Nadváha u tříleté dcery...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
32871
7.3.16 21:38

@kacikhanz klid. Můj měl v 18měs. 12kg a 82cm, přišel mi spíš širší než delší. Teď má 104 a 17, vytáhl se a už moc nepřibíral potom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
7.3.16 22:05

Zakladatelko, klid. Pokud to skutečně chceš řešit, sepiš následující týden každý den, co malá baští a pije a co dělá a až s tím jdi v prvé řadě za pediatrem. Na řeči o dietologovi se vykašli-oni tak malé děti většinou neřeší. Sama nic neomezuj omezování tuků a cukrů v potravě dětí může být nebezpečné!!
Pokud malá hodně běhá a sportuje, je možné, že má víc svalů a svaly jsou těžší než tuky při stejném objemu! Váha není vždy vypovídající faktor.
Ze zvědavosti a trochu OT: vždy jsem si myslela, že takhle malé děti by neměli celozrnné výrobky, protože to ještě moc neumí strávit. Teď je jiné doporučení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
7.3.16 22:17
  • Jak může dávat tříleté celozrné pečivo. To mají děti jíst až od 8-9let.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
7.3.16 22:28

@jenika1 asi protože nikde nejsou relevantní informace o výživě malých dětí v téhle věci. Sama se dlouhodobě zajímám o výživu, jinak bych si řekla, že se říká, že celozrné pečivo je zdravější, tak to dám i dítěti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32871
7.3.16 22:36

Malé děti nemají mít celozrnné, nebo jen výjimečně, neumí tolik vlákniny strávit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
7.3.16 22:52

Dcera mela v lednu 3 roky a ma 12,5 kila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.3.16 07:55
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
potřebovala bych radu, už jsem strašně zoufalá.. :,(
Mám 3letou dcerku, strašné zlatíčko, ale trápí nás nadváha… má 102cm a 23 kg… má hodně těžké kosti, ale znatelná nadváha tam prostě je. Stravujeme se zdravě, pohybu máme také dost…ale přijde mi, že je to stále horší a horší než aby se něco zlepšilo. :,( už mi to opravdu leze na mozek, a nechci aby se pak dcerce ve škole posmívali. V rodině sice nadváha je, ale jak říkám..já s přítelem vedeme zdravý životní styl, a sportujeme…takže už opravdu nechápu. Cukrovku dcera nemá, napadlo mě nechat udělat testy ještě na štítnou žlázu… máte některá zkušenost s „nadváhou“ u tak malého dítěte? nebo kolik váží vaše ratolesti ve 3 letech?… děkuji předem za odpovědi. :srdce:
řeš to s odborníkem - dozvíš se, že těžké kosti neexistují :think: a zdravý životní styl? otázkou je, co si pod tim představuješ.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30301
8.3.16 08:52
@jenika1 píše:
  • Jak může dávat tříleté celozrné pečivo. To mají děti jíst až od 8-9let.

To je pravda. To malé děti zatěžuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
8.3.16 08:58

A jestli dáváš hodně ovoce, tak to je taky cukr. Pokud jí dítě hodně sladkého ovoce, tak je to jak kdyby jedlo sladkosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
8.3.16 09:02

Mám podobný problém s 6tiletou dcerou, měří cca 116 cm, váží skoro 25 kg a má větší bříško, stehna… není to ještě až tak dramatické, ale náběh na nadváhu určitě má, my s manželem taky nejsme žádní drobci, tak z toho mám regulérní strach, aby pak ve škole nezažívala nějako šikanu a hlavně prostě aby byla zdravá. Máme to se stravou podobně jako zakladatelka, omezujeme sladkosti na minimum, hodně zeleniny a ovoce, menší porce, k pití ředěné džusy nebo voda… nepřijde mi, že by se malá cpala, když vidím ostatní děti, jak mlsají, je mi jí úplně líto, že jí pořád něco odtrhávám od pusy, ale je ona je hrozný milovník jídla a jedla by nejraději pořád. Ze školky chodí vyloženě hladová, přidává si tam, ale zase když je něco, co jí nechutná, vím, že to nesní a pak se dojídá po školce… doma sní oběd a za hodinu už se shání po svačince… U doktorky jsme to zatím neřešili, nepřijde jí to nějak dramatické, ale když vidím, že ve školce je dcera nejmohutnější ve třídě, je mi jí líto a ráda bych dělala víc. Teď se spoléhám na to, že s jarem bude víc pohybu, ale i do toho ji musíme nutit, není zrovna milovník sportu…

Příspěvek upraven 08.03.16 v 09:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
8.3.16 09:02
@kacikhanz píše:
Holky kdyz vas ctu tak se to jsem stydim napsat. :oops: Nas syn mel v 18 mesicich 92 cm a 13,5 kg. Netroufam si rict kolik bude mit ve trech letech. :lol:

Klid :lol: 13 kg měl náš v roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
8.3.16 09:19
@Tereza1986 píše:
Klid :lol: 13 kg měl náš v roce.

8o Se trvdí, že v roce má dítě dvojnásobek porodní váhy. Tak to musel být kusanec už když se narodil :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
8.3.16 09:29

@Netopirek tvrdí se trojnásobek, dvojnásobek má být někdy v půl roce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85280
8.3.16 09:33
@Anonymní píše:
Určitě ne, papká dost, jen jak jsem říkala.. necpu jí rohlíky, sladké, párky.. a podobné věci, myslím si že to bude buď štítnou žlázou… nebo nevím… :(

Napis jeji jidelnicek, vsechno, za posledni tri dny, den po dni. Mrkneme na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
8.3.16 09:50

A jinak, možná se pletu, pak mě můžete opravit. Děti se smějí druhým třeba i když mají brýle nebo naslouchátko. Tady snad jde o zdraví především…
Osobně si myslím, že doktor chce čekat do léta, aby se zjistilo, jestli malá nárazově neporoste. Zaznamenáním týdenních aktivit a jídelníčku se pro začátek nic nezkazí. Tohle omezování jídla na blind může být kontraproduktivní - ona fakt může sníst míň než potřebuje a z toho se taky nabírá. Pokud má problémy se štítnou žlázou, tak by dieta byla taky kontraproduktivní až nebezpečná. Nehledě na to, že děti skutečně potřebují tuky a cukry. Nedělala bych nic bez diskuze s doktorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí