Nadýmá meloun?

30420
19.6.10 20:22

Nadýmá meloun?

Chtěla jsem se zeptat jestli je meloun nadýmavý. Málá po kojení hrozně plakala a nešlo ji vůbec ničím uklidnit :cry: pak mě napadlo, že jím pořád skoro to samé až na to, že jsem si včera dala docela dost melounu. Po Lefaxu ji to přešlo, tak nevím jestli se melounu raději vyvarovat, už bych nerada aby se to opakovalo :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Caty
19.6.10 20:29

Naší malé vadilo skoro všechno, ale meloun naštěstí ne
Ono jídlem to trochu ovlivníš, ale ne uplně.. Malá šíleně plakala ikdyž jsem chroupala jen mrkev

• Citovat
  • Upravit
4957
19.6.10 20:29

Já si myslím, že by to tím melounem mohlo být. Meloun je dužinatý a dužina myslím nadýmá. Přístě radši jen jablko…to je úplně neškodné a na trávení dobré.

Já jsem s ovocem moc experimentovat nemohla kvůli prdíkům a hlavně jsem jednou snědla 2pomeranče a celá se mi chudinka drůhý den osypala vyrážkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
19.6.10 20:32

mě to vůbec nenapadlo :cry: malá byla právě vždycky úplně v pohodě a to si dopřávám skoro všecko a ten její pláč mě teď totálně dostal :cry: bych se nejradši :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
19.6.10 20:56

Janulíku: to se prostě občas stane. Chápu, že tě to rozhodilo. Mě třeba na Saminčoný prdíky nepomohla ani úplná dieta, takže jsem pak na to prděla, protože když jsem jedla normálně, tak to bylo stejný. Trpěla na ně od 8tt do 3,5měs :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
19.6.10 21:45

Luky hrozně trpěl na prdíky. Meloun jsem mohla, ale musela jsem přebírat pecičky. Tak že by nadýmaly ony :nevim: ? Bez peciček v pohodě, když jsem myslela, že už je to v poho a jedla jsem i s pecičkami, tak mi druhý den zase plakal. Zkus jen trošku a uvidíš. Pokud se tedy nehodláš melounu vzdát na čas úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
19.6.10 21:52

teda Jani, ted si mě dostala - já jsem dneska zblajzla melounu jak za dva, tak snad SOfči nic nebude…
Hlavně že se Mišce nakonec ulevilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
19.6.10 21:59

Někdy to miminko nemusí nějak vnímat, takže klid belavue. Uvidíš zítra.

Mě mudra říkala, že mám s ovocem být opatrná hlavně kvůli alergii…můj muž je třeba na spoustu ovoce alergický, tak už jen z toho důvodu, že to mohla podědit.

Jak jsem psala s tím pomerančem, tak jsem ho zblajzla tolik, protože jsem měla angínu a potřebovala jsem vitamínovou bombu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
19.6.10 22:00

jeee ahoj, no já to s tím melounem totálně :zed: :zed: takhle Miška ještě nikdy neplakala, co usla tak se ještě jednou s pláčem probudila a zase spinká, tak doufám, že ji to brzo přejde a meloun už nechci ani vidět co budu kojit :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
19.6.10 22:14

Ty nadýmavá jídla se vždycky projevé po 24hodinách od snězení. Je to holt doba, kdy si nemůžem dovolit sníst to na co máme chuť. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
19.6.10 22:21

Ahoj,malý trpěl na prdíky jak blázen, deset dní jsem jedla jen suchary a pila vodu, a stejně řval (pak jsem dostala teploty a klátila se k zemi), takže mám vyzkoušené že OPRAVDU to není jídlem matky, nadýmavé jídlo nemá vůbec vliv na složení mlíka, podle mne ten vzduch napolykají tím řvaním ...... Švagrová nekojila a neteř měla taky šílené koliky.
Doporučuji nosit v nosítku - v něm mi malý neřval a díky nožičkám přitlačeným k bříšku i krásně prděl. Lefax jsem mu kapala na dudlík, tak se mu spouštěl gastrokolický reflex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
19.6.10 22:26

Samince pomáhala teplá žíňka zabelená v igelitce na bříško a zklidňovala ji zavinovačka, kde byla stahnutá jak v bříšku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
19.6.10 22:31

TAky se přikláním k názoru, že stravou to nadýmání moc ovlivněné není.
Adámek měl taky koliky, ale bylo to prostě těmi trávicími procesy. Ať jsem jedla, co jsem jedla. Jediné, co ho nadýmalo ještě extrémě víc, byla syrová cibule. Tu jsem si odpustila aby netrpěl ještě víc. A koliky naštěstí ustoupily brzy, ve 2 měsících.

Jedině, ještě mě napadlo, v prodnici do nás hustili, že dítě bude nadýmat to, co nadýmá matku. Možná to je pravda, protože já jsem nikdy nadýmáním moc netrpěla. Jediné co mi trochu vadilo, byla cibule, ale jinak žádné problémy, tak možná proto na něj měla takový účinek. Ale to věčné bolení bříška měl podle mě prostě z mlíka, ten nezralý trávicí systém si s tím holt neuměl ještě pořádně poradit.
Teď už je velký, jím úplně vše, klidně i syrové stroužky česneku :mrgreen:. Prdí sice jak starý chlap, ale bez sebemenších problémů a ještě se tomu směje.

Omlouvám se za román :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
19.6.10 22:43
Lidka a Sami píše:
Já si myslím, že by to tím melounem mohlo být. Meloun je dužinatý a dužina myslím nadýmá. Přístě radši jen jablko…to je úplně neškodné a na trávení dobré.

Meloun je vesměs voda, tím to asi nebylo :think: ale to Jablko si aděj nedávej pokud máš dráždivé dítě. U mladšího syna to byla jednoduchá rovnice 1jablko=komplet proplakaná noc, šíleně nadýmá i mě, natož pak miminko :wink:
Jo každý to máme trošku jinak…naší maličké naštěstí už nevadí nic :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
19.6.10 22:51
lacenka píše:
Lidka a Sami píše:
Meloun je vesměs voda, tím to asi nebylo :think: ale to Jablko si aděj nedávej pokud máš dráždivé dítě. U mladšího syna to byla jednoduchá rovnice 1jablko=komplet proplakaná noc, šíleně nadýmá i mě, natož pak miminko :wink:
Jo každý to máme trošku jinak…naší maličké naštěstí už nevadí nic :dance:

Ono jablko nadýmá, když se sní se slupkou. Jinak mě ani malou nenadýma a opravdu podporuje trávení. Já měla menší potíže s nadbydkem železa(nemohla jsem se bezbolestně vyprázdnit), ale musela jsem ho kvůli malé jíst, tak mi pak to jablko pomohlo. :nevim: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna