Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Potřebovala bych poradit…malá má už týden na pipce nejspíš potničky
nevím, jak se jich zbavit ![]()
Zkoušela jsi zásyp? Nám to na potníčky vždycky pomohlo nejlíp ![]()
Imazol nebo sudocream a nejlepší je to střídat a hodně větrat.
Zásyp? Jakože pudr? Se snažím větrat co to jde, ale nemůžu ji nechat dlouho sagatou no
Jojo, pudr. Nevím jak ostatním, ale to bylo jediný co tenkrát malýmu zabralo
Za zkoušku nic nedáš.
Hned při první příležitosti to zkusím, naštěstí máme doma, kéž by to pomohlo
Na zasyp u holcicky bacha, abys misto potnicek nemusela resit zanet, to by bylo daleko horsi.
A jsou to vůbec potničky? Pokud to trvá týden, zašla bych s tím k dr.,napíše mastičku „na míru“. Dětská kůže je taky zatěžována střídáním a používáním různých mastí ve snaze „vyléčit“.
Malá tam měla jednou plísňovou vyrážku, pomohl Imazol krémpasta.
Jinak je dobrý při lehčím mokvání i Pitiol, ale to jsem dávala jen na zadek.
Jana206 píše:
A jsou to vůbec potničky? Pokud to trvá týden, zašla bych s tím k dr.,napíše mastičku „na míru“. Dětská kůže je taky zatěžována střídáním a používáním různých mastí ve snaze „vyléčit“.Malá tam měla jednou plísňovou vyrážku, pomohl Imazol krémpasta.
Jinak je dobrý při lehčím mokvání i Pitiol, ale to jsem dávala jen na zadek.
taky mě to napadlo jestli to nebude plíseň.....a pudr bych nedávala,jednou jsem to u dcery zkusila-dostal se jí do pipky a
ta plakala
Taky bych rovnou zašla k mudře. Naše Eliška měla cosi jako potníčky víc jak týden a nakonec to byly kvasinky. Takže Imazol krémpasta a za 2 dny byl pokoj.
Je fakt, že u holčičky zatím nemám zkušenost
Radši holky poslechni, fakt jsem nevěděla, že by to u holčičky mohlo způsobit nějaký potíže
![]()
ahojky
Já mám dvě holčičky a máme problémy pořád s pipulkou ![]()
A potničky na pipulce snad ani nejsou
, záleží kde jsou přesně ,ale co znám ze zkušenosti,tak jedině IMAZOL, ten je proti plísním atd. a pak SUDOKREM ale IMAZOL se klidně může mazat 2× denně po dobu i 7a více dní
Nepoužíat gel na mytí ,jen vodu a moc nekoupat, nemočit , nevysedávat ve vaně.A nebo to může mít ze změny plínek, taky je dobrá genciálka,ale tu bych radši teď nedávala
Tak ať jsou pupínky brzy pryč ![]()
Po přebalení důkladně osušit, to je základ a mazat tenkou vrstvu Bepanthenem. (zkoušela jsem i Rybilku, Sudokrém, Weledu a další, Bepanthen je nejlepší) Taky jsem po stolici otřela ubrouskem a pak ještě látkovým kapesníkem namočeným v čisté vodě a do dvou dnů klid. Látkový kapesník místo ubrousku používám docela často, hlavně doma.
A v mém případě vynechat citrusy, kiwi a tak. Když pupínky malá nemá, mažu přes den mastičkou z lékárny (AquaCalcisSynderman, 100g stojí asi 60Kč) a na noc po koupání dávám Bepanthen. Nikdy neměla žádnou opruzeninu a pupínky jen po ovoci, co jsem snědla já
.
Zásypy se prý nemají používat, protože jsou po navlhnutí živnou půdou pro mikroorganismy. Dle mé lékařky.
holčičky pudr nesmějí muže se jim dostat dovnitř mi mame pitiol když už je nejhuř excipial s mandlovým olejem,a bepanten.jinak se mi osvědčila kosmetika bubchen.