Na dně z práce - odejít?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Na dně z práce - odejít?
Ahoj, nejsem tu nová, ale ještě jsem nepřisívala, ani nezakládadala příspěvek. Teď bych ale potřebovala poradit od „nezaujatých“. V práci mám stěžejní pozici ( 6 podřízených), která je dost náročká na psychiku, stres je denodenní a čím dál horší. Neustále mi přidávají nové úkoly, protože si už tak nějak zvykli, že vše zvládnu. Platově je moje pozice silně podhodnocená, v jiných firmách je plat i davkrát vyšší. Takto málo ohodnocení jsou ale ve firmě všichni. Nyní z tohoto důvodu odešla kolegyně na jiné styčné pozici. Moje nadřízená tak nějak automaticky převedla její práci na mě, jelikož za ni nemohou sehnat náhradu. Moje a její pozice vyžaduji ale osobu na jednom místě po celou pracovní dobu. Já teď lítám z mého místa na její a nevím co dělat dřív. O platovém ohodnocení za vykonávání této druhé činnosti se nikdo neobtěžoval se mnou pohovořit. Mám tři děti, které už takto ze mě vidí jenom stín, kdy vyčerpaná z práce padnu v osum hodin do postele. Do práce chodím vynervovaná, nejím, nespím. Odešla bych nejraději hned, v tom mě podoruje i manžel a rodina. Problém ale je, že nemám nic jiného. Aktivně hledám již nekolik měsíců, bohužel ale pocházím z regionu, kde práce mnoho není. A teď k dotazu, riskly by jste to a odešly a doufaly, že za ty dva měsíce výpovědní lhůty něco seženete, nebo by jste se snažili vydržet a hledali práci „při práci“.Jsem již zoufalá a mám pocit, že se mnou zametají jak s hadrem. Omlouvám se za délku příspěvku a budu vděčná za jakoukoliv radu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A byla jsi s tim, co pises, za nadrizenou? Vi v te firme, ze uvazujes za techto podminek o odchodu? Nestacilo by proste rict: „Ne, tohle delat nebudu“? Nebo „Oukej, budu delat tohle a tohle, ale za vic penez.“?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bejba a zvládnete to, když nepřejdeš plynule z jedné práce do druhé? a měla bys i v tomto případě podporu manžela? pokud ano, tak bych to riskla…a jak by se to řešilo v případě nějaké delší nemoci? to by jim chyběli dva lidé na klíčových pozicích?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych odešla. Pokud tě manžel zvládne chvíli živit kdyby jsi nenašla práci hned. Tak bych ani ne přemýšlela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já bych odešla. Pracuješ, abys žila nebo žiješ abys pracovala? Sama ctíš, že to není dobrý a ani peníze to nějak zvlášť neovlivní (množství té práce bude asi pořád stejné, když vedení zjistilo, že stíháš za 2 lidi). Řešila jsem něco podobného před 2 roky s 3-latou dcerou a už jsem to rozsekla a dala v bývalé práci výpověď, ikdyž jsem nic neměla, ale chodila jsem po pohovorech a věděla jsem, že je to otázka času a trpělivosti, kdy něco najdu. Nebyl to příjemný pocit, ale kdo chce pracovat, vždy něco najde. Pokud ovšem váš standart není vyšší a můžeš pracovat jen v nějakém konkrétním oboru nebo na určité pozici, jinak nic. Držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě jsem zapomněla - dala bych výpověď bez nově najité práce, pokud bych měla cca půlroční rezervu na nutné výdaje. Manžel tě v tom podporuje? a zvládli byste to? Já nakonec byla na pracáku ani ne měsíc..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, vedoucí jsem to řekla, že to dělat nechci, že se to nedá zvládat. Řekla jen ze snad brzy bude nějaký pohovor na pozici té druhé kolegyně. Tím debata skončila.
