Lékař během karantény

Anonymní
26.10.21 19:52

Lékař během karantény

Zdravím.. asi mám úplně blbý dotaz, ale jak je to s návštěvou lékaře během karantény? Máme jít se synem na vyšetření, je tam dlouhá objednací lhůta a teď má nařízenou karanténu, sice jen pár dní a zítra mu končí, ale má.. můžu s ním k doktorovi jít nebo zase preobjednat? Samozřejmě je negativní

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
26.10.21 20:00

No samozřejmě, že nemůžeš…jak tě taková hloupost vůbec napadla? Přeobjednat.

• Citovat
  • Upravit
15511
26.10.21 20:02
@Anonymní píše:
Zdravím.. asi mám úplně blbý dotaz, ale jak je to s návštěvou lékaře během karantény? Máme jít se synem na vyšetření, je tam dlouhá objednací lhůta a teď má nařízenou karanténu, sice jen pár dní a zítra mu končí, ale má.. můžu s ním k doktorovi jít nebo zase preobjednat? Samozřejmě je negativní

Normálně bych šla a vůbec bych tuhle zbytečnou karanténu nedodržela.
Jsou důležitější věci, než zbytečná karanténa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21614
26.10.21 20:02

Jednoznačně přeobjednat. V karanténě má zůstat doma a nechodit mezi lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
26.10.21 20:03

Během karanteny nikam nemůžeš. Od toho ta karanténa je ne? Kdybys během ní mohla běhat po doktorech atd, tak to ztrácí smysl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
26.10.21 20:04

Nechápu vůbec kdy mu končí a kdy jdeš k doktorovi. Jestli mu zítra končí a k doktorovi jdeš zítra, tak přeobjednat, ale to jsi měla udělat hned, když si se dozvěděla, že má karanténu. Mohl se do toho okna totiž dostat někdo jiný. Takhle tam doktor může být zbytečné volno.
A jestli jdete k doktorovi po konci karantény, tak co řešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
26.10.21 20:17

Nedávno jsme řešili to samé, syn měl odborného lékaře s opravdu dlouhou čekací lhůtou poslední den karantény. Měl i po negativním PCR testu. Zavolala jsem přímo paní doktorce a museli jsme přeobjednat :roll: Na vyšetření jdeme za několik měsíců…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68995
26.10.21 20:17

Jo, já teď čekala na vyšetření dítěte půl roku a když už byl termín za rohem, spadlo do karantény. Takže přeobjednat a náhradní termín za další čtyři měsíce, fakt super, ale co naděláme. Nakonec se teda z bezpříznakového dítěte vyluplo pozitivní, to by měli u pana doktora a další pacienti v čekárně dozajista radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
26.10.21 20:40

Pokud zítra končíte a máte mít to vyšetření, šla bych
ještě pokud je po negativním PCR

My jsme to tak měli, poslední den karantény a kontrola u dr.
Ale je fakt, že jsem volala sestře jak to vidí a souhlasila, že máme dojít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
26.10.21 20:42

Tak jestli zítra končí karanténa a zítra máte jít k doktorovi, tak bych šla kor když byl i na testu a je negativní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
26.10.21 20:51
@Janli píše:
No samozřejmě, že nemůžeš…jak tě taková hloupost vůbec napadla? Přeobjednat.

No, jelikož je nove karantena zkracena na 7 dnu, pokud je 5-7 negativni test, takže bych se na nejaky 14 den zvysoka vybodla, pokud ten negativní test splnuje dane pravidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.21 20:51

@kaja00 Ano, mám potvrzený pcr test, s pozitivním člověkem měl přijít do styku 11-14 října a až 21 nám to dali vědět :roll: Proto tak krátká karanténa.. každopádně ráno volám sestře a zjišťuju

• Citovat
  • Upravit
1498
26.10.21 20:59

Zavolej a domluv se. My v karanteně byli na hematologii ( nutné vyšetření, nešlo odložit). Máme tedy ochotnou doktorku, takže synovi dělala odběry a prohlížela ho venku, aby náhodou někoho nenakazil. Nebyla potřeba zvláštních přístrojů, šlo jen o odběry a kontrolu pohledem, ale domluvit se určitě dá, zejména pokud je to nutné vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
26.10.21 20:59

Já osobně bych šla. Není jen Covid!! Je třeba léčit i jiné věci. A pokud je negativní ani bych neuvažovala nad tím nejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1363
26.10.21 21:08

Určitě bych nešla. Jaký pak by ta karanténa měla smysl? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...