Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nebylo to seno třeba vlhké? Nebo neměli jste je někde venku?
Seno kupuju většinou normálně v obchoďáku, značka akinu…morčata byla vždycky jen doma, ven nechodí…
Jak dlouho morčátka máte a hlavně od koho? Pokud ze zverimexu, tak mohli být nemocná. Taky nám nedávno jedno morčátko náhle odešlo a to druhé je taky takové zvláštní ![]()
Jedno mám asi tři roky, druhé rok. Obě dvě byly ze zverimexu, ale zaráží mě že obě dvě odešly během jednoho odpoledne…napadlo mě, nemohlo být třeba seno co jsem koupila, jedovaté? Třeba že by se jim tam zapletla nějaká jedovatá rostlina
hlava mi to nebere…
@juliettee Ano, přesně tak se to stalo nám, během pár hodin umřela dvě skinny morčata najednou - nepřišli jsme na to, proč…
@mamoch píše:
@juliettee Ano, přesně tak se to stalo nám, během pár hodin umřela dvě skinny morčata najednou - nepřišli jsme na to, proč…
To je mi líto, já fakt nechápu, jak se tohle může stát ![]()
@juliettee Já jsem je hlídala, než přijede dcera z dovči, vše OK, ještě jsem je kontrolovala ráno, byla naprosto fit a v poledne dcera přijela a morčata byla obě mrtvá… dumaly jsme nad tím, a nepřišly na nic, snad opravdu něco jedovatého v seně…
Viděla bych to na nějaké onemocnění, morčata jsou hodně citlivá. Dřív se dokonce chovala společně s králíky, protože se věřilo, že „chytí“ tu nemoc místo králíků - spíš to však bylo tak, že na danou nemoc zemřela ve chvíli, kdy byli králíci ještě OK a tak mohl chovatel udělat opatření, aby ty králíky zachránil…