A ano, volno si vzít nemůžu ani na své pozici ( když náhodou zůstanu 1 den doma, když už fakt umírám s horečkou, jsem stejně celý den na telefonu a řeším práci. S touto druhou pozicí to samé. Pokud bych onemocněla, chyběly by dvě pozice…nevím co by se tam dělo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hned bych odešla. Budou ti dávat víc a víc práce když vedení zjistilo že stíháš práci za 2 lidi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Plano píše:
Ahoj, já bych odešla. Pracuješ, abys žila nebo žiješ abys pracovala? Sama ctíš, že to není dobrý a ani peníze to nějak zvlášť neovlivní (množství té práce bude asi pořád stejné, když vedení zjistilo, že stíháš za 2 lidi). Řešila jsem něco podobného před 2 roky s 3-latou dcerou a už jsem to rozsekla a dala v bývalé práci výpověď, ikdyž jsem nic neměla, ale chodila jsem po pohovorech a věděla jsem, že je to otázka času a trpělivosti, kdy něco najdu. Nebyl to příjemný pocit, ale kdo chce pracovat, vždy něco najde. Pokud ovšem váš standart není vyšší a můžeš pracovat jen v nějakém konkrétním oboru nebo na určité pozici, jinak nic. Držím palce.
Ahoj, právě že to nezvládám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šla bych za vedoucí a řekla jí, že už dvě pracovní pozice takto dlouhodobě nezvládáte, že to odnáší rodina, že děláte práci za druhou sílu bez finančního ohodnocení atd. Uvidíte jak na to zareaguje. A i bych jí řekla, že pokud Vám práci neodebere, že budete nucena dát též výpověď, ale to už musíte mít promyšlené, že jí skutečně dáte. Jen nějaké plané vyhrožování by bylo k ničemu. Máte přece pracovní smlouvu a v ní stanovenou náplň práce, kterou máte, takže se musíte naučit říkat ne, bude se Vám to případně hodit i v té jiné práci nebo byste dopadla stejně.
- Citovat
- Upravit
@Gábinkaa9 píše:
Hned bych odešla. Budou ti dávat víc a víc práce když vedení zjistilo že stíháš práci za 2 lidi
Ahoj, no právě že se t zvládat nedá, muela bych tam být denně do večera…oni ale zřejmě polčítají s tím, že se na té druhé pozici „zajedu“ a nebudou muset platit dalšího zaměstnance. Z té pozice mimochodem utekly už tři paní - náročné, a sakra málo placené…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Před lety jsem řešila stejné dilema, také stres v práci, věčné přesčasy, do práce jsem chodila s nervama.tak jsem si jednoho dne( i za podpory partnera) řekla, že už na to prdím. dala jsem výpověď s tím, že si najdu něco během výpovědní doby, nic jsem nenašla, ale měla jsem aspoň podporu z ÚP, 2 měsíce (červenec, srpen) jsem ještě hledala a od září pak nastoupila. nakonec jsem byla ráda, že jsem si udělala 2 měsíce prázdnin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi máte pravdu, půjdu rovnou za ředitelem ( moje vedoucí je cizinka a dojíždí jen párkrát za měsíc) a zeptám se ho, jak si toto představují. Myslím, že jsem opravdu již v tom stádiu, kdy není cesty zpět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@misalin píše:
Před lety jsem řešila stejné dilema, také stres v práci, věčné přesčasy, do práce jsem chodila s nervama.tak jsem si jednoho dne( i za podpory partnera) řekla, že už na to prdím. dala jsem výpověď s tím, že si najdu něco během výpovědní doby, nic jsem nenašla, ale měla jsem aspoň podporu z ÚP, 2 měsíce (červenec, srpen) jsem ještě hledala a od září pak nastoupila. nakonec jsem byla ráda, že jsem si udělala 2 měsíce prázdnin.
Tak to Vám to pěkně vyšlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Plano píše:
Ještě jsem zapomněla - dala bych výpověď bez nově najité práce, pokud bych měla cca půlroční rezervu na nutné výdaje. Manžel tě v tom podporuje? a zvládli byste to? Já nakonec byla na pracáku ani ne měsíc..
FGinančně bychm to snad zvládli. Manžel mě podporuje, já se jen musím odhodlat a udělat to… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit