Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Gábííí pokud je to bez postovneho, tak platis pouze cenu zbozi a nic navic…
@Gábííí nemas za co. Taky obcas nechapu, jak se jim to muze vyplatit, ale je to tak…
Hodně často je pošta z Číny/Hongkongu zdarma. Na menší zásilky mají Číňani nějaké státní dotace, takže posílají hodně zalevno. Já tam nakupuju často a občas se stane, že mi to cestou ukradnou někde v ČR. Ale v takovém případě prodejce peníze bez řečí vrací.
Presne jak pise @Kemiaa, oni to posilaji zdarma, ale vetsinou to jde „obycejne“, takze s rizikem, ze se to nekde ztrati…ale penizky pres ebay vraci bezproblemove, za cca 5 let nakupovani se mi asi 4× ztratil balicek. Jinak z ciny to nekdy jde i treba 25 dni…casto taky celnici drzi zasilku treba tyden.
No… Kdyby byl někdo ochotný mi to objednat, tak by to bylo super ![]()
Pokud je free shipping tak je poštovné opravdu zdarma! I kdyz něco stoji 1 dolar nebo 2. Z činy to vozí ve velkém a i tak jim to vynáší ![]()
Moc děkuji všem za info, nějak sem tomu na těch stránkách, nemohla prostě věřit
![]()
Prosím potřebovala bych poradit, zaregistrovala jsem se na ebay, objednala zboží a zadala číslo karty. Už jsou to 3dny a nebylo mi z účtu nic inkasováno, tak teď nevím, zda to bylo správně, nebo musím i zadat příkaz? ![]()
Na ebayi se neolatí ‚jen z paypalu‘?! Já platím jen přes paypal
@UŽIVATELKA32
Myslím, že na to mají i týden, ale stejně na eBay valná většina prodejců požaduje platbu přes PayPal. Je to i bezpečnější než platit kartou.
Duplikovanou platbu nedělej, radši kontaktuj prodejce s dotazem, jestli už platbu obdržel a teprve pak kdyžtak plať znova.
Takže to tak stačí, přišly mi pokyny k vyplnění, číslo karty, heslo a pod. to jsem vyplnila a teď jen čekám?
Ano, bylo to přes PayPal. Ještě jsem tak nikdy neplatila a angličtině taky moc neholduji.
@UŽIVATELKA32 a to vám někdo pošle do čr??? Tak pokud to byla platba přes PayPal, tak byste měla platbu uskutečnit pouze přihlášením a potvrdit částku, číslo karty se zadává pouze při registraci u PayPal
No asi to tak bylo, už je to 3dny, přišlo i potvrzení na mail, že byl uskutečněn nákup a já právě koukám denně na účet a nic nebylo strženo, tak mi to přijde divné, protože pokud to nebude strženo, tak to zřejmě do té doby neodešlou a pak přijde balíček bůhvíkdy, navíc teď ty vánoce ![]()