Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Bohužel někdy dostane svůj záchvat vzteku..
Já ale nejsem žádná husička, abych držela hubu a krok.
Takových vzteklounů, co se neumí ovládat je spousta.. někteří tlak kompenzují tak, že řvou na své blízké jiní si zajdou například zasportovat nebo se ožerou…
Ty sis vybrala toho prvního a založila si sním rodinu a teď se nás ptáš proč tomu tak je?
co chceš slyšet?
@Anonymní píše:
Díky všem za rady. Řešily byste to stejně, i přesto, že jinak to je „mílius“? Jinak je to hodný chlap, ale když chytne nerva, tak se prostě neovládá. Chvíli na to je zase úplně v pohodě a ani si přesně nepamatuje, co řekl. Rozvedli byste se i přesto, že se to stává „jen“ cca. 2× do měsíce? Žiju v tomhle 6 let a je pravda, že už si nejsem jistá, co normální je a co ne. Proto mi pomáhá váš pohled na věc.
Tak 2× do měsíce je až moc. A ano - rozvedla bych se ihned. Tohle není absolutně snesitelné chování a chlap, který se chová takto rozhodně nemá s míliusem nic společného!
@Anonymní píše:
Díky všem za rady. Řešily byste to stejně, i přesto, že jinak to je „mílius“? Jinak je to hodný chlap, ale když chytne nerva, tak se prostě neovládá. Chvíli na to je zase úplně v pohodě a ani si přesně nepamatuje, co řekl. Rozvedli byste se i přesto, že se to stává „jen“ cca. 2× do měsíce? Žiju v tomhle 6 let a je pravda, že už si nejsem jistá, co normální je a co ne. Proto mi pomáhá váš pohled na věc.
Jak můžeš říct, že je to milius, když je zakomplexovaný prase, které si na tobě mastí své ego.2× do měsíce je hodně často a bude to čím dál častější. Dcera ho také pořát omlouvala a nechybělo moc a skončila na psychině. I tak si zkomplikovala život až dost, když odkopla člověka, který stál celou dobu při ní. HOLT SI POTŘEBOVALA DOKÁZAT, ŽE I ONA MŮŽE MÍT NAVRCH.
@Anonymní píše:
Ano, rozvedla bych se. Ty si myslíš, že týrat dítě je dvakrát do měsíce prominutelné? To jsi super máma teda…
@Anonymní píše:
A co poradna, pomoc odborníka, co pomůže ovládat vztek? Co to nahrát a až bude v klidu, mu to pustit? Jinak to bude dál a možná horší. A je jasný, že děti to vidí jako „normální“ a zobrazí se to v jejich chování.
@Anonymní píše:
Pokud člověk často říká něco, co nemyslí vážně, měl by být tedy asi zbaven svéprávnosti, protože není normální. Tohle nemůže nikdo nikomu dělat. Co by tomu asi řekla sociálka, že jsou děti vystaveny jeho verbálním útokům? Asi by se jim to nelíbilo. Jestli se neumí ovládat, tak ať jde řvát někam do lesa, jenže to by ho asi nebavilo. Za chvíli ti jednu natáhne. ![]()
Tak nevim, co jinak povazujes za „miliuse“
ale muzes mu navrhnou psychologa/psychiatra, at se sebou neco dela, protoze normalni to neni. Vis, jak jednou budou „krasne“ mluvit vase deti a jak te budou titulovat? Znam to od svagru a fakt bych toto nechtela. Kdyz nebude souhladit s lecbou, rozvedla bych se.
Taky mam doma cholerika, ale jde se vzdycky vyvztekat ven a sproste mi nenadava.
@Anonymní píše:
jak jako jinak milius?
… jednou za 14 dní spustí cirkus je sprostej jako dlaždič? To není chlap v pohodě… hele jediný co bych zkusila je nechat ho vyvztekat, odejít do jiné místnosti at se vyzuří v soukromí.. tak to dělávala moje babi, děda byl vzteklej ale ne sprostej zase, i házel nádobím.. babička odešla on se vyzuřil, uklidil, a pak si to žehlil a byl moc hodnej.. ale ona uměla prostě nehádat se a jít pryč
@Zorbas píše:
Tak nevim, co jinak povazujes za „miliuse“ale muzes mu navrhnou psychologa/psychiatra, at se sebou neco dela, protoze normalni to neni. Vis, jak jednou budou „krasne“ mluvit vase deti a jak te budou titulovat? Znam to od svagru a fakt bych toto nechtela. Kdyz nebude souhladit s lecbou, rozvedla bych se.
Taky mam doma cholerika, ale jde se vzdycky vyvztekat ven a sproste mi nenadava.
A nebo se děti budou klepat, jen fotr vleze do dveří a až budou moct, utečou z domova, protože ta pohoda tam prostě není. A jak přijde puberta a začnou odporovat, co se asi stane? Ten k.ri.pl jim zničí sebevědomí.
@Anonymní píše:
Asi takhle, kdyby to bylo maximálně 2× do roka, tak bych uvažovala o tom to tolerovat (no, i když já se svou povahou asi ne, já taky umím vystartovat, takže bysme na sebe nejspíš v tu chvíli ječeli oba), případně pokud by byl sice sprostý, ale neadresně, třeba když někdo nadává, když mu něco nejde, ale co popisuješ mi přijde přes čáru.
Holky, nenechte si to líbit. Byla jsem v podobné situaci. Půjčila jsem si peníze a koupila byt a s dcerou se přestěhovala. Jako jednoduchý to nebylo, ale ten klid co teď mám… I dcera, která se stěhovat moc nechtěla, mi říká, že je ráda, že jsem to udělala. Navíc manžel za námi dál jezdí, jen tedy na návštěvu, ale chová se moc hezky.
Tohle bych snesla jednou a po druhe bych od nej odesla. Ses jeho zena ne dobytek v chlive. Ja jsem na sproste reci mezi partnery vysazena. Mezi partnery byl mel byt respekt a ucta a to i ve chvilich kdy me totalne vytaci
Myslíte, že se to vyléčit dá? Znáte někoho, kdo se z toho vyléčil?
Já jsem umírněnější. Snažila bych se to řešit. Nromální to rozhodně není a dvakrát do měsíce je příliš často.
Opravdu bych chlapovi dala jasně najevo, že takhle ne. Vadí to Tobě i dětem, nenech si to líbit.
Ale já bych se vážně snažila nejdříve hledat řešení. Samozřejmě je důležité, aby chlap spolupracoval, aby si uvědomil, že jeho chování normální není. Měl by se za sebe stydět a v prvé řadě to chít sám změnit, mít vůli a snahu. A třeba i ochotu vyhledat odbornou pomoc.
Když se vyvzteká, tak se Ti omluví? Nebo dělá, že se nic nestalo? Protože pokud je to ten druhý případ, tak se obávám, že on to jako problém nevidí
.