Nákup výbavičky - dotazy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
22.1.15 17:09
@Mallorka píše:
Ahoj, prosila bych o cenné rady. Nechci toho zbytečně moc nahrnout :-(

1. Jakou lahvičku? Je mi doporučená taková, která má dudlík ve tvaru prsu. Mají ji v lékárně. Kolik se kupuje dudlíků na ní + kolik náhradních flaštiček na odstříkávání? - bez lahvičky jsem se obešla tří měsíců dítěte, ta, co jsem dostala jako dárek mu pak stejně nevyhovovala K lahvy mi stačila jedna savička, když se mi zdála jetá, koupila jsem novou. Na odstříkávání žádné flaštičky nepotřebuješ, lepší jsou třeba Avent via pohárky.
2. Jakou dobře funkční odsávačku mléka za rozumnou cenu? Mám ji kupovat dopředu nebo počkat, až jak to bude s kojením vypadat? Koupila jsem až dle potřeby, mám ruční pákovku, taky to s ní šlo a to jsem pak odsávala dítěti mlíko, když jsem byla v práci. Ale každá reaguje na různé odsavačky různě.
3. Jakou odsávačku hlenů? Funguje dobře i ta neelektrická? Určitě odsavačku na vysavač, tuším že máme Nosátko. Balonkovou či hadičkovou prd odsaješ, zvlášť, když se Ti bude dítě mrskat
4. Dudlíky? Mám nakupovat výhradně v lékárně? Kolik kusů? V drogerii mají taky kvalitní. Vzala bych 1-2 kusy - dítě ho nemusí vůbec chtít/potřebovat nebo mu tebou zvolený typ nebude vyhovovat
5. Látkové pleny, bude mi jich stačit 12ks? Podle toho, jak budeš mít blicí dítě
6. U dr. jsem dostala vzorek Sudocrem na opruzeniny. Sbalila jsem si ho do porodnice, prý lze použít i na případně popraskané bradavky, je to tak nebo mám koupit ještě na tento problém jiný krém? Na prsa bepanthen - nemusí se před kojením omývat

Oblečky, kočárek, postýlku atd. už mám. Jestli jsem něco zapomněla, tak budu ráda za připomenutí. Rodím v dubnu a už teď mám ze všeho hlavu kolem, připadá mi, že něco zapomenu nebo toho naopak zbytečně navalím moc. :)

Příspěvek upraven 22.01.15 v 16:29
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
22.1.15 17:10

@martina.se naštěstí byl zásah na emiminu, chtěla jsem koupit lahev + dva dudlíky a tak 2 další náhradní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.1.15 17:15
@Mallorka píše:
"@Jen ještě s tou lahvičkou, ta mi vrtá hlavou nejvíc, už kvůli těm kamarádkám, které prostě nekojily vůbec. Kdybych zjistila v porodnici, že nemám mlíko, krmila bych Nutrilonem (tam jsem viděla, že to dávají dětem stříkačkou), tak doma se krmí jak? Lahvičkou a tu bych neměla. Vždy se používá jen s tím dudlíkem ve tvaru prsu nebo ne?

Prosím tě, vůbec nevyšiluj. Spíš si nastuduj něco o kojení. Ono „nemít mlíko“ je totiž taková dobrá výmluva či zástěrka toho, že se někde stala při rozkojování chyba (ze strany personálu v porodnici nebo matky dítěte).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
22.1.15 17:20

@Svistice já to slyším bohužel furt, neměla jsem mlíko, musela jsem kupovat Nutrilon, to stojí peněz atd. dítě pořád brečí, nespíme, má prdíky, nemáme peníze, nic jinýho o mateřství bohužel neslyším. Snad jen jedna kamarádka si nestěžuje a děti chválí, to je mi sympatický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.1.15 17:23
@Mallorka píše:
@martina.se :mrgreen: když prostě já bych výbavičku bez flašky nedala a jak se znám furt bych na ni myslela, i když je mají všude atd. :-)

já to samé, buď v klidu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4146
22.1.15 17:24
@Mallorka píše:
1. Jakou lahvičku? Je mi doporučená taková, která má dudlík ve tvaru prsu. Mají ji v lékárně. Kolik se kupuje dudlíků na ní + kolik náhradních flaštiček na odstříkávání?
2. Jakou dobře funkční odsávačku mléka za rozumnou cenu? Mám ji kupovat dopředu nebo počkat, až jak to bude s kojením vypadat?
3. Jakou odsávačku hlenů? Funguje dobře i ta neelektrická?
4. Dudlíky? Mám nakupovat výhradně v lékárně? Kolik kusů?
5. Látkové pleny, bude mi jich stačit 12ks?
6. U dr. jsem dostala vzorek Sudocrem na opruzeniny. Sbalila jsem si ho do porodnice, prý lze použít i na případně popraskané bradavky, je to tak nebo mám koupit ještě na tento problém jiný krém?
Příspěvek upraven 22.01.15 v 16:29

1. Měla jsem doma jednu od Aventu, pro strýčka příhodu. Moc bych jich nekupovala, vždy se dá dokoupit.
2. kupovala jsem až po porodu, měla jsem hodně mléka a potřebovala jsem po každém kojení ještě odsát. Měla jsem ruční od Chicco. Později jsem si koupila i elektrickou, protože jsem nemohla kojit, tak jsem odstříkavala, ta je mnohem lepší, ale ze začátku ti bude bohatě stačit ta manuální.
3. máme tu neelektrickou a zatím stačilo, odsávali jsme asi 3×. To se dá popřípadě taky dokoupit.
4. Měli jsem jen jeden od Aventu, pak i MAM. Asi 2 jsme dostali v porodnici a asi 3 od známých - různé značky. Ze začátku měl ten avenťácký, pak ten MAM a ostatní jsme nevyužili. Zůstal na MAM. Odmítá takový ten zkosený.
5. záleží jak moc budeš mít blinkací dítko. Ze začátku stačit určitě bude, kdyžtak se dá dokoupit. My jsme jich spotřebovali i několik denně.
6. na bradavky jsem asi 2× použila bepanthen, jinak nic. Na opruzeniny je dobrý jak bepanthen, tak sudocrem. Vyhovuje nám obojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
22.1.15 17:34
@Mallorka píše:
@Svistice já to slyším bohužel furt, neměla jsem mlíko, musela jsem kupovat Nutrilon, to stojí peněz atd. dítě pořád brečí, nespíme, má prdíky, nemáme peníze, nic jinýho o mateřství bohužel neslyším. Snad jen jedna kamarádka si nestěžuje a děti chválí, to je mi sympatický.

Ono to totiž může par dni trvat, než to začne poradne téct. Možna spis mit po ruce kontakt na laktacni poradkyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8469
22.1.15 17:34

@Mallorka

1. Lahvičku jsem měla Mam, ale kdybych ji nedostala, tak bych neměla žádnou. Na odstříkávání ti stačej třeba plastový kelímky od Aventu., který později použiješ i na příkrmy, ale pozor, víčka se kupují zvlášť. Dají se pak dát i do mrazáku. ;) Náhradní dudlíky na lahvičku nejsou potřeba. Já měla jedničku, pak vyměnila za dvojku, trojku. Neodstříkávala jsem všechno mlíko, jen občas, když jsem šla třeba plavat, takže žádná spotřeba. ;)
  2. s odsávačkou moc neporadím, měla jsem půjčenou od kamarádky manuální s balonkem a byl to mazec než jsem něco vymáčkla. Každopádně dopředu bych nekupovala, až podle mlíka ;)
  3. odsávačku hlenů mám na vysavač - Babyvac, je teda pravda, že když je rýma velká, prolítne to tím až do vysavače :cert:
  4. dudlík kup jeden (uvidíš, co bude vyhovovat), ten nejmenší (na kterém bude uveden věk, ty jsou testovaný), je jedno jestli v drogérii, lékárně.
  5. plen ti 12 stačit bude, já jich kupovala 20 a nikdy, opravdu nikdy jsem neměla ani půlku z nich najednou v prádle :mrgreen: :mrgreen:
  6. ten vzorek ti bude stačit, uvidíš, co bude mimču vyhovovat, něco ti taky poradí v porodnici (třeba u nás v porodnici používají Rybilku, kterou ti namíchaj v lékárně, tak jsem ji používala pak taky)
    :mavam:

Příspěvek upraven 22.01.15 v 17:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16125
22.1.15 17:35
@Mallorka píše:

To je smutný, neboj, nás spokojených, plně kojících je dost :lol: A že dítě řve kvůli prdům a ženská se nevyspí, to je prostě fakt, tak holt dospává s miminem přes den (pokud to tak bude, doporučuju netrápit tatínka a nechat ho spát jinde, když musí do práce). Jo, je to náročné, ale kovbojka to fakt není. To je jako s porodem, většina ženských měla ten nejhorší porod na světě, největší trable s kojením a nejmíň mlíka, a nejuřvanější a nejnáročnější dítě, asi je doma chlapi dostatečně nedoceňují a ony to potřebují slyšet od někoho jiného, jinak si to neumím vysvětlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.1.15 17:37

@Mallorka Ono dítě nebrečí jen hlady. Novorozenec brečí z mnoha různých důvodů (bolení břicha, pocit nejistoty, zima/teplo atd., přetažení, růstový spurt). Jenže hodně mamin první co udělá, když začne mimino víc brečet je, že usoudí, že má hlad, narvou mu UM ve flašce (dítě po něm odpadne, spí déle, dožaduje se krmení méně často, než při kojení, takže matka se „ujistí“ že předtím řvalo hlady a měla tedy málo mléka). Kojení pak jde samozřejmě do kopru.

Pokud chceš kojit, flaška s UM by podle mě měla být až tou úplně poslední volbou a jen za předpokladu, že dítě nepřibírá (není nic jednodužšího, než jednou za týden skočit k dr. na převážení).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
22.1.15 18:04

@zelenaprisera Tak to souhlasím, laktační poradkyně je fakt super. Taky jsem využila tuto možnost a ještě že, jinak by malej už od 1.měsíce byl na nutrilonu. Měl šílený spurt, měsíc v kuse…poradila nám nějaké věci a hlavně být v klidu, nestresovat, podřídit se miminku a kojit, kojit, kojit a fakt se to po měsíci upravilo, malej se uklidnil a kojíme pořád dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
22.1.15 21:45

Holky, ráda se přidám :) Jsem uplný neznalec, taky čekáme první mimčo v květnu. Měla bych dotaz ohledně rychlozavinovačky. Je potřeba ikdyž budu mít pěřinky?-ty jak byly dřív s nakulmovanýma krajkama. Kámoška si ji koupila, prý je to lepší, víc skladný a druhá ji zas neměla tak nevím. Nebo stačí deka na to přenášení..?Je toho ještě hodně co nevím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
23.1.15 08:26

@optimistka85 Já zavinovačku na zavinování nepoužívala žádnou - zavinovala jsem do tenké fleesové deky z Ikei a převázala plánou. Dalo se to dotáhnout přesně podle pořeby a bylo to šup šup.
Rychlozavinku jsem používala jen rozloženou místo deky/přinky, klasickou zavinovačku s krajkama (tedy spíš sten obal z ní)jako „prostěradlo“ do kočárku (aby měla babička radost, já bych se obešla s obyčejnou plínou :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
24.1.15 16:43

@optimistka85 Ahoj, já jsem si koupila 2 zavinovačky, ale používám jen jednu, takovou zateplenou. Malej ji má jen na spinkání.

Mám tuhle:http://www.gadeo.cz/…ny-limetka-2
Ale tu moc nepoužívám. Nemá nic na svázání a je taková hodně tenká. Mám ji jen rozloženou v postýlce a když peru co používám(níže),tak ji použiju, ale fakt nic moc.

Tahle je úplně super. Má suchý zip, vzadu je vystužená a dá se zavázat, což je hrozná výhoda a je teplá, měkoučká a Kubíček ji miluje, hrozně rád v ní spinká. Kdybych měla doporučit, tak tuhle:

http://www.hracky-vybavicky.cz/…filip-modry/

Kdyby si ještě něco potřebovala, tak pisni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
24.1.15 17:20

Aha, díky holky.No mě doma nadali když sem se zmínila že bych nějakou přikoupila, že prej když mám ty peřinky s krajkama tak nic víc nepotřebuju. Prej jenom vyhazuju penize a pak to stejně nevyužiju. A na spaní když bude přikrytý peřinkou nebo mužu dat deku tak to bude stačit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí