Náhlá teplota u miminka

Anonymní
27.5.21 13:03

Náhlá teplota u miminka

Ahoj maminky, nikdy se mi to nestalo a to jsme a první dcerou zažily kdejakou nemoc.. Druhá nemocná nikdy nebyla, je jí 8 měsíců.. Včera byla dobrá, úplně ok. Sem tam si uvedla s hovínkem, ale sem tam to tak má. Dnes mě ráno vzbudila s brekem a teplotou 38,8. Takže jsem dala ibuprofen a letěli jsme s močí k Dr. Ta nám řekla, že moc je čistá a ať jí sleduji a uvidím ať přijdu klidně zítra na CRP
Za hodinu tk bude 8hodin od podání Ibuprofenu a zase má teplotu.. Jestli jí bolí bříško nevím, ale 3× do hodiny kakala a plakala a klepala se u toho :,( Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost? Zítra poletíme znovu, fakt se bojím, ale co bych jí mohla dát k jídlu? Bojím se, že ji ublížím rýží s kuřetem, ale i mlékem co dostává

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mackA159
27.5.21 13:13

Jestli má průjem, tak jen dietu bez mleka, a hodně pít. Doktorka nedělala výtěr? 15ti měsíční dcera před třemi měsíci měla taky horečku. Začalo to teplotou, pak průjem, večer už nesla horečka ze ctyriceti srazit, a přestala pit. Skončili jsme v nemocnici, a zjistili ji campylobacterii. Jestli má průjem trvalá bych na vyteru. Hlavně ať hodně pije. Při teplotě střídej nurofen (ibalgin) s X paralenem (panadol) po čtyřech hodinách. Záleží co máš doma.

• Citovat
  • Upravit
34322
27.5.21 13:28

Jestli ma prujem, tak vyter.
Vic stejne neudelas, at hodne pije a uvidis.
Jestli to pujde bez mleka musis posoudit sama, podle toho jak moc uz ti normalne ji, ale ted to jidlo stejne den dva nebude moc chtit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
27.5.21 13:41

Můžou to byt zuby, nevidíš ze by se ji něco klubalo v puse? Syn k nim měl řídkou stolici a horečky pomalu ke 40 :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.21 14:15

@mackA159 nene doktorka udělala akorát rozbor z moči a ten vyšel v pořádku. Včera jsme tam byli na preventivní kontrole a dnes ráno mě v 6 vzbudila s brekem a teplotou jinak spí třeba do 8-9 hodin. Teď budeme střídat ibuprofen a panadol po těch 4hodinách, protože se jí teploty vrací.. Ráno měla 38,8 a po 7hodinách 38,6 :( @Lucie_Sx ona je právě protivná jen chvílemi jinak pije mléko a baští normálně, dokonce zvatla a chvílemi se i směje, akorát teď po tom panadolu se jí teplota nechce srazit :nevim:
@Kriss Tina zoubky by to být neměly, teď jí vylezl 4 do půlky a další už se neklube, na to jsem také koukala. 8o úplně jsem z toho vyděšená a nechápu to jako kdybych měla první :roll: stolici má tak půl na půl, takový hlen s kuličkami tvrdé stolice… Vůbec nechápu co se to děje a nemám tušení jak víc jí pomoct :think:

• Citovat
  • Upravit
4880
27.5.21 14:41

Můžou to být rotaviry. Ty řádí na jaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.5.21 14:59
@Anonymní píše:
@mackA159 nene doktorka udělala akorát rozbor z moči a ten vyšel v pořádku. Včera jsme tam byli na preventivní kontrole a dnes ráno mě v 6 vzbudila s brekem a teplotou jinak spí třeba do 8-9 hodin. Teď budeme střídat ibuprofen a panadol po těch 4hodinách, protože se jí teploty vrací.. Ráno měla 38,8 a po 7hodinách 38,6 :( @Lucie_Sx ona je právě protivná jen chvílemi jinak pije mléko a baští normálně, dokonce zvatla a chvílemi se i směje, akorát teď po tom panadolu se jí teplota nechce srazit :nevim:
@Kriss Tina zoubky by to být neměly, teď jí vylezl 4 do půlky a další už se neklube, na to jsem také koukala. 8o úplně jsem z toho vyděšená a nechápu to jako kdybych měla první :roll: stolici má tak půl na půl, takový hlen s kuličkami tvrdé stolice… Vůbec nechápu co se to děje a nemám tušení jak víc jí pomoct :think:

38,6-8, kdyz nejde nahoru, je dobry, ani bych nesrazela (a uz vubec ne stridanim), at telo muze bojovat a at ji to zazivani nepodrazdis jeste vic.
Jestli se smeje, zvatla a ji, tak to vypada na dobre ceste.
Mohla neco chytnout na te preventivce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.21 15:47

@Lucie_Sx no mě bylo řečeno právě u první, že nad 38,5 je už moc a máme střídat pokud to nestačí, to měla zánět ledvin a posílali mě domů s ní 4 dny než začala být fakt plačtivá..
Nó byla vklidu celkem na tak vysoké teploty. Teď se probudila a je dost podrážděná, skrunda to v ní a poplakává tak já nevím.. Celkově teplotu má teď v normálu, ale je stejně rozpálená jak uhlík. Fakt jsem z toho vykolejená i já. Doktorce jsem volala na mobil a ta říkala ať to udržuji takhle a jestli budou teploty do rána mám se k ní ukázat, ale aby to pak nebylo ještě horší právě :?

• Citovat
  • Upravit
34322
28.5.21 01:00
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx no mě bylo řečeno právě u první, že nad 38,5 je už moc a máme střídat pokud to nestačí, to měla zánět ledvin a posílali mě domů s ní 4 dny než začala být fakt plačtivá..
Nó byla vklidu celkem na tak vysoké teploty. Teď se probudila a je dost podrážděná, skrunda to v ní a poplakává tak já nevím.. Celkově teplotu má teď v normálu, ale je stejně rozpálená jak uhlík. Fakt jsem z toho vykolejená i já. Doktorce jsem volala na mobil a ta říkala ať to udržuji takhle a jestli budou teploty do rána mám se k ní ukázat, ale aby to pak nebylo ještě horší právě :?

Do 38,5 nesrazet. Tak nevidim duvod hned stridat dva leky. To je ted takova moda, ale bacha, nejsou to lentilky.

Ja vim, ze horecky jsou nervy, koukat na nemocneho prcka, ale oni to vetsinou opravdu zvladnou.
Jestli jsou to rotaviry, tak ten prubeh holt takovy byva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí