Náhle snížení potřeby jidla
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Náhle snížení potřeby jidla
Ahoj holky, jdu si pro radu. Už si moc nevím rady. Moje dcera - 4,5 měsíce, 65 cm, 7200 g, byla od narození jedlik. Je plně na Um. Krmila jsem ji vždy co 3 hodiny. Většinou pila kolem 180 ml, někdy i 200 ml. Už v porodnici byla schopna vypít 90 ml, porodní váha byla 4200g. V noci nekrmime cca od 3 měsíců. Jenze poslední 2 týdny se něco děje. Krmim stále co 3 hodiny, malá ale vypije 80 ml a konec, hraje si s tím, odstrkuje rucickama a více nechce. Když do ní chci dostat aspoň 120 ml, blinka. Ale neskutecnym zpusobem. Šavle až na koberec. Zkusila jsem nasadit prikrmy. Nic ji nechutná. Ani mrkev, dýně a dokonce ani zelený hrášek. Zkusila jsem tedy počkat, az si řekne o jidlo sama. Po 12 hodinách spánku vždy vypije trošku více. Dnes např 160 ml. Na ní je to ale málo. Už čekám od 6 hodin a malá stále nic. Jakoby ztratila potřebu jíst. Nevím, jak jinak si to vysvětlit a hlavně nevím, co mám dělat. Ja vim, poslouchej své dítě. Ale ona ani po 5 hodinách nemá hlad? Ona, která jedla co 3 hodiny 180 ml? Vždyť má skoro 7 a půl kila. Co se mohlo stát? Když ji trošku víc nutim, strašně hodně zvrací. Děkuji za každý názor
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak proč ji nutíš až do zvracení? Potřeby dítěte se mění. Vypije, co potřebuje, na co má hlad. Tohle se řeší až po měsíci, když nepřibírá. Moje dcerka je kojená, ale vypije méně než by měla dle svého věku. Přibírá krásně, tak to nikdo neřeší. Má v 5měsících 8,5kg. Pokud je zdravá tak ji nenuť pít víc než sama chce.
- Citovat
- Upravit
Tak ji hlavně nenuť když to zvraci obloukem, chudák malá odstrkuje to a ty ji nutiš, už nemá takovou potřebu, hlavně že něco vypije a přibírá nic bych takto nelamala přes koleno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@niki V takže mi chcete říct, že 7 kilovemu dítěti stačí vypit 500 ml mléka denně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli ale to není tak, že bych ji nutila, ona si s tim tak hraje, pocuckava to, nedokáže zavřít pusu, nebo nějak dát najevo, že to nechce a potom zvraci. Jak bych ji podle vás tedy měla krmit
mrzi mě i to, že ji nechutná žádná zelenina. Přitom ji dávám schválně tu sladkou a nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Reniska07 ale to se mění za týden to bude třeba jinak zase, a pokud by nechtěla pít nějak dlouhodoběji(3týdny-měsíc) a nepřibírala tak se to řeší pak. Nestresuj se s tím a nenuť ji pít víc když to zvrací obloukem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nenut ji a počkej v klidu pád dní. Syn to tak má taky do miminka. Jsou období, kdy neví, co by snědl a období, kdy mu k večeři stačí dvě sousta. Prospívá dobře, tak to neřeším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Reniska07 tak zkus nabidnout čajik, vodu, asi na zeleninu neni ještě připravená, na tom také neni nic zlého. A hlavně nestresuj se zbytečně, já stresovala kvuli všemu ohledně syna a pak jsem se připravovala o ty nejhečí chvilky, protože jsem měla neustálý strach. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na žádnou zeleninu se dítě nevrhá s nadšením. To chvíli trvá než si na ni zvykne, klidně i týdny. Jakmile dopije, láhev jí vezmi. S prsem musím dělat to samé. Tělo se začíná chystat na novou stravu. Příjem mléka se snižuje. To je normální. Neboj, zdravé dítě dobrovolně hladem neumře. Koukejte, jestli je spokojená a přestaň se stresovat.
- Citovat
- Upravit
Řešíme doma to samé, syn 4 měsíce, něco málo přes 8kg, porodní váha 4420g. Do 2,5 měsíce co 3 hodiny 150ml (i v noci), pak 180ml co 3 hodiny, postupně co 4 hodiny. Tak vydržel asi 2 týdny. Pak najednou z ničeho nic k snídani jen 90ml, svačina třeba 60ml, oběd 120ml apod. a víc nechce a o jídlo se nehlásí najednou i 6 hodin… Až večer a v noci kdy u pití napůl spinká vypije „na autopilota“ svých 180ml. Poslední týden jsem zkoušela možné i nemožné a zjistila jsem, že s mladým nehnu
Tak jsem skončila u toho, kde jsem začla. Nechávám to na něm. Dobrovolně hlady neumře. Vyprazdňuje se správně, je spokojený, tak co už
![]()
Ono se to zase nějak srovná časem samo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě je to úplně normální. Já sice kojím a nevážím, nemám absolutní představu o tom, kolik dcerka vypije a neměla jsem ani u starších dětí, ale snížení délky a frekvence kojení pozoruju v určitém věku taky. Po šestinedělí, kdy je dítě napojené prakticky pořád, najednou přijde zlom, dává si intervaly dvě hodiny, budí se jen jednou za noc. Teď bude mít dcerka tři měsíce, v noci spí 8 hodin v kuse, přes den pije nepravidelně, ale zjišťuji, že mám čím dál více volného času. Řekla bych tak dvě až tři hodiny, jak kdy. A u starších dětí přišel kolem 4 měsíců další takový zlom.
Váhu nemám, ale tipla bych si, že bude vážit minimálně 6,5 kg na tříměsíční prohlídce. Syn měl ve 3 měsících přes 7 kg a taky nebyl na prsu pořád, v noci spal.
Ukazatelem by mělo být spokojené dítě a přiměřené množství mokrých plen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Princezna Dandilion jako bych četla náš případ. No dobře, tak ji necham at si vezme kolik chce, intetval ji nechám ty tři hodiny a uvidíme no.
i moje malá si neřekne o jídlo třeba 5 hodin. To právě nechápu. Miminko musí jíst min 5 krat denně a ona kdyby mohla, nají se ráno, odpoledne večer a byla by spokojená ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Reniska07 Taky vždy nabídnu po 3-4 hodinách, dle situace a co sní, to sní. U nás to přineslo alespoň pozitivum v tom, že najednou v noci spí i šest hodin a nebudí se pořád po třech, takže se stíhám i vyspat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit