Nafouklé břicho u dětí?

1825
16.7.09 21:38

Nafouklé břicho u dětí?

Syn je jinak hubený, ale má nafouklé břicho, přirovnala bych to k dětem v africe, jsou podobně stavěné. Klasická otázka - je to normání, u 5-letého dítěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4271
18.7.09 22:25

Pomy - někdy se říká, že děti, co mají takhle nafouklé bříško, mají alergii na lepek, celiakii. Nechala bych prcka vyšetřit na alergii. Takové bříško mívá hodně dětí. Nevím, přesně, čím to je způsobeno (v případě té celiakie), že se bříško tak vyklene. Moje dcerka to má taky a metodou Dr. Jonáše jí celiakie byla taky vyměřena. Doufám, že jsem tě moc nepostrašila. Je to jedna z možností a vlastní zkušenost. Doufám, že vás se to týkat nebude. Držím palce. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
19.7.09 21:48

Ahoj,
je těžké něco říct, když ho člověk nevidí, ale taky může mít ochablé břišní svalstvo.
To je myslím i problém dětí v africe. Nemají jídlo, nemají z čeho stavět svalovou hmotu tudíž ochablé břišní svaly… nebo se pletu??? :? Ale mám pocit, že tohle vysvětlení jsem někde slyšela.
Syn má svalovou hypotonii a rehabka nám taky říkala, že je to důvod proč má nafouklejší bříško. Vždycky když ho zaktivovala a pocvičili jsme, tak nám ukazovala jak se stáhlo.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1825
19.7.09 21:58

Celiakie

Ahoj, děkuji za příspěvek do diskuze. Pochopila jsem dobře, že dcera celiakii má? Jsme před vyšetřením, protože synovi vyšly pozitivní krevní testy na celiakii, sice hraniční hodnoty, ale třeba to nafouklé bříško má s tím souvislost, jak píšeš? Můžu se zeptat na Váš průběh nemoci? Přeji dobrou noc, Pomy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1825
19.7.09 22:01

To bylo na Agath. I Tobe, matesatko děkuji za reakci a byla bych moc ráda, kdyby to bylo jen to povolené svalstvo. Jinak když syn leží na zádech, břicho se uvolní, je měkké… To jsou starosti :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
21.7.09 21:38

Přeju ať to dobře dopadne,
já jsem měla taky hraniční krevní testy a musela jsem na sondu a všechno je OK. Držím palce ať u vás taky.
 M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tekinque
28.5.13 18:58

celiakie

Dobrý den, nafouklé bříško opravdu mívají dětičky s alergií na lepek. Naše malá má alergii zjištěnou v prvním roce.tak se nepotvrdila z krve na další jdeme v listopadu. uvidíme co ukážou. Teďka jsme zkoušeli navázat na lepek. a Už zase má bříško několik dní nafouklé. Už je to Opět několik dní, předtím měla kožní vyrážky po celém těle, dělají se i ve vlasech. Jsou svědivé a červené. Dále na celiakii navazuje průjem. Zvracení, úbytek na váze. Ale to jsme my neměli, naše malá teď jí budou dva roky prospívá dobře. A problémy s váhou máme spíš, že váží víc než by měla. No od zítřka zase dáme bezlepkovou dietu a uvidíme. Máte nafouklé bříško, i když toho váš prcek moc nesní, naše Lea jo. :(

• Citovat
  • Upravit
8151
31.5.13 23:08
@tekinque píše:
Dobrý den, nafouklé bříško opravdu mívají dětičky s alergií na lepek. Naše malá má alergii zjištěnou v prvním roce.tak se nepotvrdila z krve na další jdeme v listopadu. uvidíme co ukážou. Teďka jsme zkoušeli navázat na lepek. a Už zase má bříško několik dní nafouklé. Už je to Opět několik dní, předtím měla kožní vyrážky po celém těle, dělají se i ve vlasech. Jsou svědivé a červené. Dále na celiakii navazuje průjem. Zvracení, úbytek na váze. Ale to jsme my neměli, naše malá teď jí budou dva roky prospívá dobře. A problémy s váhou máme spíš, že váží víc než by měla. No od zítřka zase dáme bezlepkovou dietu a uvidíme. Máte nafouklé bříško, i když toho váš prcek moc nesní, naše Lea jo. :(

pokud má vaše malá celiakii tak byste neměli dietu vůbec přerušovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tekinque
10.6.13 12:22

No, celikie jako taková se malá v krevních testech nepotrvdila. Zkoušeli jsme znovu najet. Ale po pár dnech už měla zase bříško nafouklé. Předtím měla kožní problémy, průjmy a tak dále. V listopadu jdeme na jakési kožní testy kde by se to už mělo tedy potvrdit nebo vyloučit. Tak uvidíme. Zatím opět držíme dietku. :? snad jí to pomůže, po testech budeme vědět víc. ;)

• Citovat
  • Upravit
65205
10.6.13 17:42
@tekinque píše:
No, celikie jako taková se malá v krevních testech nepotrvdila. Zkoušeli jsme znovu najet. Ale po pár dnech už měla zase bříško nafouklé. Předtím měla kožní problémy, průjmy a tak dále. V listopadu jdeme na jakési kožní testy kde by se to už mělo tedy potvrdit nebo vyloučit. Tak uvidíme. Zatím opět držíme dietku. :? snad jí to pomůže, po testech budeme vědět víc. ;)

Celiakie se ale nedá poznat z kožních testů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tekinque
12.6.13 12:55

No nevím, teda, ale takhle nám to řekla naše alergoložka. nejsem odborník, takže pouze opakuji co mi ona říkala. Bude prý připravovat jakési hmoty z alergenu, které dá na 24 hodin malé na zádíčka. A druhý den se uvidí co jí vadí, Máme totiž podezření na více alergenů, co se týče potravin.

• Citovat
  • Upravit
65205
12.6.13 13:25

To je na alergie, ale celiakie není alergie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tekinque
14.6.13 09:00

Celiakie ne nesnášenlivost lepku. No uvidím věřím naší dr, že ví co dělá a zjistí co je potřeba, ale i tak Vám děkuji za názor. ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA