Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
DOTAZ: V září jsem platila dceři divadlo na letošní sezónu. Rozhodla se v červnu a situace v září vypadala v pohodě, alespoň politici mluvili velmi optimisticky.
No hned první představení, které mělo být v říjnu, se nekonalo.
Den před představením jsem ještě slavnostně udělala dceři antigenní test, do školy nesla v pozitivním rozpoložení čestné prohlášení s tím, že výsledek je negativní a pak volala, že je 6! tříd v karanténě a nejede se.
Prý bude nahrazeno v lednu.
Manžel mi řekl, že jsem zase vyhodila peníze, na což jsem prý odborník a mela jsem se ho nejdřív zeptat, že by mi to řekl rovnou a pesimisticky mě utřel, ať s lednovým představením vůbec nepočítáme.
Já pořád věřím, že bude! Už se to musí někde zlomit. Taky říkali, že po volbách už bude klid a že budou dělat vše líp a jinak..
Vidíte někdo světlo na konci tunelu?
No jestli si myslís, že s novou vládou zmizí COVid, tak se prober. Nestane se to. A i když něco začnou hnedka dělat, tak možná to nevyřeší už nic a projeví se to v řadech týdnů až měsíců.
No já to moc optimisticky nevidím, ale to vám peníze nevrátí, pokud se to úplně zruší?
@Kriss Tina Ale to třeba vrátí, o to snad ani nejde. Spíš už bych chtěla začít normálně žít a spoléhala jsem na tu proočkovanost a vypadá to, že to nefunguje..
@eva valoi no já to vidím spíš černě, teď se má vše zpřísnit, tak nečekám že za dva měsíce bude po všem
jako taky už toho mám dost, neustále karantény, někde ukazovat testy, distanční výuka atd, ale nemyslim, že se toho zbavíme lusknutim prstu, protože volby ![]()
Tak pokud je to normální slušné divadlo, tak vám v případě úplného zrušení představení snad vrátí peníze ne? Jinak já mám už x let předplatné do místního divadla a všechna přesunuta představení se teď postupně hrají, v podstatě mě dvakrát tolik, co běžně, protože máme letošní kousky a k tomu ty loňské. Zatím se nic neruší, naopak. A jinak my mame teď takové klidně období, krom nošení rousek neprozivame žádná omezení, takže my jsme v klidu. Obávám se_÷ ne na dlouho, ale zatím si užíváme.
@eva valoi píše:
@Kriss Tina Ale to třeba vrátí, o to snad ani nejde. Spíš už bych chtěla začít normálně žít a spoléhala jsem na tu proočkovanost a vypadá to, že to nefunguje..
Ale ta proockovanost je malá
@eva valoi píše:
Obrátí se to až vyschne pramen. A přestanou z toho dělat víc než chřipku. Při vší úctě ke starším lidem v téhle situaci. Je to jen a jen o tom, aby se ti nechali očkovat, pak nebudeme rukojmí všichni. Protože i ti mladí očkovaní jim to můžou donést. Takže je to otázka každého jednotlivého člověka, jak se zařídí.
Nám takto přesunuli divadlo už 3×. Teď by mělo být 19.12 moc tomu nevěřím. ![]()
@Angry_birds My s mamkou měly lístky na loňský květen. Už ani nevím kolikrát to přesunuli. Šla letos na konci září. ![]()
Já mám z jara 2020 drahé lístky na Avril Lavigne, na Kabáty, na Appasionatu - vše se přesunulo na březen 2021 a v březnu 2021 na březen 2022 - nevím, kolik roků se to bude přesunovat, možná v důchodu pojedu na rockové koncerty, ale už mě nebudou zajímat - peníze nikdo nevrací,
pak mám ještě lístek na cestovatelskou besedu u nás ve městě, ale ten nebyl moc drahý, to oželím - také už to 2× přesunuli
taky bych raději měla peníze v hrsti, než představu koncertů kdesi na střeše