěšní jen tak něco spadlo do klína??? Možná ta finanční gramotnost jejich rodičů.
Já jsem si jela v devadesátkach vydělat na byt do zahraničí. I tam jsem měla dvě práce…pak jsem si brala půjčku s 6 ti procentnim. urokem. vydělávala jsem kolem 13000, splátka byla 5000…
Měla jsem k plnému úvazku další brigády, k moři jsem opravdu nelitala…
Byt jsem splatila a zrekonstruovala za 10 let…
Když se narodil syn, bydleli jsme v 2+1 celou mateřskou…
Jo a přesvědčit, že tě mají pozvat na pohovor k tomu patří, umět prodat své znalosti…
- Citovat
- Upravit
jsou obory, ktere jsou velmi potrebne, napr. socialni prace, je to drina, studium taky potrebujes a penize tam nejsou. Tohle je hrozne zjednoduseni a smutne, odsuzujici.
Pak nekterym lidem zasahne do zivota nemoc, postizeni, nesudme, kdo jsme nesli v jejich botach. Mam invalidni sestru, duchod je vysmech.
- Citovat
- Upravit
@Venetia píše: Více
Skôr majú ľudia čo majú veľa viac tendencií sa v takejto diskusii vôbec vyjadriť. Natrieť to tým ostatným ako “my sme na sebe pracovali zatiaľ čo vy socky že nemáte je čisto vaša chyba”.
Niekto čo šetrí na bežné neplánovane výdaje to tu najskôr ani nerozklikne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elfido píše: Více
Promiň, ano v Čechách se úspěch nenosí…
Tady musíš šlapat brázdu a nevyčnívat.
Každý podnikatel je pro spoustu lidí zloděj..
Kolik práce, riskování, úsilí, času za tím stojí, to už ti ostatní nevidí a vidět nechtějí.
Já nepřijdu z práce a nevidím nohy na stůl. Jak jsem psala, letos se mi v prvním čtvrtletí mění tři nájemníci. Takže už od ledna upravit fotky, vykopnout inzerát, komunikovat se zájemci, domluvit termíny prohlídek a dohodnout se se stávajícím nájemníkem, aby to všem vyhovovalo. Nachystat dohody o ukončení, nachystat nové smlouvy, vyřešit vyúčtování. Do toho období pro podání daňových přiznání…
Teď mám. pronajaty první, ve středu ho prevezmu, v sobotu předám. Ve čtvrtek po práci mám prohlídky dalšího bytu.
Do toho uhanim odhadce, připravuju daňové přiznání…
A řeším jako všichni ostatní provozní věci kolem života…
Tohle mě na lidech vždycky vadí, vidí A ale nevidí a nechtějí vidět B…
Ano každý nemůže být úspěšný, já jsem taky jen takový pricmirnadavac, vést a rozjet vetsi firmu, na to bych koule neměla. Ale nezávidím těm, kterým se to povedlo
- Citovat
- Upravit
Přesně tak, v české kotlině se úspěch, tím spíše finanční neodpouští. K těm postiženým lidem - mnozí to dotáhli opravdu daleko, i když mají těžké postižení. Třeba Ivo Toman, který trpí Tourettovým syndromem, přesto jako motivační řečník plní haly. Jirka Ježek bez nohy, skvělý cyklista, ano i tanečník. Slečna, co se zbytky sluchu to dotáhla až do nadace amerického prezidenta. Nebo herci, kteří obstáli v silně konkurenčním prostředí zahraničních fimových produkcí - Roden, Vašut. Mladá vědkyně, co vytvořila radiofarmakum na rakovinu prostaty. Nikdo z nich nenašel úspěch na hnoji a vedla k němu sakra těžká práce na sobě. A v neposlední řadě pán z Armenie, který získal titul Podnikatel roku za úspěch Marlenky. Začínal tu doslova z nuly. To jsou příběhy úspěšných a pracovitých lidí. Pořád se jen na něco vymlouvat, zůstávat v komfortní zóně je pohodlné, ale díru do světa s tím neuděláte. A i podle toho se budete mít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, tohle nevidi nikdo. A neuvidí. Jsi jen bohatá rentierka:).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra píše: Více
Vloni jsme kupovali ještě jeden byt, povedlo se nám převzít hypotéku s hezkým úrokem. Pak jsme od července do listopadu prefinancovavali 3 hypotéky.
Měla jsem toho nad hlavu. Sotva jsem si říkala chvíli klid, tak přišli nájemníci, že se chtějí odstěhovat ![]()
Kolega řešil koupi nového bytu a byl z toho na prášky. Jsem si říkala, jo kdybys tušil, co všechno řešíme momentálně my… ![]()
Ale jak píšeš, všichni za tom vidí jen ty peníze.
Jedna známá, přející úspěch, jedna z mála, která zná naše majetkové poměry mi říká, hele to už je tak na třetinový úvazek a má pravdu…
- Citovat
- Upravit
Ma. Spravuji několik nemovitostí a je to prace. K tomu daně, moje práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cíleně nesetrime. Jen nekupujeme blbiny. A když se nám něco líbí, a chceme to, tak si to koupíme. Ale peníze teď tlačíme hlavně do cestování. Sami i s vnoučaty. Užíváme si.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky si to říkám
tady jsou totiž všichni milionáři a maji minimálně několik nemovitostí v Dubaji, kde jinde
. Já jsem ráda, když ušetřím pár stovek.