Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
No samozřejmě, že nemůžeš…jak tě taková hloupost vůbec napadla? Přeobjednat.
@Anonymní píše:
Zdravím.. asi mám úplně blbý dotaz, ale jak je to s návštěvou lékaře během karantény? Máme jít se synem na vyšetření, je tam dlouhá objednací lhůta a teď má nařízenou karanténu, sice jen pár dní a zítra mu končí, ale má.. můžu s ním k doktorovi jít nebo zase preobjednat? Samozřejmě je negativní
Normálně bych šla a vůbec bych tuhle zbytečnou karanténu nedodržela.
Jsou důležitější věci, než zbytečná karanténa.
Jednoznačně přeobjednat. V karanténě má zůstat doma a nechodit mezi lidi.
Během karanteny nikam nemůžeš. Od toho ta karanténa je ne? Kdybys během ní mohla běhat po doktorech atd, tak to ztrácí smysl ![]()
Nechápu vůbec kdy mu končí a kdy jdeš k doktorovi. Jestli mu zítra končí a k doktorovi jdeš zítra, tak přeobjednat, ale to jsi měla udělat hned, když si se dozvěděla, že má karanténu. Mohl se do toho okna totiž dostat někdo jiný. Takhle tam doktor může být zbytečné volno.
A jestli jdete k doktorovi po konci karantény, tak co řešit?
Nedávno jsme řešili to samé, syn měl odborného lékaře s opravdu dlouhou čekací lhůtou poslední den karantény. Měl i po negativním PCR testu. Zavolala jsem přímo paní doktorce a museli jsme přeobjednat
Na vyšetření jdeme za několik měsíců…
Jo, já teď čekala na vyšetření dítěte půl roku a když už byl termín za rohem, spadlo do karantény. Takže přeobjednat a náhradní termín za další čtyři měsíce, fakt super, ale co naděláme. Nakonec se teda z bezpříznakového dítěte vyluplo pozitivní, to by měli u pana doktora a další pacienti v čekárně dozajista radost.
Pokud zítra končíte a máte mít to vyšetření, šla bych
ještě pokud je po negativním PCR
My jsme to tak měli, poslední den karantény a kontrola u dr.
Ale je fakt, že jsem volala sestře jak to vidí a souhlasila, že máme dojít
Tak jestli zítra končí karanténa a zítra máte jít k doktorovi, tak bych šla kor když byl i na testu a je negativní.
@Janli píše:
No samozřejmě, že nemůžeš…jak tě taková hloupost vůbec napadla? Přeobjednat.
No, jelikož je nove karantena zkracena na 7 dnu, pokud je 5-7 negativni test, takže bych se na nejaky 14 den zvysoka vybodla, pokud ten negativní test splnuje dane pravidlo.
@kaja00 Ano, mám potvrzený pcr test, s pozitivním člověkem měl přijít do styku 11-14 října a až 21 nám to dali vědět
Proto tak krátká karanténa.. každopádně ráno volám sestře a zjišťuju
Zavolej a domluv se. My v karanteně byli na hematologii ( nutné vyšetření, nešlo odložit). Máme tedy ochotnou doktorku, takže synovi dělala odběry a prohlížela ho venku, aby náhodou někoho nenakazil. Nebyla potřeba zvláštních přístrojů, šlo jen o odběry a kontrolu pohledem, ale domluvit se určitě dá, zejména pokud je to nutné vyšetření.
Já osobně bych šla. Není jen Covid!! Je třeba léčit i jiné věci. A pokud je negativní ani bych neuvažovala nad tím nejít.
Zdravím.. asi mám úplně blbý dotaz, ale jak je to s návštěvou lékaře během karantény? Máme jít se synem na vyšetření, je tam dlouhá objednací lhůta a teď má nařízenou karanténu, sice jen pár dní a zítra mu končí, ale má.. můžu s ním k doktorovi jít nebo zase preobjednat? Samozřejmě je negativní