Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dvakrát do měsíce je dost často. Já si myslím, že si měla vzít rozum (a hrdost) do hrsti a nedělat si takovým raplem děti. Jinak jsi celkem spokojená, akorát děti, které své rodiče bezmezně milují musí poslouchat, jak tatínek říká o mamince, že je kráva, takového chlapa bych vzala a vyrazila s ním dveře.
Dokážeš si představit, co to dítě zažívá? A ano, je dost možné, že tohle převezme jako vzorec správného chování a jednou bude těmihle milými osloveními častovat svou ženu.
Myslim si o tom to, ze bych v zivote nemohla rict, ze „jsem jinak spokojena“ v manzelstvi, kde mi muz nadava do… pip, pip, pip… trocha vlastni sebeucty by nebyla?
co chceš slyšet? Co ti na to máme nepsat? Že je to hodný muž? Je to de.bil, nic jiného. Samozřejmě, že se dočkáš tho, kdy to po tobě dítě vyštěkne taky. V čem roste tvůj syn? Že tohle je standard chování? Když vyvádí, bojíš se ho? Hrozný. Rady ti dát nemůžeme, s tímhle hovadem sis udělala děti. Souhlasím s radkkou, vyrazila bych s ním dveře. Pokud to hrotí tak, že musí tříletý chlapeček křičet
strašný.
Promluv si o tom s ním, když je v klidu a budete mít příležitost k vážnému rozhovoru.
Pro něj to asi nic neznamená, nepřikládá tomu důležitost, ale dej mu najevo, že Tě to zraňuje a že je to škodlivé pro vaše děti. Jasně mu řekni, že nejde o žádnou maličkost.
Hledejte spolu způsob, jak by mohl kompenzovat svůj hněv nějakým méně škodlivým způsobem. A pokud ho nenajdete spolu, tak zkuste opravdu nějakou odbornou pomoc. Tohle není v pořádku, ale přesto bych se snažila hledat cesty, jak vztah zlepšit, a nežádala hned o rozvod.
Držím palce
.
Já bych s ním zamířila do poradny, protože tohle není normální. Pokud to nebude chtít řešit, řekla bych mu, že to taky může dopadnout rozvodem, pokud nehodlá spolupracovat. Nejsi jeho rohožka a není v pořádku, že ti sprostě nadává. Ani v soukromí, ani před dětmi, svého partnera si člověk má vážit přece
Můj táta je taky cholerik, sice nenadával mámě ani nám dětem, ale každý jeho záchvat vzteku jsem obrečela a proklepala strachy (i o něj měl dvakrát mrtvici) a odnesla si z toho že absolutně nezvládám stresové situace. Začnu se klepat a je mi na zvracení. Je to lepší co jde se odstěhovala ale i tak je to nepříjemné. Pokud nadává vám tak utečte nezmění se to jen zhorší. Táta dřív jen nadával teď už láme tužky a pravítka ![]()
Tohle byl u nás začátek, teď „ho to chytá“ skoro denně, leckdy několikrát denně. Posledních pár měsíců. A já přemýšlím, jak z toho ven. Začínám šetřit nějaké peníze, a až to půjde, odejdeme. Včera se obrátil vyloženě na děti „Vaše maminka je p, k,č… a až pro vás přijde do školky, pozdravte ji ahoj pí. o“. jindy k tomu navíc lítají i talíře. pokud jsi na něm finančně závislá, začni šetřit už teď, ať jsi v téhle fázi už pryč, je to peklo, každou noc brečím do polštáře ![]()
To je proste furt dokolecka tady ty debaty. Zenska si poridi dite/nebo hur deti s naprosto prisernym chlapem a pak resi, co s tim. Jako samozivitelka by nemela zrovna lehky zivot, zustavat s nim taky neni k ziti. Jednoducha rada je sbalit kufry a trada. Jenze s detma je vsechno o dost tezsi.
Doufam, ze se z techto pribehu aspon nekdo nekdy pouci. ![]()
@Anonymní píše:
Tohle byl u nás začátek, teď „ho to chytá“ skoro denně, leckdy několikrát denně. Posledních pár měsíců. A já přemýšlím, jak z toho ven. Začínám šetřit nějaké peníze, a až to půjde, odejdeme. Včera se obrátil vyloženě na děti „Vaše maminka je p, k,č… a až pro vás přijde do školky, pozdravte ji ahoj pí. o“. jindy k tomu navíc lítají i talíře. pokud jsi na něm finančně závislá, začni šetřit už teď, ať jsi v téhle fázi už pryč, je to peklo, každou noc brečím do polštáře
A co třeba jít raději do azylového domu, požádat si o dávky a přežít, než vystavovat děti takovému chování? To si proboha vůbec neuvědomujete, co to dítě prožívá? Myslíš si, že bude mít raději značkovou mikinu a žít v tomhle hnusu, nebo bude v klidu s maminkou večeřet rohlík? Věř mi, že to druhé. Já zažila jako dítě týrání a byla jsem šťastná, že jsme odešli, i když se mi ve škole smáli, že nemám značkové oblečení, byla jsem nejšťastnější dítě na světě, protože doma byl KLID, žádný řev, bití, strach, třas a bolest.
Ufff… Věřím, že se toho dá ve vztahu spousta vydržet, ale jen do té doby než se to začne týkat dětí… A tady už se to dětí dotýká
Promiň - ale nechápu jak milující matka může vystavovat své děti takovémuto chování… Kde je pud matky - děti chránit??? Držet je v bezpečné a klidné bublině?
@Anonymní píše:
Tohle byl u nás začátek, teď „ho to chytá“ skoro denně, leckdy několikrát denně. Posledních pár měsíců. A já přemýšlím, jak z toho ven. Začínám šetřit nějaké peníze, a až to půjde, odejdeme. Včera se obrátil vyloženě na děti „Vaše maminka je p, k,č… a až pro vás přijde do školky, pozdravte ji ahoj pí. o“. jindy k tomu navíc lítají i talíře. pokud jsi na něm finančně závislá, začni šetřit už teď, ať jsi v téhle fázi už pryč, je to peklo, každou noc brečím do polštáře
no tvl, tohle mne teda rozsekalo. Radeji snad v azylaku nebo v garsonce a pocitat koruny nez si nechat libit tohle…
![]()
Proč si s ním a proč si s takovým dobrákem pořizuješ děti. To prostě nepochopím. Má dcera si také vzala podobného rapla,,má s ním dva kluky. Nadával jí, ponižoval, hoši mají vytříbený slovník. Víš jak vše dopadlo? Rozvedli se, maminka kluky od té doby neskutečně rozmazluje a ve finále se mnou ukončila jakýkoliv styk. Prý mám špatný vliv na její děti. Je mi z toho na zvracení. Odejdi od toho dobráka včas, aby i ty sis nepokřivila pohled na to, co je ještě OK a co ne. S
@Anonymní píše:
P.rase je to, to není chlap. Zamindrákovanej bl. beček.
![]()
Prosím, o Váš názor. Můj muž má dvě tváře. Na jednu stranu je aktivní, zábavný, milující manžel, který hodně dře (práce i náš baráček) a je na sebe i na ostatní dost přísný. Bohužel někdy dostane svůj záchvat vzteku, nejčastěji, když řeknu něco, čím ho naštvu a to je pak z něj šílenec. Během sekundy se rázem změní, začne mi sprostě nadávat a mám z něho strach. Nadává mi těmi nejsprostějšími slovy, které znám. Nikdy mě neuhodil, ale mám z něj strach, když takhle vyvádí. Už jsem si zvykla, že jeho slova nemám brát osobně. Co mě však nejvíce trápí je to, že mi takhle nadává před dětmi (3 roky a rok). Starší syn včera po něm taky křičel, ať přestane a muž mu na to odpověděl, že ví, že se chová škaredě, ale že jeho matka je kráva. Tímhle posíláním proti mě mě nejvíce vytočil, protože se nechci dočkat toho, že mi syn za dva roky řekne, že jsem p..a. Bojím se toho, že se pak bude chovat stejně ke své ženě. Jinak jsem v manželství celkem spokojená. Tohle se stává nepravidelně, v průměru tak 2× do měsíce. Jinak se manžel ke mě chová hezky, neponižuje mě, nic…až na ty hádky. I přesto jsem teď tak naštvaná, že mě poprvé napadl rozvod. Nechci, aby naše děti žily v takovém prostředí, i přesto, že se tohle nestává až tak často. Co si o tom myslíte? Manžel ví, že se chová, jak psychopat. Řekl mi, že do něho nemám rýt a ztichnout, když ho to chytí. Já ale nejsem žádná husička, abych držela hubu a krok.