Najednou vstává brzy

291
13.7.23 23:32

Najednou vstává brzy

Ahoj, dcera 21 m začala vstávat najednou brzo a já jsem z toho nešťastná 😁
Nic jsme nezměnily chodí pořád stejně večer po půl osmé do postele a cca v osm spí, občas se vzbudí jednou na um a vstávala vždy 7-7:30. Přes den spí cca 1,5 h 12-13:30.
Najednou se každé ráno budí v pět. Vim, že se dětský spánek mění, ale že by najednou začala spát o dvě hodiny méně? To mi přijde hodně. A nechci vstávat v pět 😁 Přijde mi ale, že ji ty dvě hodiny spánku méně nechybí. Zkoušela jsem i uložit později a změna žádná.
Nestalo se to někomu taky? A změnilo se to?
Napadá mě, že byla na hlídání a spala tam jinak než je zvyklá na svůj režim a vstala tam právě takhle brzy. Mohlo ji to nějak ovlivnit, co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
14.7.23 01:25

Prijde mi, ze vetsina deti, co chodi spat brzo, vstava v uplne nechutnou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11809
14.7.23 03:25

@Lucie_Sx dcera taky chodívala spát v 7-8 večer a spala krásných 11-12h 😊 no taky se jí spánek změnil..ale tak že chodí spát o 2-3h později a vstává cca stejně kolem 7…pokud ji nevzbudí něco jiného dřív…někdy přiběhne v 5 ale to pak ještě většinou usne…taky se to u ní změnilo najednou ze dne na den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2384
14.7.23 03:47
@Pavlas.1991 píše:
Nic jsme nezměnily chodí pořád stejně večer po půl osmé do postele a cca v osm spí, občas se vzbudí jednou na um a vstávala vždy 7-7:30. Přes den spí cca 1,5 h 12-13:30.
Najednou se každé ráno budí v pět. Vim, že se dětský spánek mění, ale že by najednou začala spát o dvě hodiny méně? To mi přijde hodně. A nechci vstávat v pět 😁 Přijde mi ale, že ji ty dvě hodiny spánku méně nechybí. Zkoušela jsem i uložit později a změna žádná.
Napadá mě, že byla na hlídání a spala tam jinak než je zvyklá na svůj režim a vstala tam právě takhle brzy. Mohlo ji to nějak ovlivnit, co myslíte?

To považuju za normální, děti taky takhle vstávaly. Já taky jako dítě vstávala v pět. Vstala jsem a stavěla jsem si kostky, rodiče spali. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11727
14.7.23 05:04

Ano, je to normální a časem to přejde (ne hned), ale do podzimu určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eustress
14.7.23 05:16

Opravdu vstává? Nebo se jen budí?

• Citovat
  • Upravit
74217
14.7.23 05:20

My taky hodinu s dcerou čumákujeme u pohádek a to je mnohem starší. Myslím si, že je to celkově tím horkem, počasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4609
14.7.23 05:45

Pro me je to uplne normalni, meli jsme obdobi se synem, kdy vstaval mezi 4-4:30, trvalo to dlooouho :lol: a neslo s tim hnout…pak se to samo nejak bez zasahu upravilo a ted usina kolem 20:30 a vstava pred sedmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22440
14.7.23 06:42

Je brzy svetlo a je vedro. Spanek deti se meni a krati. Spavala ti dlouho. Muzes zkusit zatemnit okna, jestli nemate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
14.7.23 07:05

Bohužel je to naprosto normální. Zkus ji dávat spát později… ale někdy ani to nepomůže. Akorát je dítě protivné z málo spánku. Někdy se to upraví tak že dítě vstává později.

Před druhým rokem se malá budila po šesté, ale nedokázala vylézt z postýlky měla tam hračky tak si hrála třeba až do 7 sama a když už to nebavilo tak mě teprve zavolala

Takže bych řekla že ta hodina v 5 je normální… to je i tím světlem.. možná ji zkus dát na noc závěs na okno? Ať má déle tmu v pokojíčku.

• Citovat
  • Upravit
31278
14.7.23 07:14

Je to svetlem a horkem. Taky ted vstávám hodinu před budíkem :roll: pomuze zatemnit okna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24230
14.7.23 07:39

Zkusit zatemnit okna, ale spíš je to období. My vstávali rok ve čtyři :D teď už se to posunulo na 6:30, ale usínají až o půl deváté. Dřív chodili o hodinu dřív. Teplem je to posunuté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18618
14.7.23 08:25
@Pavlas.1991 píše:

Me děti vstávají 6 a je jedno kdy jdou spát - klidně v 11… jinak kluk před druhým rokem přestal přes den spát úplně, tak je možné, ze prijde zrušení odpoledního spánku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18618
14.7.23 08:27
@anavi13 píše:
Zkusit zatemnit okna, ale spíš je to období. My vstávali rok ve čtyři :D teď už se to posunulo na 6:30, ale usínají až o půl deváté. Dřív chodili o hodinu dřív. Teplem je to posunuté.

Jo, dneska po týdnu konečně normálni noc jak jen je to s rocnim deckem možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.23 09:03

Možná to má rozhozený. To se za pár dní srovná. Taky když se náhodou podaří posunout odpolední spánek nebo neusne je to rozházeny.
Posledních pár dní se vztavalo kolem 6 na um. Pak ještě zalezla do 9. To je taková klasika. Je teplo, světlo do bůh ví kolika, velmi je slyšet děti do večera, seká se tráva po okny. Všechno je zajímavější :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510