Nakažlivost oparů

832
28.12.14 19:45

Nakažlivost oparů

Ještě nikdy jsem neměla opar (ťuk ťuk ťuk :) ), přítel na ně ale trpí docela často. Už několikrát se stalo, že jsme zapomněli a dali si pusu i s oparem (asi už ve všech stádiích jeho vývoje…), párkrát jsme se i delší dobu líbali. Nikdy jsem ho od něj nechytla, a tak by mě zajímalo, zda se tím potvrdila moje obranyschopnost proti nim, nebo to je náhoda? Můžeme se teď líbat, kdy chceme, i s oparem, a nemusím se bát přenosu, nebo to je pokaždé jinak a to, že jsem ho dejme tomu 10× nechytla neznamená, že po jedenácté nemůžu?
Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28.12.14 19:49

Je to nakažlivé infekční onemocnění. Přenáší se hlavně slinami při líbání :*
Pozor na oči, tam je obzvláště nebezpečný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
28.12.14 19:50

@levandule23 Nevím…100% to nebude…někdo má štěstí, někdo to chytne a už se toho nezbaví…asi bych to neriskovala. Já na ně dost trpím a věř, že to hooodně bolí a je to nepříjemné. Nestojí to za to, že??? Nezkoušela bych „osud“…buď ráda, že jsi to zatím nechytla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
28.12.14 19:51

No, taky to tak máme, ale nemyslím si, že bych to nemohla chytnout. Možná mám imunitu díky tomu, že jsem jako malinká měla neštovice a v cca 9-10letech jsem měla pásový opar…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.14 19:54

@levandule23

tady to máš všecko napsaný

http://nemoci.vitalion.cz/opar/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.12.14 19:54

@levandule23 On ten virus v tobě může jen někde dřímat a jen čeká na vhodnou chvilku, kdy se projeví (a pak zase bude třeba dlouhou dobu spát…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.14 19:56

@pannda

myslíš, že s tím mají neštovice něco společného? Pásový opar je také herpetický vir

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
midlajs
28.12.14 19:59

@levandule23 My to mame s manzelem stejne. Ja na to netrpim, manzel ano. Ja to nikdy nechytla. Jsme spolu pres osm let.

• Citovat
  • Upravit
9166
28.12.14 20:01
@kouřící králík píše:
@panndamyslíš, že s tím mají neštovice něco společného? Pásový opar je také herpetický vir

Myslím, že má… Plané neštovice se už sice po prvním prodělání neobjeví, virus však v těle zůstává a za určitých podmínek může udeřit znovu v podobě pásového oparu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.14 20:06

@pannda

tak to nevím.
Opary mám stále, je to bolestivé a nepříjemné, taky nejsem tak hezká, když mám opar :|

mě dr. říkal, že se s tím člověk narodí a ke spuštění stačí běžné nachlazení. prý to nejde z těla vypudit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
28.12.14 20:18

Opar mi vylezl az v 15ti letech, za to ve velkem. Virus ma v sobe pres 90% populace, u nekoho se jen nevysteni. Byt tebou, tak to nepokousim, opar neni nic prijemneho. Od doby prvniho vyskytu na nej trpim pri stresu, nemoci, zvysene namaze, menzes :zed: Prvni opar jsem koupila od spoluzacky, kdyz si lokla vody z me lahve :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
28.12.14 20:43

Opar je druhotna zalkezitost - kdo ma opary, musi nejprve prodela herpeticky zanet cele ustni dutiny. To prej prodela v detstvi skoro kazdy a probiha to mirne. pak muze a nemusi mit opary. Ty opary se vysevaji z endogennich pricin - oslabeni organismu, stres atd.
Opar pak infekcni je, ale vyvola zase ten zanet celych ust u osoby, ktera ho jeste nemela. Pak ta osoba muze mit opary.
S nestovicema je to velmi podobne - jen ten, kdo prodelal nestovice, muze mit pasovy opar. Pasak je nakazlivy - kdo prijde do styku s obsahem pupenu a nemel jeste nestovice, muze dostat nestovice.

Nemuzes libanim s chlapa oparem chytit zase opar. Muzes dostat tu „gingivostomatitis herpetica“, pokud jsi ji jeste nemela a pak bys mohla dostavat opary. Ale spis si myslim, ze uz jsi tu nemoc mela a na opary netrpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
28.12.14 21:01

Hlavně pozor na orální sex, já v životě opar neměla, někdy v 17 měl tenkrát přítel opar na puse, samozřejmě jsme provozovali oral, do tří dnů jsem ho měla tam dole. Byli jsme ještě mladý a blby. Nikomu bych tohle nepřála, šílená bolest. Od té doby se mi občas udělá na puse. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
30.12.14 08:05
@smudlik.esta píše:
Hlavně pozor na orální sex, já v životě opar neměla, někdy v 17 měl tenkrát přítel opar na puse, samozřejmě jsme provozovali oral, do tří dnů jsem ho měla tam dole. Byli jsme ještě mladý a blby. Nikomu bych tohle nepřála, šílená bolest. Od té doby se mi občas udělá na puse. :zed:

to je jinej virus, HSV1 dela viry nahore, HSV2 dole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
30.12.14 10:02

@Pudloslava
Infekce HSV2 je preferenční v oblasti genitálu, což ovšem neznamená, že by se HSV1 z oblasti úst nemohl přenést do oblasti anogenitální a tam vyvolat herpes genitalis z etiologie HSV1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí