Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, tak jsem před chvílí držela klíčky od auta a to i náhradní a zamyslela jsem se - nebylo by dobrý je vozit sebou? Sice mam alarm, ale nemam centrál, takže si musim odemknout klíčem a občas se bojim, abych si je nezabouchla v autě a děsim se toho, že je tam zabouchnu i s malym a proto my přišla na mysl otázka: Nosíte náhradní klíče od auta u sebe? Nebo spoléháte na to, že je tam nezabouchnete? Diskuze spíše pro majitele aut bez centrálu ![]()
(Když jsem byla mladší, ale už jsem řídila a měli jsme škodovku, tak jsem klíče mámě v autě zabouchla, byli jsme od domova daleko a zrovna pod oknama pánů zákona, ale díky bohu, že mámu znali a že při vykličkování -nevim přesně jak se tomu říká, ale to je jedno, snad víte o co jde- na nás nevběhli
)
Kdysi měl manž. i já klíč od auta i na klíčích od bytu-pojistka.
Ja je nikdy nenosila, u me hrozi nebezpeci, ze si je zabouchnu oboje. Jsou doma a kdyby neco, tak volam po znamejch a pribuznejch. Nebo se od nekoho nauc otevirat bez klicu ![]()
Já mam právě všechny klíče na jednom svazku, tzn. od baráku, od branky, garáže, od vrat a samo i od auta a pak ještě od domu rodičů. Zdá se, že to musí být svazek jak … ale není, takže pravděpodobnost zabouchnutí všech tam je a kolikrát jsem si dala i přednějc kabelku do auta nebo do kufru, kde je riziko zabouchnutí hodně vysoký, protože otvírám nejdřív kufr a pak teprv auto, takže by pak se dovolat někoho kdo by klíčky přivezl je pak hodně nízká.
No mam Felicii, tak nevim jak by to šlo.
Jinak otázka pro ty co mají alarm: zamkly se vám klíče? Mému příteli ano!!! A jak vlastně? Měl ho špatně naštolovaný a když otevřel zadní dveře, tak se po minutě nečinnosti zamkne a to čidlo na ty dveře „nevidělo“ a tak se mu stalo, že se mu tam zamkly, co jste potom dělali? Já mu musela dovézt ten náhradní alarm.
No ja si jednou dala klic do otevrenyho kufru, slozila kocarej, starsi kluk zmacknul central a ja zabouchla a klice v kufru. A to byly jediny klice co sme od auta meli, takze mrsk. Ja mam na klice talent. Jeste me napadlo mit klice na takovy ty navijeci snurce co je na listek na vleky, na karabince a pridelany treba u kalhot
Clovek by si na to musel zvyknout, ale slo by to. U mojrho prvniho auta mi nejakej dobrak vylamal zamek, takze sem zamykala zevnitr a kdyz sem si zabouchla klice, tak sem za SPZ vozila hlinikovou tycku a tou sem ty dvere otevrela pres tu diru po zamku. Bezpecnost sice nula, ale tu sunku by stejne nikdo nechtel. ![]()
IMI píše:
Ja je nikdy nenosila, u me hrozi nebezpeci, ze si je zabouchnu oboje. Jsou doma a kdyby neco, tak volam po znamejch a pribuznejch. Nebo se od nekoho nauc otevirat bez klicu
Taky je nenosím, přijde mi to k ničemu, protože je velká šance, že člověk zabouchne obojí. Ale pokud není alarm, který při nečinnosti zamkne celé auto (což je strašně zákeřné, taky mi to jedno auto dělalo), tak se stačí naučit základní pravidlo - dveře řidiče se VŽDY zamykají klíčem, pokud tohle dostnae člověk do krve, tak si auto nikdy nezabouchne. Plus tedy předem nezamykat otevřený kufr.
Případně, že klíče patří do kapsy
to používám já.
A to je právě kámen úrazu, já si vždycky řikam, že musim mít aspoň jedny dveře otevřený, ale občas člověk pospíchá a neví co dřív až se nakonec spěch nevyplatí.
Pettulle píše:
A to je právě kámen úrazu, já si vždycky řikam, že musim mít aspoň jedny dveře otevřený, ale občas člověk pospíchá a neví co dřív až se nakonec spěch nevyplatí.
Přesně tak, taky mi to štve, když spěchám, ale snažím se to dodržovat vždy, těch ušetřených 10 vteřin za to nestojí… U nás je to tedy o to horší, že náhradní od jednoho auta nemáme.
Jo a ještě příhoda… pozor i na psa a autě, přítel takhle přijel do servisu, nechal klíče v zapalování, zavřel dveře a šel domluvit kam má najet… no a milý pes se postavil na dveře aby lépe viděl a zamknul auto…
nahradni nevozim,ale i tak hledam obcas oboji
.Resp.nedavno jsme hledali troje(moje dvoje a jedny manzelovy
)-dostala jsem sprda,nakonec mel ty me nahradni on ![]()
Náhradní klíče nevozím, jsou hezky schované v šuplíku
Mám to tak nějak zažitý, že než zabouchnu poslední dveře (týká se i kufru), tak napřed se přesvědčím, kde mám klíče a pak bouchám. Manža je vycepovanej stejně (ne ode mně), takže zatím se nám zabouchnutí nestalo (ťuk ťuk).
To horší je pak u manžela hledat, kde ty klíče aktuálně má, já je po příchodu domů věším na háček, on je mívá různě - v kapse u kalhot, v kapse u bundy, v taštičce atd. ![]()
Petul, ahoj
My mám taky feldu a náhradní klíče nemáme
Můžeme si je nechat udělat, ale nepřipadá nám to důležité. Řídí pouze manžel, takže má klíče u sebe on. Zabouchli jsme si dveře jenom jednou, naštěstí malý byl venku, takže to bylo velké štěstí. Od té doby vozíme někde na autě(radši nevím kde
) připevněný drát, kterým manžel umí dveře otevřít, je to opravdu chvilička.
ahoj Madi, no já bych to vyháčkovat asi neuměla a bála bych se, že si auto zničím, ale fakt mě tohle už mockrát napadlo, já je teda mam připevněný na šňůrce (klíčence?) a jakmile nemam klíče pořád v ruce,tak je neustále hledám (např. když si je při nákupu dám do kabelky a nebo když řídí protějšek a pořád je hledam). Jinak mi stačilo, že jsem si vozíkem auto poškrábala
, naštěstí mam stříbrnou, takže to neni zas tak vidět. Přemýšlela jsem, že bych si ten náhradní dala do kabelky, ale pak jsem si uvědomila, že co když si zabouchnu i s kabelkou? To bych byla v háji totálně. Klíč mam ten kódovanej, ne ten starej klasickej.
Petule Ten kod v klici na tusim ucinek az v zapalovani, dvere odemyka jenom ta kovova cast, tam ten kod nehraje roli. Ztratila sem jedinej klic od auta taky kodovanej a dostat se do auta problem nebyl, ale nastartovat ho uz jo. Tenkrat nas to stalo v prepoctu asi 9000 Kc a to bylo jeste pres znamyho. Ale v CR si umel poradit lip a levnejc.
dratu bych se nebala, favorita jsme v takovy situaci otevirali tkanickou od bot, ale to uz u novejch aut nejde, maj rovny cudliky u dveri, neni to za co chytit. Jinak firma mi otevrela auto tak, ze jakoby nezi dvere a futra strcita takovej vyfouklej polstarek, tan pak nafoukli, takze se tam udelala mezera a tou mezerou otevreli dratem s hackem normalne zevnitr za kliku.
To vedet, tak je ani nevolam.