Nádor v hlavě u dítěte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4
13.11.23 22:07

Mám zkušenost s národem na mozku u syna..od jeho 1,5roku jsem videla příznaky zhorsena koordinace, jemná motorika, horší běh než ostatní…tenkrat se na nic nepřišlo, dle magnetické rezonance a neurologa v pořádku..po necelém roce velke zhoršení…vyvoj reci ustal, zacal padat, zhoršení chuze, koordinace…opět magnetická rezonance a zjištěn nádor.. ten nador nepatrny tam už byl zrejme v tom 1,5roce, ale až po srovnání snímků to vyšlo najevo… pak následovalo strasne rychle zhoršení stavu, přestal chodit, používat levou ruku…syn měl typ nádoru na ktery nebyla účinná chemoterapie, v necelých 3letech nam zemřel.. ale vy se nebojte, pokud se nezhorsuje tak to bude dobré…ta nemoc by postupovala rychle…pro klid duše si vyzadejte magnetickou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.23 07:45

@mirivm moc me mrzi, ze to takhle dopadlo :( pokud by vam to nevadilo napsat, jak to u maleho vypadalo? Ta zhorsena koordinace a motorika - kdy jste si rekla, ze to uz nevypada jako bezny stav?

• Citovat
  • Upravit
4
14.11.23 14:28

No z počátku v tom 1,5 roce to nikdo neřešil, ale už jsem zpetne videla ty prvky, třeba když se sehnul na zem pro hračku, tak ji uchopil tak jinak ne tak koordinovaně ale byl takový lehce rozechvely, pak po roce zacal mít problemy, ze mu "podklesla " jakoby nozicka nekolikrat za den a kdyz by se neceho rychle nechytil, tak spadl na zem…u toho mel takovy jakoby zasek…a jakmike toto nastalo, ihned jsem to zacala resit a i prakticka doktorka si toho vsimla, ze se zhorsil v chuzi a poslala nas do nemocnice…meli podezreni na epilepticke mikro zachvaty, to se vyloucilo, pak mysleli, jestli nema nejakou svalovou atrofii, to taky nakonec ne, pak se ukazal nador.. byl i více unavený, ale na bolest si nestěžoval ani nezvracel…záleží kde ten nador je uloženy, nám zasáhl centrum pohybu..nerozvijel se v řeči, nová slova poslední půl rok vůbec se nenaučil, naopak přestával používat i to minimum co uměl…byl to 1.syn, neměla jsem srovnání, tak mi to nepřišlo z prvu nic zvláštního.. myslela jsem, že je pomalejší…ale až když se výrazně zhoršil, tak jsme to začali hned řešit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
14.11.23 14:30

No z počátku v tom 1,5 roce to nikdo neřešil, ale už jsem zpetne videla ty prvky, třeba když se sehnul na zem pro hračku, tak ji uchopil tak jinak ne tak koordinovaně ale byl takový lehce rozechvely, pak po roce zacal mít problemy, ze mu "podklesla " jakoby nozicka nekolikrat za den a kdyz by se neceho rychle nechytil, tak spadl na zem…u toho mel takovy jakoby zasek…a jakmike toto nastalo, ihned jsem to zacala resit a i prakticka doktorka si toho vsimla, ze se zhorsil v chuzi a poslala nas do nemocnice…meli podezreni na epilepticke mikro zachvaty, to se vyloucilo, pak mysleli, jestli nema nejakou svalovou atrofii, to taky nakonec ne, pak se ukazal nador.. byl i více unavený, ale na bolest si nestěžoval ani nezvracel…záleží kde ten nador je uloženy, nám zasáhl centrum pohybu..nerozvijel se v řeči, nová slova poslední půl rok vůbec se nenaučil, naopak přestával používat i to minimum co uměl…byl to 1.syn, neměla jsem srovnání, tak mi to nepřišlo z prvu nic zvláštního.. myslela jsem, že je pomalejší…ale až když se výrazně zhoršil, tak jsme to začali hned řešit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.23 18:35

@mirivm je mi to lito :,( udelali jste maximum :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat