Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano, presne to bych udelala. S tim, ze ještě slovo o tvem uklidu, milerada přenecháš tuto cinnost jemu, protoze to jiste umi lip.
Tak podle toho, jak to máte rozdělené, je chuchvalec prachu na zemi snad jeho boj, takže může nadávat jenom sám sobě
Nebo si to vyměňte, ty si vezmi podlahy a on ten zbytek a uvidíš, jak se na to bude tvářit…
A co nějaká úcta proboha?
Nešahla bych už na nic, akorát by teda uvařila SOBĚ, umyla si po sobě nádobí a ustlala si svojí půlku postele.
Měla jsem dřív takového přítele, který mě neustále buzeroval že někde je vlas, drobek, chloupek, skleničky se málo leskly a klika byla nějaká opatlaná… naštěstí s ním už nejsem, bylo to opravdu otravné a nepříjemné a to on ještě stále omýlal jak je to ženská práce a on není ženská - nesáhl doma skoro na nic - maximálně tenkrát uklízel na zahradě a to jsem pracovala denně dýl než on.
Dobře uděláš.
A osobně bych přemýšlela o tom, že se vykašlu i na něho. Když mu vadí tvá přítomnost a existence..trochu tolerance by to chtělo. S pedantem na úklid bych žít nemohla, natož aby mi pořád něco vyčítal. Kdybys neuklízela, byla bordelářka, a většinu úklidu dělal on..no, asi by se cítil jako teď ty. chtělo by to si úklid (pracujete asi oba, a bydlíte tam oba ne?) rozdělit spravedlivěji. A nad některé věci se povznést. Já třeba taky nesnáším chlupy nebo vousy v umyvadle, vlasy v odtoku..ale když si to z 90% člověk po sobě uklidí, tak když se stane že ne, tak to nikoho nezabije a nedělá kvůli tomu takový kravál.
Ano tak - pokud se to panackovi nelibi, tak at si uklizi sam, pripadne ja bych si domluvila pani na uklid a veskere partnerovy reklamace at smeruje na uklidovou agenturu nebo primo na uklizeci pani ![]()
Tak at si to uklidi sam, ne? Muj muz si taky potrpi na poradek, ja jsem presny opak, koste, vysavac a hadr na podlahu umi obsluhovat a kdyz se mu zda, ze je doma bordel, uklidi. Mohl by zkusit me buzerovat. ![]()
Jinak teda, že tě buzeruje i za vlasy, ty mu asi lezeš na nervy vůbec tim, že jsi, ne? Můj manžel se teda ještě zasměje tomu, že jde v práci ráno na záchod a v trenkách najde moje vlasy… jsou všude, no a co?
Pokud ti to vadí tak to udělej.
Já jsem v tomhle jiná. Ráno vstanu v pět abych vše stihla. Odvézt dítě do školky, sama jdu do práce a když z ní přijdu je na mě celá domácnost. A tím myslím opravdu celá. Úklid, vaření, nákupy, veškerá administrace kolem domu, krožky a zájmy díítěte, spoustu zvířat. Denně dělám velký, vařím, dělám prádlo aby všichni moji kluci chodili denně v čistém. Nezastavím se celý den a večer jsem spokojená
Ale je to taky jiné v tom že manžel nosí domu zhriba 3× tolik peněz a já, přesto že jsem v práci do 15:30, sedím na zadku a dělám kancelářskou práci. Taky ale váím, že si manžel mojí práce váží. Kdyby remcal tak to taky dělat nebudu.
@Hanka1
by čuměl, frajer! ![]()
@andelka83 na něj se vykašlat nechci, je to fajn chlap ale s tímhle mě vážně se*e, člověk přijde domů z práce, ani si pomalu nesedne a hned slyší jak je všude bordel a moje vlasy ![]()
A chodis do práce, nebo jsi doma? Pokud oba pracujete, můžete společně uklidite třeba v sobotu ať taky přiloží ruku k dílu. Nebo ať zaplatí uklizecku ![]()
Taky máme doma „boje“ kvůli úklidu. Když, je doma chlap tak mi říká abych neuklízela a byla s ním a synem, tak to doháním, když je v práci. Ale pak mi řekne, že nic nedělám, uklízet musí on, to když jednou za měsíc umyje nádobí stylem plný dřez vody nechá se to odmočit a vyndá se, ale neutře a řekne, že jsem líná. On musí chodit do namáhavé práce(dělá číšníka) a já jsem celý den doma na mateřské válím.
@DankaF obdivuji tě!
já právě nechci dělat vše sama, chci aby pomohl aspon s něčím, aby si nezvykal že budu dělat všechno já a on se bude válet na zadku..
@Anonymní píše:
@Hanka1by čuměl, frajer!
@andelka83 na něj se vykašlat nechci, je to fajn chlap ale s tímhle mě vážně se*e, člověk přijde domů z práce, ani si pomalu nesedne a hned slyší jak je všude bordel a moje vlasy
No, tak to je fakt miláček. Jak dlouho myslíš že tě tahle buzerace bude bavit. Umíš si představit jaké by to bylo, kdybyste měli spolu dítě? Víš co je to za bordel a kolik času všechno zabere? to aby si zaplatil kuchařku a uklízečku, pokud bude dítko náročnější.
Zkus to, a uvidíš, možná ti jeho reakce otevře oči. Pokud teda se nestane zázrak, a nepochopí jak se chová.
Ahoj chci vám popsat, co mi vadí na mém partnerovi.
), hned začne nadávat že neumím uklízet a jestli jsem jako slepá…pořád mě poučuje co a jak mám dělat. Uklízím většinou v pátek, s tím že on uklidí podlahy jinak všechno já. A on mi o víkendu řekne že se furt jen válím, že si přijde jak ženská spíš on když dělá všechno-pro upřesnění, zametl chodbu, ale vůbec se mi o tom nezmínil, nevěděla jsem že něco dělá a měla jsem sluchátka takže jsem ani nic neslyšela. Přitom ho do toho nikdo nenutil. A taky zametení chodby není nic světoborného..i když-na chlapa…
Pořád mi nadává že jsou někde moje vlasy, že to je strašný a je kvůli tomu všude bordel..ale přece nemůžu za to že mi padají
přemýšlím, že se na všechno vykašlu aby viděl jak to vypadá když nic nedělám 
Jde o to, že mě neustále buzeruje skrz úklid. Abych to shrnula: V kuchyni dělám vše jen já, od vaření po úklid. Koupelnu a WC mám taky na starost já. Vlastně partner jen občas umyje země nebo ustele v ložnici. Já doma dělám velký úklid každý týden. Jde o to, že když se někde objeví třeba chuchvalec prachu na zemi (máme plovoučky, je to děs jak je to hned vidět