Ahoj, vím, že už to tu určitě bylo. Jsem po 3.těhotná momentálně 18tt. a už ze tři dny mě trápí nadýmání a křeče po jídle. Ve směs jen po obědě po teplém. Ráno se nasnídám a v pohodě, ale jak si mám dát oběd můžu jít klidně 2× na wc někdy klasika stolice někdy řidší…je to normální? Zobu černé uhlí to od průjmy pomůže. Ale občas cítím jak střeva pracují. Není to teda až nějaké extrém je to spíš takové nepříjemné :/ už na začátku těhotenství jsem se s tým setkala a teď zas…jestli je to tým jak pracují hormony nebo jak se roztahuje děloha a mimčo roste tak to dostává vše zabrat. Příští týden jdu na kontrolu tak o tom řeknu i doktorce. Jen mě zajímají zkušenosti ostatních. děkuji a pěkný den
Nadýmání, křeče, průjem
No, já zkušenost nemám. Ale na nadýmání pomáha Espumisa, jen rozbíjí bublinky ve střevech, třeba by ti to mohlo pomoci. Případně nějaka probiotika.
@ZukaP měla jsem to
podobně, pak se to uklidnilo, ale musela jsem hodně zdietnit stravu a celkem
často beru hylak
@Margery já su z toho
právě taková nešťastná u těch dvouch jsem to nezažila, ale teď je to
sranda teda…si to asi vybírám, abych o tom těhotenství věděla či
co…a to mě ještě trápí pomalu od začátku těhotenství výtok, který
se občas změní na takový hlen, ale to prý je taky normálka
Já nedám dopustit na Iberogast. Přírodní, bylinné, účinné.
Jen co se týče toho těhotenství, tak v příbalovém letáku píší:
Těhotenství a kojení
Pro použití v těhotenství a období kojení nelze dovodit z dostupných
údajů o toxicitě žádné nebezpečí. Nicméně, přípravek se
nedoporučuje užívat v těhotenství a při kojení. Lékař by měl být
konzultovánpřed užitím přípravku Iberogast během těhotenství a
kojení.
Jestli se to nedoporučuje jen proto, že nejsou studie na těhotných (askorutin se také oficiálně nedoporučuje, nicméně mnoho těhotných ho zobe) a tak se automaticky říká „raději ne“? Nejspíš jo…ale nejsem doktor. Zkusila bych doktorce zavolat a zeptat se jí, jestli si to můžeš vzít bez starostí…
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.