Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojky jsem se přistěhovala do Tábora a chci se zeptat jezdí někdo nakupovat do Rakouska? vyplatí se to tam? a kdyžtak kde nejlepší? byla sem zvyklá jezdit do německa do žitavy pocházím z liberecka a ted to už tam mám daleko tak bych chtěla zkusit Rakousko.
Naši byli před týdnem v Rakousku v Merkuru a ve Sparu na prací prášky a nějakou drogerii a potraviny…dříve se z dovolených stavovali v Německu a říkali, že jim třeba sprchové gely a aviváže přišly dražší než v Německu. Ale narazili na akci 10kg Persilu v přepočtu na 510kč což je nádhera a pere úúúžasně. Ale já jsem si objednávala drogerii od jedné paní na mimibazaru, bydlí v pohraničí s Německem a ceny má za DOve 55kč, Palmolive 45 a Fa za 38kč, což se vyplatí se s někým domluvit a objednat si třeba od takového člověka…vyjde tě to pořád levněji než tady, lepší to voní a za poštovné dáš max.120kč (my dali za 12kg balík 90kč) což za naftu bysme se nedoplatili jet si za hranice sami. Tak se mrkni na mimibazar…Třeba W Rieser prášek je super! Srovnatelný s Ariel a Persil. To samé aviváže Kuschelweich s medvídkem ![]()
To samé tablety do myčky…obyčejné Clever z Rakouska 70ks vyšlo na 145kč a myjou nádherně, otevřu myčku a voní, tady se zdejšíma se to nedá srovnat a cenově též ne!
Ahojte holky
jj, ja v Rakosuku ziju a musim rict, ze uz by me nenapadlo kupovat jakejolik drogerijni veci v Cr, za A: ta vune proste to nic nenahradi a za b tak cena… V ochodech jako merkur a spar musi clovek cekat na akci, zatimco je tma treba drogerka BIPA, podle me lepsi nez DM, v DM jsem byla mozna 2× do tedka, kde mate praci prasek porad v akci, stejne tak jako avivaz a sampony a gely…jen barvy na vlasy jsou tady drazsi ![]()
@vehon70 Faakt?? A poradíš nám, kde nakupovat? Nevím, kde přesně bydlíš, ale naši jezdí přejezdem Reintal a jezdí směr Vídeň. Po cestě mají právě ten Merkur a Spar…ale kdyby věděli, kde jít nakoupit třeba jen tu drogerku a levně, tak bych jim to ráda poradila. Máš pravdu, tady je to děs běs, sem tam trefím v Rosmannovi na sprcháče vyrobené v římě s italskými nápisy a ty jsou super, od Palmolive, voní a skoro nejdou smýt. Jinak Rakousko Německo, buď dovezou naši nebo si objednám od paní z mmb. Kvalita super a cena nedosahuje ani ceně tady, když je to v super akci, to se vždycky musím řezat smíchy…jak to všeci letí kupovat že je to tak levnéééé ![]()
@Mistessa Ahojik
je to vlastne dcerina spolecnost od BILLA a jsmenuje se to BIPA - Ruzovy obchod
mivaji tam paradni akce, napr. sprchace za euro a podobne, jen je k tomu potreba BIPA Karta, ktera je zdarma, jen se musi vypsat vlastne adresa a jmeno a tak… Tak nevim, jestli by si to vasi meli kam nechat poslat tu kartu?
Ja nakupuju jenom tam
Jinak se vyplati i obchod jako je HOFER a PENNY (nevim, jestli je Penny i v CR
), je to neco na stilu LIDLu ![]()
@vehon70 Aha, tak to díky moc…a ta Bipa karta je jen na body nebo je to něco jako karta MAKRO, že bez ní tě do obchodu nepustí?? Nebo se na ni jen výhodněji nakupuje? Penny je tady, ale to je strašný obchod, aspoň tady…to třeba Lídl si nemůžu vynachválit, mají super akce a kvalitní zboží. Právě naši tak v tom Německu kupovali za euro nějaký sprcháč Das Dusch nebo tak nějak a docela to vonělo.
A když žiješ v Rakousku, můžu se zeptat, když srovnáš příjmy Rakušáků a cena potravin, je tam draho na žití??? Třeba tady mám pocit, že už se chodído práce jen na nájem a na jídlo…v porovnání s jinými evropskými zeměmi a s jejich platy je u nás teda hooodně draho!
@Mistessa Ta je na body
ale vetsina tech slev praci prasek tekuty ariel za 7,99 eur misto za 14,99 eur a podobne
je prave s bipa kartou
tak s nasim prijmem se nam tady nezije spatne, jen holt je to o tom, na co si clovek potrpi a co radeji vynecha
jako ku @Mistessa pavat si chleba za 30kc, nebo za 2,60 eur a podobne je rozdil, ale kdyz @Mistessa clovek vydelava tady, tak je to na pomer nejspis ok, my treba nakupujeme hafec v cr ![]()
@vehon70 Je to rozdíl, to máš pravdu… Platy jsou tu stejné 10let a rok od roku je dráž…už jen nájem skáče horentní sumou nahoru každý rok…
Tak díky moc za tipy, řeknu našim, třeba jak zase pojedou, budou rádi za tip na nákup. Mě se právě na zahraničí líbí, že si váží stálých zákazníků a podporují jejich věrnost programem, který zaručí pravidelný návrat nakupujícího a prodejci zase pravidelný zisk. Tady je to amorální prodávat sprcháč Nivea nebo Dove za 89kč atd., je to nechutné ![]()
@Mistessa To mas pravdu, je to masakr, za kolik penez se v CR prodavaji drogerijni zalezitosti… Nestacim obcas valit bulvy, silenost celkem, ale jak rikam, my tohle vubec nepodporujeme… Tezsi je to nejspis pro lidicky ze strednich Cech a podobne, kteri nemohou jezdit casto takhle nakupovat mimo CR, ponevadz by se to nejspis nevyplatilo… Jak ale rikam, na BIPA nedam dopustit a jsem moc rada, ze pokazde koupit jak tekuty, tak i praskovy prasek na praci mezi 7-8 eury, misto za 14 a podobne… Tak at se vam dari v nakupovani
papa ![]()
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda někdo nevíte jak sehnat Bipa kartičku?? přes internet jí posílají pouze v Rakousku… ![]()
Ahojky holky kam se mam zastavit na nakupy jedeme z Brna smer viden, mate nejake osvedcene tipy? A co v rakousku kupujete?
Máte někdo další tipy co koupit v Rakousku v G3 obchoďáku? Co se tam vyplatí