Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
tak zhruba stejný „problém“ řeším se svou 14m dcerkou. Už asi 3 měsíce je spavější. Ona teda nebyla nespavec, ale teď je to fakt na bednu. Přes den vydrží tak 2-3 hodiny vzhůru a pak si musí dát šlofíka. Někdy se už hodinu po probuzení zase mžourá. Byla jsem s ní u Dr., výsledky z krevního obrazu má v pořádku. Závěr tedy byl, že jak leze více zubů, je to pro tělo náročnější.
U vás to také vidím na ty zuby (i podle toho, že moc nesní). Buď v klidu, nestresuj se, určitě to bude v pohodě. Držím palce.
Jinak, ani jsem se nikde nedozvěděla, čeho by mohla být větší spavost příčinou.. ![]()
Presne takhle spava byl adcera, kdyz ji lezly zuby. Cely dny jen prospala a kdyz byla vzhuru, tak lezela na me a usnula, temer nejedla, jen pila. Jak zub vylezl, bylo po problemu. Nekdy i z rustu zvracela a mela prujem.
Takze to chce vydrzet, testy jste nechali uz delat, tak uvidis. podle me je to jen rust zubu. Prece je to zahul pro toho malyho clovicka ![]()
Holky děkuju, já hned vidím všechno černě, jinak se omlouvám adminům, všimla jsem si až teď, že už podobná témata tu jsou…nervy pracujou, je toho na mě už nějak moc poslední dobou…
@Anonymní píše:
Jinak mi doktorka říkala, že ta nespavost u zubů nebývá…
Nechci zpochybňovat slova tvé doktorky, ale větší spavost u zubů opravdu bývá.
No když se malé klubaly zuby (7 najednou),tak bud řvala, nebo mi spala na rameni, trvalo to 3 dny, pak to bylo zase v normě. Později (asi v 14 měsicích) začala usínat za pochodu, nebo to zalomila přímo u jídla a měla málo železa asi měsíc jsme brali Aktiferin a v pohodě, ted je zase boj ji uspat ![]()
Jj, prvnacek byl dost aktivni, sice hodnouckej ale aktivista a nebyt toho spani a rozskousle bradavky, tak bych ani nepocitila, ze mu lezou zoubky. Je to lepsi, nez aby probrekali cely dny. Drzim palce at to jsou jen zoubky.
Taky se přidávám malý 15 m mě neustále spinká je teda spavec děsný po nás
už od narození jeho rekord je 12hodin s jedním mlíkem
ted co chodí mě třeba pondělí prospal skoro celé myslím si že je to chozením únavou
Malému je rok a taky je spavější a taky mu zrovna lezou zoubky, včera měl narozeniny a prospal skoro celý den a když zrovna nespal, tak se po mě válel, byl ukňouranej a slintal ![]()
Ahoj,
chtěla bych obnovit tohle téma. Moje roční holčička byla vždycky nespavec. Usínala kolem 20:30, vstávala v 5 a mezi tím byla ještě klidně 8× vzhůru. Přes den spala jen v kočárku a to před obědem na půl hodinky až hodinku. Výjimečně usla i odpoledne.
Poslední týden se to ale mění. Usínáme stejně, vzhůru je taky párkrát během noci (ale už naštěstí ne tolikrát, dnes třeba 4×). Budí se ale pozdě, například teď v 8 ještě spí. Během dopoledne je schopná usnout ještě na hodinu nebo i hodinu a půl a odpoledne totéž.
Je fakt, že jí lezou 2 zuby, dost slintá, ale zas mám pocit, že když jí lezly stoličky, bylo to horší. Taky začala nedávno chodit, takže to pro ní může být docela únavné - např. včera chtěla chodit asi 100× dokola do schodů, pak běhala po bytě a docela řádila ![]()
Je možné, že ta únava souvisí s obdobím, kdy se dítě učí chodit? Jak dlouho čekat a co sledovat? Nebo jít rovnou k doktorce?
Díky ![]()
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli se vám někomu stalo, že byste měli dítě nespavce a najednou by začlo být strašně spavé
Malému je přez rok a už asi 2 týdny je docela spavý, že ho ani nepoznávám. Dneska jsme byli u doktorky, tak nás hned poslala na odběry a já se strašně bojím, aby to nebylo něco vážného…Na to, že moje doktorka není žádný plašan, tak dneska se jí to moc nepozdávalo
je teda pravda, že malému teď leze jeden zub za druhým, tak snad, že by to bylo tím???Ale poslední dobou toho ani tolik nesní
…jsem pěkně vynervovaná a to zítra nastupuju do nemocnice k operaci a měla bych být v klidu…