Na dně z práce - odejít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6388
13.1.17 13:40
@bejba píše:
Asi máte pravdu, půjdu rovnou za ředitelem ( moje vedoucí je cizinka a dojíždí jen párkrát za měsíc) a zeptám se ho, jak si toto představují. Myslím, že jsem opravdu již v tom stádiu, kdy není cesty zpět.

Určitě, za podmínek co píšeš bych odešla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
13.1.17 13:40
@bejba píše:
Ahoj, právě že to nezvládám :(

Tak to prostě nedělej a tečka, dělej si jen svoji práci a na zbytek se vykašli. Ve smlouvě to nemáš, dodatek s přidáním a další pozicí nemáš, tak ať si trhnou nohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
13.1.17 13:45
@j.a.n.i1 píše:
Tak to prostě nedělej a tečka, dělej si jen svoji práci a na zbytek se vykašli. Ve smlouvě to nemáš, dodatek s přidáním a další pozicí nemáš, tak ať si trhnou nohou.

Taky možnost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
13.1.17 13:46

Také se mi stalo, že vyhodili kolegyni a já převzala většinu její práce. Na její místo již nikoho nevzali. Nicméně, já si v této situaci vymohla zvýšení platu a to, že část agendy se převedla na jiné oddělení, tak abych práci zvládala. Takže na tvém místě bych teď šla za nadřízeným a navrhla bych mu to samé, jinak že vážně uvažuješ o výpovědi. Jestliže děláš práci za dva lidi, jsi pro ně asi dost důležitá, takže by ti mohli vyjít vstříc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
13.1.17 13:47
@bejba píše:
FGinančně bychm to snad zvládli. Manžel mě podporuje, já se jen musím odhodlat a udělat to… :?

Nebojte se udělat ten krok, co je to za život, věčný stres v práci, přetížená a doma z vás nic nemají. Máte děti, tak byste si je měla užívat, než vám odrostou a bude pozdě, a ne se nervovat s prací do večera. Řeknu vám, že já si našla po těch 2 měsících práci nejlepší, co jsem kdy měla, i když za míň peněz. ale práci normální, bez nervů, celkem pohodovou, co mě bavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
13.1.17 13:53
@Sofie2013 píše:
Také se mi stalo, že vyhodili kolegyni a já převzala většinu její práce. Na její místo již nikoho nevzali. Nicméně, já si v této situaci vymohla zvýšení platu a to, že část agendy se převedla na jiné oddělení, tak abych práci zvládala. Takže na tvém místě bych teď šla za nadřízeným a navrhla bych mu to samé, jinak že vážně uvažuješ o výpovědi. Jestliže děláš práci za dva lidi, jsi pro ně asi dost důležitá, takže by ti mohli vyjít vstříc.

Ono je to celkem nesmyslné tuto práci převádět na někoho, na to je potřeba samostatný, schopný člověk. Stejně jako na mé pozici. A ano, jsem pro ně důležitá. Celé moje oddělení jsem si sama vybudovala, adekvátní náhradu budou hledat těžko… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
13.1.17 13:56
@misalin píše:
Nebojte se udělat ten krok, co je to za život, věčný stres v práci, přetížená a doma z vás nic nemají. Máte děti, tak byste si je měla užívat, než vám odrostou a bude pozdě, a ne se nervovat s prací do večera. Řeknu vám, že já si našla po těch 2 měsících práci nejlepší, co jsem kdy měla, i když za míň peněz. ale práci normální, bez nervů, celkem pohodovou, co mě bavila.
To je můj sen, klidně bych šla dělat práci - promiňte za ten výraz - pro mě „podřadnou“ za méně peněz. Vedoucí pozice už mě nezajímají. Hlavně mít klid na děti a vůbec na život :oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
13.1.17 13:57

@bejba Pokud by nás manžel na těch pár týdnů uživil, než bych si našla jinou práci, tak bych odešla hned (protože, tělo vydrží hodně, ale jednoho dne, když už tělo nebude vědět kudy kam, tak v něčem onemocní) a pokud by mě manžel neuživil na těch pár týdnů, tak bych si našla i práci, kde bych měla i o něco méně peněz, jiný obor, slevila bych i z nároků a hlavně se vrátila zpátky sama k sobě a k rodině.
Držím palce, ať se to vše podaří a jste opět zase šťastní. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
13.1.17 14:00

A co takhle trochu sebevědomí do hrsti a jít vyjednávat? Předložit argumenty a buď mi přidáte nebo odcházím? Bojíš se říct o peníze? Co ztratíš? Raději bez boje odejdeš? Třeba kdyby ti přidali, tak by tě to bavilo víc..kdyby se našel i člověk na tu druhou pozici, což by při vyjednávání byla tvá podmínka. Podle mě nemáš co ztratit.. Já bych ještě zabojovala, než bych to pověsila na hřebík..není co ztratit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
13.1.17 14:02
@Petulka1234 píše:
@bejba Pokud by nás manžel na těch pár týdnů uživil, než bych si našla jinou práci, tak bych odešla hned (protože, tělo vydrží hodně, ale jednoho dne, když už tělo nebude vědět kudy kam, tak v něčem onemocní) a pokud by mě manžel neuživil na těch pár týdnů, tak bych si našla i práci, kde bych měla i o něco méně peněz, jiný obor, slevila bych i z nároků a hlavně se vrátila zpátky sama k sobě a k rodině.
Držím palce, ať se to vše podaří a jste opět zase šťastní. :hug:

Moc děkuji. Tak nějak to cítím. Věřím, že až bude výpověď na stole, strašně se mi uleví. Snad časem budu já zase já a ne jen uzlíček nervů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
@bejba píše:
To je můj sen, klidně bych šla dělat práci - promiňte za ten výraz - pro mě „podřadnou“ za méně peněz. Vedoucí pozice už mě nezajímají. Hlavně mít klid na děti a vůbec na život :oops:

Souhlasím, tak to cítím i já. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138

Jak moc velké finanční problémy budete mít, když budete třeba 2-3 měsíce na pracáku?

Pokud to ustojíte jen s nějakým šetřením na zbytných věcech, tak zajděte za nadřázenou a požadujte přijatelné podmínky. s tím že si sebou vezměte podepsanou výpověď a pokud vám nedá takové možnosti, abyste s nimi byla spokojená, tak tu výpověď podejte.

Nějakou práci nakonec najdete. Protože jinak budete stejně dříve či později muset odcházet ze zdravotních důvodů a pak to celé bude jen horší.

Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
13.1.17 14:05

Co z toho, když budu ustaraná, frustrovaná, nešťastná, rodinu skoro nevydící, manžela skoro neslyšící, života si neužívající, život rychle proklouznutý mezi prsty, rychle stárnoucí i tak vypadající k nepoměru mému věku…radši mít o 5 tisíc míň a být spokojenější, než mít o pět tisíc víc a rychlejic umírající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
13.1.17 14:06
@Samantha9 píše:
A co takhle trochu sebevědomí do hrsti a jít vyjednávat? Předložit argumenty a buď mi přidáte nebo odcházím? Bojíš se říct o peníze? Co ztratíš? Raději bez boje odejdeš? Třeba kdyby ti přidali, tak by tě to bavilo víc..kdyby se našel i člověk na tu druhou pozici, což by při vyjednávání byla tvá podmínka. Podle mě nemáš co ztratit.. Já bych ještě zabojovala, než bych to pověsila na hřebík..není co ztratit

Ono je to tak, že přemýšlím o výpovědi už delší dobu, tohle je ta pomyslná poslední kapka…Myslím, že ani víc peněz tohle nespraví…Ale jak jsem již psala, chystám se příští týden ještě pohovořit s generálním ředitelem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
13.1.17 14:07
@Petulka1234 píše:
Co z toho, když budu ustaraná, frustrovaná, nešťastná, rodinu skoro nevydící, manžela skoro neslyšící, života si neužívající, život rychle proklouznutý mezi prsty, rychle stárnoucí i tak vypadající k nepoměru mému věku…radši mít o 5 tisíc míň a být spokojenější, než mít o pět tisíc víc a rychlejic umírající.

Svatá pravda!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat