Nedokončený OGTT

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
170
22.1.15 15:49

Nedokončený OGTT

Dnes ráno jsem byla na testu, myslela jsem si, že to bude v pohodě. Mám ráda sladký, takže vypít roztok mi nedělalo problém. Po hodině další odběr, pak jsem byla v čekárně a zbývala mi už jen půlhodila do posledního třetího odběru, a udělalo se mi zle :/ nejdřív jen mírně na omdlení, nakonec jsem bohužel i zvracela a test musel být předčasně ukončen. V sobotu budu začínat 27. tt, takže už mi zbývá jen týden, do kdy by měl být test udělán. Volala jsem svému gynekologovi a ten říkal, že vzhledem k tomu, že jsem štíhlá, mám spíš nižší tlak a co viděl hodnoty z těch dvou odběrů, tak že by test už neopakoval. Jinak chodím ještě na endokrinologii, byla jsem na kontrole před dvěma týdny a doktorka mi říkala, že podle krve by se mě cukrovka neměla týkat. A já mám teď dilema, doktora mám docela daleko, práci taky, byla by to makačka vyřídit vše během příštího týdne, navíc se bojím, že by se to opakovalo a když mi endokrinoložka řekla, že to vypadá dobře a gynekolog taky říkal, že si myslí, že opakovat je zbytečný…šly byste do toho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
22.1.15 15:52

Však jsou i jiné způsoby, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
22.1.15 15:53

Já bych už nešla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170

Tak o tom jsem nic neslyšela, jaké další způsoby zjištění?

Příspěvek upraven 22.01.15 v 15:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3696

Byli jsme tam 4, jedna se pozvracela a rekli jí, že je to reakce na ten cukr a znamená to, že cukrovku nemá. Tak se nic neopakovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68888
22.1.15 15:57

No, co se tyce stihlosti a nizsiho tlaku, jsem podobny pripad a cukrovka byla jasna. Ale byva teda o dost castejsi, ze je spatna je ta prostredni hodnota a po dvou hodinach je to OK, nez ze po hodine je to OK a po dvou uz ne. Takze za okolnosti, ktere pises, uz bych to taky nejspis neopakovala, ale davala bych si pozor. Kontrolovala cukr v moci (on tam byt nemusi, ale casto u rozjetejsi cukrovky byva), popripade nechala nabrat glykovany hemoglobin, popripade si pujcila glukometr a par dni se prubezne po normalnim jidle kontrolovala. Samy o sobe sice metody dost nepresne, ale v kombinaci s tim, co uz vis, a s tim, ze ti to udelalo tak mizerne, by to stacit melo, zvlast, kdyz jsou doktori stejneho nazoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
22.1.15 15:59

U nás dávají místo roztoku myslím dva banány + výživa a kamarádce to dělali z krve. podrobnosti nevím ale na netu určitě něco najdeš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
22.1.15 16:04
Glykovaný hemoglobin.
@Chrissy píše:
Tak o tom jsem nic neslyšela, jaké další způsoby zjištění?Příspěvek upraven 22.01.15 v 15:54

Glykovaný hemoglobin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
22.1.15 16:05

@Hermina.p Ahoj, muzu se zeptat, kde nedavaji ten roztok? Byla jsem v Bohunicich a tam ho davali, fuj :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68888
22.1.15 16:10

Ono je to samozrejme nejvic vypovidajici s roztokem, protoze obsahuje na gram presne mnozstvi glukozy, na kterou je cely test nadimenzovany. Banan je pojem dost siroky, zalezi na velikosti a konkretnim obsahu cukru, takze je to spis orientacni, ale v nekterych pripadech lepsi orientacni nez zadne.
Glykovany hemoglobin odhali uz rozjetou cukrovku, ale pokud to teprve zvolna zacina (s postupujicim tehotenstvim se to zhorsuje), nemusi taky ukazat nic, protoze to zohlednuje az na mesic zpet.
Ale v pripade zakladatelky uz bych se taky do plneho testu nehnala. To jen proto, aby nebyl dojem, ze je mnohem mene narocnejsimi metodami mozno zjistit za vsech okolnosti totez se stejnou vypovidajici hodnotou, to bohuzel neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
22.1.15 16:27

@ugluk maji to spočítané prý od nutriložky nebo jak se to nazývá aby to odpovídalo potřebnému množství glukozy. dělají to ve vyškově, suroviny je nutné si zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
22.1.15 16:31

Jestli ti doktor říkal, že by to dál neřešil, tak bych to nechala být. Třeba u nás těhotné na ten test moc neposílají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
22.1.15 16:34

Já byla taky, za 20 minut jsem začala zvracet, a s dr. jsem se domluvila, že přístě přijdu na lačno. Vezmou mi krev, zajdu pro něco na snídani + zákusek zebrali krev a bylo hotovo. Od nemocnice jsem nemohla ani odřídit auto jak mi bylo špatně :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.1.15 16:35

@Chrissy nešla bych ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101500
22.1.15 16:45
@Hermina.p píše:
@ugluk maji to spočítané prý od nutriložky nebo jak se to nazývá aby to odpovídalo potřebnému množství glukozy. dělají to ve vyškově, suroviny je nutné si zaplatit.

Jo a to by mě zajímalo, kde berou normované banány :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky