Nadváha u tříleté dcery...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23966
31.1.18 13:27
@Anonymní píše:
@Malike Však chodíme, kočárek už jsem dala do sklepa a vytahuju jen v nouzovém případě. Ale ona dojde sama tak 300 metrů maximálně půl km a už se vzteká, dál nejde, takže pokud se někam musím dostat, jako např. nakoupit, něco zařídit, tak ji prostě poponáším a fungujem stylem 5 min nesu, 5 min chodí a podobně…Chodím s ní od roka na cvičení s batolátky a taky na plavání - to plavání má fakt ráda, ale teď v zimě jsme tomu moc nedali, protože byla věčně rýma, kašel atd. - však asi znáte… ;) Na cvičení s batolátky má nejradši aktivity, kdy cvičím já a ona se fláká - třeba válí sudy, ale tak, že ji kutálím já. Jak se má třeba tancovat, hned se vzteká, chce ať ji nosím.
Mám jen strach třeba ze štítné žlázy nebo něčeho jiného hormonálního. Jak jsem psala, my jsme hodně hubení (já BMI 18, manžel ještě méně) :D 15 kg jsem měla v 1. třídě.
Jinak je - až na plochou nohu, která je prý v jejím věku ještě ok - zdravá a veselá holčička :) Taková naše kulička.

Trénujte když nemusíte nikam spěchat a nech jí vztakat. Prostě buď půjde a nebo bude sedět, ale nosit jí nebudeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.18 13:34

@Netopirek Přesně to dělám, když nespěchám. T. j. tak 2× nebo 3× týdně. Běžně někde stojíme (ona případně sedí nebo leží) klidně hodinu, dvě. Prostě šprajc, dál nejde. Teď v zimě a taky při dešti, vlhku fakt blbá situace. Jednou si kvůli domu, že se válela po zemi, nachladila močák. Už jsem si i myslela, že ji třeba bolí nožičky, tlačí boty, ale na dotaz, jestli ji něco bolí, říká, že nic, že se jí nechce a chce do klokana (= manduka). Ona je paličák - to pro změnu věru má po kom mít :D
Taky nevím, co se týče jídla - já jí třeba dávám hodně tvaroh, plnotučné mlíko, vajíčka (nechce mi skoro vůbec maso) - jestli to mám nějak omezovat? Říkala jsem si, že když jí tak málo, ať je to aspoň výživné. A taky moc neroste, tak ať se růst ještě nezastaví kvůli nedostatku živin.
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
7673
31.1.18 13:39
@Anonymní píše:
@Veru1987 Malá vážila po porodu 3 150 g a měřila 48 cm, narodila se v termínu. Ve 2 letech podle toho, co jste psala, měla mít kolem 10 kg, a přitom měla přes 12 kg…Já jsem zas četla, že 3-letá holčička má v průměru 94 cm a 14 kg. No asi to ještě nechám být, jen nechci nic podcenit.
Zakladatelka

Ale je to všechno cca. Dcera měla 3700g takže ve dvou by měla mít 11kg..což má už dávno… nyní v 19m má 12,5kg. Ted uvažuji jesti jsem to napsala dobře, jestli to nebylo 4násobek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
31.1.18 13:42

Podle percentiloveho grafu “hmotnost k vysce” jeup´ne na vrchu. Takze dost. Na drhou stranu deti casto rostou skokove - hlavne na jare, takze za par mesicu muze vyrust x cm a nic nepribrrat.

Motivovala bych k pohybu. My jsme porad nekde - cesrou zavodime, schovavame se, zpivame, chodime na hriste do heren,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
31.1.18 13:44

Za dva mesice budes řešit, ze vyrostla o 5cm a je vlasne hubená :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
31.1.18 13:45
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chci se poradit ohledně naší 2,5-leté slečny. Ve 2 letech měřila 86 cm a vážila 12,5 kg. Teď ve 2 letech+7 měsících má pouze o 1 c
m víc, zato přibrala na 14,5 kg. Přijde mi to dost. Nevím, jestli kvůli tomu chodit k doktorce nebo počkat na 3-letou prohlídku, která nás čeká v létě. Pořád je jednou denně kojená, jinak toho moc nesní. Sladkosti kromě návštěv nemá v podstatě žádné, sladké pití taky ne - výjimečně ředěný džus. Velice nerada se hýbe, je strašný lenoch a pokud ji nenutím, nejradši by se vozila pořád v kočárku nebo nosila v manduce. Nebaví ji ani odrážedla, kočárek s panenkou, koloběžka…Jediné, co má ráda z pohybu, je plavání.
Já i manžel jsme od dětství hodně hubení hyperaktivci, tak nevím, po kom by to mohla mít. Poradíte? Anonym kvůli dceři.

Divala jsem se, dcerka mela ve 2,5 letech 85 cm a 11,5 kg. Ted ve 3,5 letech ma 93 cm a 12,4 kg a hubena neni ani nahodou.
Tak tezko rict.
Pockala bych na 3-letou a zeptala se Dr. Ale jidlo bych neomezovala v zadnem pripade!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
31.1.18 13:46
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chci se poradit ohledně naší 2,5-leté slečny. Ve 2 letech měřila 86 cm a vážila 12,5 kg. Teď ve 2 letech+7 měsících má pouze o 1 cm víc, zato přibrala na 14,5 kg. Přijde mi to dost. Nevím, jestli kvůli tomu chodit k doktorce nebo počkat na 3-letou prohlídku, která nás čeká v létě. Pořád je jednou denně kojená, jinak toho moc nesní. Sladkosti kromě návštěv nemá v podstatě žádné, sladké pití taky ne - výjimečně ředěný džus. Velice nerada se hýbe, je strašný lenoch a pokud ji nenutím, nejradši by se vozila pořád v kočárku nebo nosila v manduce. Nebaví ji ani odrážedla, kočárek s panenkou, koloběžka…Jediné, co má ráda z pohybu, je plavání.
Já i manžel jsme od dětství hodně hubení hyperaktivci, tak nevím, po kom by to mohla mít. Poradíte? Anonym kvůli dceři.

Váhu vs. výšku bych v tomhle věku moc neřešila. Syn má koloběh: přibere-vyroste, je nějakou dobu hubený a pak zas přibere-vyroste. Ale ta doba, kdy je „při těle“, opravdu evokuje, že je to metráček ;). Pořešila bych jen ten pohyb - prolejzačky, dlouhé procházky, házení balónkem, běhání za bublifukem,… Určitě na něco přijdete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
31.1.18 13:52
@Anonymní píše:
@Netopirek Přesně to dělám, když nespěchám. T. j. tak 2× nebo 3× týdně. Běžně někde stojíme (ona případně sedí nebo leží) klidně hodinu, dvě. Prostě šprajc, dál nejde. Teď v zimě a taky při dešti, vlhku fakt blbá situace. Jednou si kvůli domu, že se válela po zemi, nachladila močák. Už jsem si i myslela, že ji třeba bolí nožičky, tlačí boty, ale na dotaz, jestli ji něco bolí, říká, že nic, že se jí nechce a chce do klokana (= manduka). Ona je paličák - to pro změnu věru má po kom mít :D
Taky nevím, co se týče jídla - já jí třeba dávám hodně tvaroh, plnotučné mlíko, vajíčka (nechce mi skoro vůbec maso) - jestli to mám nějak omezovat? Říkala jsem si, že když jí tak málo, ať je to aspoň výživné. A taky moc neroste, tak ať se růst ještě nezastaví kvůli nedostatku živin.
Zakladatelka

Tak jestli má takhle jednostranný jídelníček, tak to není moc ideální. Maso bych spíš nahrazovala vývary než mlékem
U nás se tyhle procházky dělají aspoň jednou denně. Třeba jdeme s košem a pak obejít barák. Příjde mi, že jak zná trasu tak už se tolik nevzteka. Jako když jdeme někam kde to nezná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1424
31.1.18 13:55

Moje dcera má 4 roky měří 116cm a váží 15kg. Být tebou zajdu k doktorce ať jí zkontroluje. Do tří let bych nečekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.18 13:57

@Vlaďka 83 Ona je taková naše dámička (opět nevím po kom - já a muž takoví outdooroví blázni, věčně ve sportovním, já sukni ani nemám). Ona všude potřebuje šatičky, volánky, kabelku, kabátek - to se pak v zimě i blbě běhá. Miluje všechno, co je růžové, načančané, holčičí…a nepraktické ;)Ale zas jí nutit něco, co se jí nelíbí, to je o nervy, takže jsem ráda, že si vůbec něco dobrovolně obleče…K tomu kulatý obličejík a kudrnaté blond vlasy…prostě barokní andílek jak vyšitý :mrgreen:
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
1053
31.1.18 14:00
@Pitřice píše:
Moje dcera má 4 roky měří 116cm a váží 15kg. Být tebou zajdu k doktorce ať jí zkontroluje. Do tří let bych nečekala.

116 cm a 15 kg??? 8o To je nějak málo ne? Dcera pět a půl roku má 110 cm a skoro 21 kg jako trošku větší bříško, ale jinak akorát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
31.1.18 14:02

Hele, já mám taky doma princeznu, ale my jsme v tomhle poměrně nekompromisní a pohyb prostě musí být. Ve třech letech dítě zvládne celodenní tůru (vyzkoušeno na všech našich třech dětech), takže bych trvala na procházkách, popř. odrážedlo, ten bazén, ale prostě být v pohybu. Ony i ty nemoci nebudou tak často, když to dítě bude hodně venku v pohybu a na vzduchu.

• Citovat
  • Upravit
13955
31.1.18 14:03

Je to individualni nektere deti maji 16kg a 92cm a vypadaji stihle. Moje mela na 3lete prohlidce 97cm a 14kg. Jako tlusta neni, ale vizuelne mi prijde na hrane. Vaha tve dcery mi prijde vysoka, ale pokud nema zdr. problem, tak z toho vyroste diky genetickym dispozicim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
31.1.18 14:05
@Pitřice píše:

To má nějak málo ne?
Moje měla v 5 104cm a 17kg a byla jak dachau

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
31.1.18 14:21

Já bych k tomuto asi řekla, že pokud vás cokoliv trápí, co se týče dítěte a máte obavy, že není něco v pořádku (a často to maminky tak nějak intuitivně vytuší, přece jen znáte své děťátko nejlépe vy sama), není nic jednoduššího, než se s touto svou obavou svěřit pediatrovi, at to posoudí, ať vyloučí třeba nějaké onemocnění a poradí. Normálně bych zašla do poradny, jak se chodí na preventivní prohlídky zdravé děti a poradila se :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí