Nákup výbavičky - dotazy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4535
22.1.15 16:20

Nákup výbavičky - dotazy

Ahoj, prosila bych o cenné rady. Nechci toho zbytečně moc nahrnout :-(

1. Jakou lahvičku? Je mi doporučená taková, která má dudlík ve tvaru prsu. Mají ji v lékárně. Kolik se kupuje dudlíků na ní + kolik náhradních flaštiček na odstříkávání?
2. Jakou dobře funkční odsávačku mléka za rozumnou cenu? Mám ji kupovat dopředu nebo počkat, až jak to bude s kojením vypadat?
3. Jakou odsávačku hlenů? Funguje dobře i ta neelektrická?
4. Dudlíky? Mám nakupovat výhradně v lékárně? Kolik kusů?
5. Látkové pleny, bude mi jich stačit 12ks?
6. U dr. jsem dostala vzorek Sudocrem na opruzeniny. Sbalila jsem si ho do porodnice, prý lze použít i na případně popraskané bradavky, je to tak nebo mám koupit ještě na tento problém jiný krém?

Oblečky, kočárek, postýlku atd. už mám. Jestli jsem něco zapomněla, tak budu ráda za připomenutí. Rodím v dubnu a už teď mám ze všeho hlavu kolem, připadá mi, že něco zapomenu nebo toho naopak zbytečně navalím moc. :)

Příspěvek upraven 22.01.15 v 16:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
22.1.15 16:26

1.+2. kupovala bych az podle potreby (ale ja nejvic spokojena byla s lahvema tommee toppee)
3. mela jsem, ani jednou jsem nepouzila
4. vic typu, dite vetsinou neprijme ten prvni. mi je nejsympatictejsi silikon. jinak cokoliv znackoveho (avent, mam, nuk, suavinex)
5. latkovych plen neni nikdy dost. ja bych brala 20, mela jsem blinkajici dite.
6. na bezny problem staci bapanthen, ale uplne nejlepsi je Medela-Purelan - je to ciste prirodni produkt, nemusi se smyvat pred kojenim a je zazracny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tímeaaa
22.1.15 16:28

Nejlepší odsávačka hlenů je na vysavač, na mléko ruční aventka, krém za mě Bepanthen

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
22.1.15 16:29

Láhev jsem nepotřebovala, odsávačku taky ne. Dudlíky MAM a ve větším už je nechtěla, tak jsme přešly na Avent. Pleny, no podle toho jak bude blicí :mrgreen: Sudocrem vysušuje, na prdelku i na bradavky Bepanthen nebo calciovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
22.1.15 16:29

Jo a odsávačku na nudle na vysavač, ale já jí použila tak pětkrát a zkusila jsem si jí na sobě a děsný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
22.1.15 16:31

Děkuji, takže jak mají v lékárnách ty dudlíky po dvou v jednom balení, tak za Vás tyto nebrat? Raději dva a po jednom a každý jiný typ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
22.1.15 16:31

@Mallorka 1. Jestli bydes kojit, na lahvicku bych se vyprdla. Ja jsem nekojila, meli jsme Nuk, postupem casu jsme presli na Tommee Tippee. Nekupuj je do zasoby, muze se stat, ze ji mimco odmitne. Radsi jednu a uvidis. Vzdyckyse da dokoupit.

2. Neporadim.

3. Na vysavac je udajne bezkonkurencni. My mame obycejny „balonek“ a jsem spokojena, mozna proto, ze tu na vysavac nemame :mrgreen:

4. Muzes kdekoliv, i v drogerii :lol: Stacily nam na zacatek dva kusy. Je to to same jako s flaskou, nekupuj zasoby, vyzkousej.

5. Pokud je mas jen na utirani a pod havicku, ano.

6. Nevim, jak se sudocreamem na bradavky, na opruzeniny se nam osvedcil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
22.1.15 16:33

@Run odsávačku na vysavač neznám, nedokážu si to představit dát sobě natož dítěti. Musím to prozkoumat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15100
22.1.15 16:34

Nepotřebovala jsem žádnou odsávačku, láhev ani dudlíky, kojím a malá nic jiného dumlat nechce. Sudokrém ten vzorek pokud máš jenom na popraskané bradavky, tak bude stačit, nemusiš je mít popraskané. Látkové pleny 12ks stačí. Koupíš podle potřeby až se mrně narodí, uvidíš co bude potřeba a co ne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

@Mallorka 1) flašky 2 druhy, třeba to vyzkoušet - která bude sedět -tedy ty dudlíky na to. Mají je nejen v lékárnách, ale i v drogeriích, marketech.

1. měla jsem ruční - značku si nevybavim.
  2. mám obyč z lékárny za 30 kč, ještě jsem ji nepoužila
  3. koupila jsem 2× dudlíky - 2 tvary, uchytil se NUK latex, takže jsem další 2 ks dokoupila
  4. látkovek mám asi 40, kluk je blinďa, musím ho pořád podkládat, za den jich padne fakt hodně

6)na bradavky netuším, použila jsem bepanthen, ale musím říct, že mi nepomohl :zed: sudocrem je super, ale na bradavky jsem ho nedávala.

mmchdm, nešil, co zapomeneš, to dokoupíš. Ono to nikdy nehoří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603

@Mallorka Mrkni i do drogerie, v DM maji MAM dudliky a fakt jsou nejlepsi, za me MAM Perfect, ale jsou drahe. Po dvou v baleni byva Avent, ten mi maly plival. Po zkusenostech bych dvojbaleni asi nebrala.

Příspěvek upraven 22.01.15 v 16:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
@Run píše:
Jo a odsávačku na nudle na vysavač, ale já jí použila tak pětkrát a zkusila jsem si jí na sobě a děsný..

Odsávačku dopředu bych nekupovala, lahvičku pouze jednu a savičku také, vždy můžeš dokoupit.
Co se týče zmíněné odsávačky na „nudle“ na vysavač, tak my máme doma suché teplo, takže ji používáme každý den i bez rýmy (a vždy něco vysajeme).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tímeaaa
22.1.15 16:35
@Mallorka píše:
@Run odsávačku na vysavač neznám, nedokážu si to představit dát sobě natož dítěti. Musím to prozkoumat…

je to v pohodě ;)

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
22.1.15 16:36
@Tímeaaa píše:
je to v pohodě ;)

No mě to nepřišlo. Ale některé děti si v tom prý libují :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16079
22.1.15 16:37

A chceš kojit? Já měla jednu lahvičku Tomee Tipee a dva nejmenší dudlíky (šidítka) stejné značky. Odsávačku jsem měla domluvenou v případě potřeby k vyzkoušení od kamarádky (hodně chválí Medelu). Nakonec jsem ani lahvičku ani odsávačku nepoužila vůbec, byly by to vyhozené peníze. Odsávačka je skvělá ta na vysavač, je to rychlé a účinné. Látkových plen jsem měla 25 a využila, je to ideální čistá podložka pod hlavičku kdekoliv (jedna v autosedačce, kočárku, lehátku, postýlce, jednu při kojení, dvě čisté uchystané pořád v přebalovací tašce, jednou jsem stahovala ruce k tělu na uklidnění, a když se to všechno poblije v jeden den, 12ks mi přijde málo), u úplného miminka se mi osvědčily i malinké bambusové čtverečky od Kikko, třeba na otření nebo pod bradu byla klasická plínka zbytečně veliká, tyhle malé byly bezvadné). Na bradavky bych volila Purelan nebo Bepanthen, které se nemusejí oplachovat, Sudocrem bys musela smývat a docela drží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí