Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Rok bez „KO“ znamená bez kortikoidov? Nie som odborník, ale myslím že by to mohlo byť štítnou žľazou, no radšej by som išla k DR.
Mám něco takového podobného…též rozdýchávám, srdce bije na poplach. Zatím jsem to nikde neřešila, myslím lékaře atd. Ale moje doměnka je psych. původu…jednou se mi stalo, že jsem omdlela na veřejnosti a od té doby co se sama vzdálím někam od domu, tak když si to připustím, že jsem sama bez nikoho a v místě kde nikoho neznám, jdou na mě stavy co píšeš, jakoby závratě, bušení srdce, mravenčení v končetinách, někdy i v obličeji těma nervama…musím to rozdýchat ale nejlíp mi je pak stejně až se zase blížím domovu. Je to divné, ale třeba když jdu s partnerem, takové myšlenky mě ani nenapadnou…asi ten pocit, že jsem s někým, vlastně s kýmkoliv kdo by mi mohl pomoct. Paradoxně jsem už nikdy neomdlela, ale ten strach z té situace si nesu s sebou a někdy mě to naprosto paralyzuje, mimo to, že mi dělají zle uzavřené dopravní prostředky.
Moje babička má nemocnou štítnou, bere nějaké léky a úzkostma teda trpí…musí si vzít kolikrát léky na sklidnění. Můžeš být citlivější, rozhazuje to hormony. Zeptala bych se lékaře…ale může to být i psychika, proč ne.
@Anonymní píše:
Mám něco takového podobného…též rozdýchávám, srdce bije na poplach. Zatím jsem to nikde neřešila, myslím lékaře atd. Ale moje doměnka je psych. původu…jednou se mi stalo, že jsem omdlela na veřejnosti a od té doby co se sama vzdálím někam od domu, tak když si to připustím, že jsem sama bez nikoho a v místě kde nikoho neznám, jdou na mě stavy co píšeš, jakoby závratě, bušení srdce, mravenčení v končetinách, někdy i v obličeji těma nervama…musím to rozdýchat ale nejlíp mi je pak stejně až se zase blížím domovu. Je to divné, ale třeba když jdu s partnerem, takové myšlenky mě ani nenapadnou…asi ten pocit, že jsem s někým, vlastně s kýmkoliv kdo by mi mohl pomoct. Paradoxně jsem už nikdy neomdlela, ale ten strach z té situace si nesu s sebou a někdy mě to naprosto paralyzuje, mimo to, že mi dělají zle uzavřené dopravní prostředky.
To mi přijde jak panická porucha.
http://cs.wikipedia.org/…3%A1_porucha
Bez KO, jsem myslela bez kontroly u Dr. na tu ŠŽ.. Ale v nejbližší době tam půjdu, tak se zeptám doktorky a třeba mi řekne zda je to od toho.. ![]()
Je totiž asi možné, že za tu dobu co jsem tam nebyla, jsou opět rozhozený ty hormony ![]()
Anonymní 22:10 - když tak čtu ten odkaz od 3 anonymní, tak mi na tebe taky sedí ta panická porucha.. Tam bych asi zašla přímo k obvoďákovi, a ten by tě asi poslal na další vyšetření.. Panickou poruchu měla spolužačka a měla sníženou prachovní schonost, takže tady už je to vážně na pováženou zda jít k dr ![]()
Zakl.
To taky muzou byt srdecni arytmie. Mivam je taky, ale kdyz jsem nevedela o co jde, tak jsem z toho mela strach a to zpusobovalo, ze ty stavy byly horsi. Taky jsem u toho mivala pocit, jako kdyz mas strach - sevreny hrudnik, clovek musi z hluboka dychat. Kdyz se ti to deje, tak si zkus nahmatat pulz a uvidis, jestli ti srdce bije pravidelne. Kdyz jsem pak zjistila, ze jsou to arytmie a na kardiu mi rekli, ze to neni nic vazneho, tak jsem se zklidnila a i ten prubeh pak byl lepsi. Kazdopadne k doktorovi bych urcite zasla, tady na diskuzi ti nikdo diagnozu neudela. Muze to byt neco vazneho!
@Anonymní píše:
Bez KO, jsem myslela bez kontroly u Dr. na tu ŠŽ.. Ale v nejbližší době tam půjdu, tak se zeptám doktorky a třeba mi řekne zda je to od toho..
Je totiž asi možné, že za tu dobu co jsem tam nebyla, jsou opět rozhozený ty hormony
Anonymní 22:10 - když tak čtu ten odkaz od 3 anonymní, tak mi na tebe taky sedí ta panická porucha.. Tam bych asi zašla přímo k obvoďákovi, a ten by tě asi poslal na další vyšetření.. Panickou poruchu měla spolužačka a měla sníženou prachovní schonost, takže tady už je to vážně na pováženou zda jít k dr
Zakl.
Já mám právě hodně nízký tlak, kolikrát 98/54 a tak…a nic mě není, akorát se mi někdy zatočí hlava. Někteří se diví, že vůbec funguju. Máme to v rodině…nic na to bohužel není, dr. řekla kafe, ale víc jak 2denně nemůžu/nechci a čokoláda… U mamky v rodině jsou srdcaři, ale to má spíš brácha, ten má léky na tlak, mamka měla šelesty…tak asi máte pravdu, že bych to měla říct… možná to chce i psychologa ![]()
Zdravím všechny. Snad mi někdo odpovíte. Taky se léčím se sníženou f-cí ŠŽ, krevní testy v pořádku…
před 3 týdny, jako výše uvedená pisatelka, se mi udělalo domě špatně. Ve smyslu tom, že jsem najednou vstala z gauče a jakoby pocit na zvracení, motání hlavy, rozbušilo se mi srdce a vylítnul tlak na 150/100, tep 110. Mám celý život tlak nízký, takže i při mé váze to bylo dost. Manžel zrovna odcházel na noční a nakonec mi zavolal sanitku. Od té doby se mi to dělo vícekrát, sice ne v takové míře, ale psychika určitě pracuje. Probírala jsem to po telefonu s endokrinoložkou, zda to nemohou dělat léky, bo to píší i ve vedlejších účincích a ona, že se jí to nezdá a řekne mi na kontrole, tam jdu ve čtvrtek. Tak pak jsem si myslela, že se mi to děje od bloklé páteře, podle toho, co jsem četla…
chodím normálně do práce, ven s dětma, všechno v pohodě, ale jakmile jsem večer doma, třeba v kuchyni, něco dělám, tak se mě ten pocit zmocní… zkrátka jak píši, to podvědomí pracuje.
Nemáte doporučení na nějaké bylinky, nebo nemáte zkušenost s GS Anxiomem, jestli to pomůže? Nikdy s emi to nestávalo, tak je mi divné, proč zrovna ateď. Všechny psychické záležitosti v rodině - úmrtí a problémy jsem vždycky ustála, ale z tohohle jsem mírně vyvedená z míry. Obtěžuje mě to a myslím si, že je to spojené pouze s touto situací. Nejsem si jistá, že je nutné to řešit nějak s lékařem.
Ahoj,

hledala jsem tady toto téma a nenašla jsem, tak zakládám nové..
Poslední cca půl rok mám asi tak 1 denně takové divné stavy. Například někam jdu a najednou, z ničeho nic, mám strašný strach..nebo úzkost.. Pocit je to stejný, možná někdo zná, jako strach z výšek. Takové brnění nebo nervozita v břiše, která se rozšiřuje do rukou a nohou. Všimla jsem si, že nejhorší to je, když někam běžím. Při chůzi se to stává méně často a nejméně v sedě, v klidu. Je to takový zvláštní pocit a já to musím „rozdýchat“ (Pár hlubokých nádechů). Trvá to pár vteřin a pak jsem normálně schopná fungovat. Nemyslím si, že by to nějak ovlivňovalo mů život, jen to je takový…divný..
Mám poruchu ŠŽ, konkrétně snížená funkce, léčená, rok bez KO u Dr. Myslíte, že to může souviset s tímhle? Nebo jsem snad magor?