Nádor v hlavě u dítěte?

Anonymní
13.11.23 15:01

Nádor v hlavě u dítěte?

Dobry den, rozhodla jsem se zalozit toto ne moc pozitivni tema. Uz kdysi jsem tu psala ohledne pohybu syna. K lekarum dochazime - mame kontroly na ortopedii, fyzio a byli jsme 2× i na neurologii. Za chvili nas po pul roce ceka kontrola na ortopedii a po doporuceni PL si mam znovu zavolat na neuro a zkonzultovat to. Syn ma lehce pres 3 roky, je takovy prkennejsi, pri behu nebo dovadeni mene pouziva pravou nohu - ma ji vice natazenou. Jeho beh tedy vypada trochu jako takove poskakovani - neni predkloneny, je v zaklonu, ruce do stran. Pri bezne chuzi nic videt nejde, schody uz vyjde cik/cak bez opory, umi skakat, ale teda max na obrubnik a z obrubniku. Jinak je moc bystry, vesely, krasne mluvi. Jelikoz mam mladsi dite, ktere je pohybove na tom hrozne dobre, neubranim se srovnani, bohuzel. Vrstevnici jsou taky jinde. Zadny z doktoru nebyl nejak pesimisticky - ja vim, ze to vidim nejhur, mam to neustale na ocich. Ale uz me napadlo, jestli proste ta cast pohybu v mozku pracuje dobre a vystresovala jsem se nadorem. Je to velmi obecne a nikde jsem nedohledala konkretni projevy - jestli ten stav stagnuje, rychle se zhorsuje, co jsou pridruzene priznaky…rikam, zkusim sve myslenky vypsat sem, treba ma nekdo zkusenost, prosel si necim podobnym. Dekuji za reakce, prosim anonym, zdravotni stav ditete :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3902
13.11.23 15:48

Proč zrovna nádor? Prkene pohyby jsou jediný příznak, jinak je tabulkový? Jestli jo, řešila bych spíš svoje úzkosti než nádor na mozku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
13.11.23 16:39

Co popisuješ není příznakem nádorů na mozku..
Kdes na to přišla? Proboha.
CT dělali??.
Jinak příznak nádorů na mozku je únava, zvracení, motání se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.23 17:02

@Platanka dekuji za uprimnost. Resim svuj stav celkem aktivne, abych dosla k nejake rovnovaze a dokazala selektovat, co problem je a kde ho vytvari moje hlava.

Jeho vyvoj je skokovy, ale ano, ted bych rekla, ze v jinych ohledem je tabulkovy.

@Vejanek hlavu nevysetrovali, proto to ve me hloda. Je tam jednostrannost v pohybu, horsi koordinace - trva treba, nez vyleze na zidli - a ta prkennost. Uklidnuji se tim, ze dalsiho nic nepozoruju, ale predstava, ze se neco zanedbalo…asi za to trochu muze koment zde jedne maminky, ktera reagovala na muj starsi prispevek, ze jejimu synovi na to prisli pozde az na zakladce…taky horsi pohyb uz od ranneho veku, tam jeste grafomotorika - to nemohu u nas posoudit, jsou mu teprve 3.

• Citovat
  • Upravit
364
13.11.23 17:07

Trvající tedy na vyšetření hlavy ať máš klid.
Víc těžko říct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
13.11.23 18:26

Potiz s rezonanci je, ze by ho do ni museli uspat. Zrejme lekari podezreni na nador nemeli, tak ho tomu nepodrobovali, mozna se udela, az bude starsi. Hlavne jestli se nezhorsuje. Máte nejakou diagnózu? Podle popisu by to mohlo být nejaké malé pridusení pri porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9742
13.11.23 18:36

Pokud by se jednalo o mozkový nádor, tak bez léčby (no ono bohužel i s léčbou) by dítě vypadalo skutečně hodně jinak, než popisujete, pokud by vůbec bylo ještě naživu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.23 18:39

@Vejanek zkusim vyzadat. Prave na predchozim vysetreni se to zdalo pani doktorce zbytecne. Ale zase uz ubehla nejaka doba.

@Pudloslava presne to rikala pani doktorka, ze uspani a ze by ho na to nehnala. Tak uvidime, jak to posoudi ted. Pohyb se zlepsil, nezhorsuje se to - ale nevim, jaka je ta hranice, kdy by se to melo srovnat uplne. Priduseny nebyl, mel slabe brisko - na fyzio jsme ale chodili az od 8m, driv to nikdo neresil a ja nepoznala, ze se spatne otaci atd. Lezeni v 9m, v 16m chuze.

Cili verdikt je zatim takovy - slaby trup, stereotypy v chuzi.

Intuice mi rika, res to, u neuro a ortopeda jsem za precitlivelou mamu. Ale ty nedostatky vidim, vidi to i ostatni, ze v pohybu se odlisuje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.11.23 18:41

@Doctus dekuju za pozitivnejsi komentar. Ja si ale pak nedovedu vysvetlit, ze u nekterych deti ten nador pak roste treba X let bez nejakych velkych projevu…nebo jsou to vyjimky…

• Citovat
  • Upravit
9742
13.11.23 19:06
@Anonymní píše:
dekuju za pozitivnejsi komentar. Ja si ale pak nedovedu vysvetlit, ze u nekterych deti ten nador pak roste treba X let bez nejakych velkych projevu…nebo jsou to vyjimky…

Mozkový nádor u dětí bez větších projevů prakticky neexistuje. Navíc to bývají zvykle agresivní a rychle rostoucí nádory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
13.11.23 19:55

Možná to bude znít blbě, ale není prostě jen nešikovný? Ne všechny děti jsou pohybově nadané…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2096
13.11.23 20:03

Syn má cerstve 4 roky kromě mluvení, kdy hrozně špatně mluví, jste popsala mého syna s pohybem..běhá tak rozevlate, spíše poskakuje, neumí skákat pořádně z místa. Někdy prkenny. Teď si u něj všímám, že někdy při prohlížení obrázků kouká hrozně z blízká. Ale nador nebo něco takoveho vůbec nenapada. Má nejspíše poruchu pozornosti a opožděný vývoj řeči. Přitom dcera 2 a čtvrt roku je pohybove nadanejsi než on, běhá, skáče více, dokonce plave lepe než syn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.23 20:36

@Malpigi
Byla bych nejstastnejsi, kdyz to bude tahle varianta. Ja prave kolem sebe asi ty nesikovne deti v pohybu nemam. Ale pozoruju, ze je v necem jinem zase asi napred.

@Sallema
Aha, tak prave syn sklada i slozite vety, je extremne vnimavy. Sourezenec ty rozdily muze hrozne umocnit.

@Doctus
Dekuju za info. Nastesti se stav zatim aspon pomalu zlepsuje a ne zhorsuje, ted teda aktualne delsi dobu stejny stav, ty schody byly nas velky uspech…oni prave jeden z priznaku uvadi horsi pohyb a koordinace - jen uz nikde nepisou, jestli to vypada tak, jak to popisuji u syna, nebo uplne jinak.

• Citovat
  • Upravit
24706
13.11.23 21:10

Nechte dítě volně dýchat a spíš řešte svoje přehnané úzkosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3902
13.11.23 21:28

Já mám nesikoveho syna, pravidelně chodíme na fyzio, grafotoriku a logopedii. Na neurologii na něm nic nenašli. A ten se střídat nohy ze schodů naučil (přes moji snahu) až v pěti letech. Skákat snozmo v šesti letech už umí, pokud se opravdu pekelně soustředí. Po jedné noze neumí. Že je prkenej a jeho pohyby vypadají divně, to ani nezminuju. Nádor nemá, prostě se tak narodil, víme i, po kom to zdědil :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí