Nedokončený OGTT

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3175
26.8.15 11:01

@Agi20 Nene, čekám první miminko, na které jsme si počkali právě 3 roky, takže docela dlouho, ale povedlo se :dance:

Tak to je dobrý, že máš pohodáře, ale upřímně podle mě žádný chlap to úplně moc neprožívá, protože se do toho těhotenství nedokáží úplně tak vžít, což je pochopitelné, když miminko nosíme v bříšku my…

A ty první?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
26.8.15 11:07

@hipisek84 No on je pohodář někdy právě až moc. Když bych tu podporu od něj čekala tak ji stejně nemám a to se někdy docela těžko snáší takovej nezájem.:)
To je fakt oni to nikdy pořádně nepochopí. Nene já čekám druhý ale budou od sebe skoro o 6 let tak už si tak nepohrají. A nechali jste si říct jestli čekáte holčičku nebo chlapečka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
26.8.15 11:11
@hipisek84 píše:
@Agi20 Nene, čekám první miminko, na které jsme si počkali právě 3 roky, takže docela dlouho, ale povedlo se :dance:

Tak hlavně ať jste s miminkem v pořádku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
26.8.15 11:12

@Agi20 Jojo nechali, čekáme chlapečka. Původně jsem čekala dvojčátka, ale jedno mimi z počátku zaniklo…

Jméno máme vybrané nejspíš Ondřej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
26.8.15 11:25

@hipisek84 To mě moc mrzí. :( Koukám že ani ty jsi to hned ze startu neměla jednoduchý. A Ondra je moc hezké jméno. To u Nás v rodině se kluci nerodí. Všichni už po hrozně dlouhou dobu májí jen holky, kromě teda nejstarší ségry která jako jediná v rodině má dva kluky. Jinak já mám samé sestřenice a i ty mají dcery. :) My čekáme Sofinku takže s naší prvorozenou Nelinkou to bude dvojka. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
27.8.15 12:03

Ahojky:-) Taky jsem ten případ, že test OGTT nebylo možné dokončit. První odběr na lačno v pořádku tuším 3,8 mmol/l. Bohužel dalšího odběru jsem se nedočkala. Vyzvracela jsem jim to do poslední kapky a do večera jsem měla žaludek na vodě. No pídila jsem se jak dál. Sestra u gyn. mi řekla, že na další test už mě posílat nebudou pokud vyloženě nechci, ale že bych to pravděpodobně vyzvracela znovu. Ale protože mi to vrtalo v hlavě co když ji mám tak jsem si sama od sebe volala na diabetologii kde jsem se s doktorkou domluvila na nějaké alternativy (ne teda s tak vypovídající hodnotou jako OGTT, ale pro klid duše alespoň něco). Jsem tam objednaná a uvidím co se bude dít. Tak pokud to u některých taky dopadlo tak jak u mě, zkuste se informovat na diabetologii. Jenom poznámka, ani jsem nepřemýšlela že na ten test nepujdu, ale bohužel se nepovedl. Pěkný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
31.8.15 11:37

@Agi20 ahojda, jak se daří? :mavam:
No tak to je krásné, že budete mít dvě princezny :) Taky jsem si zprvu myslela, že čekám holčičku… V naší rodině jsou zase jenom samí kluci :) ale manželova rodina mají jen holčičky, tak to bude pokračovatel rodu :)

Jinak jak ti jde dieta? Já mám hrozný absťák po ovoci a naopak se mi při obědě pomalu navaluje, já prostě na to maso nemám skoro chuť, to je děsný… docela mi pořád kručí v břiše, no ale nějak se to zvládne. Včera jsem si napsala jídelníček na týden, tak aspoň mám podle čeho jet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
31.8.15 22:09

@hipisek84 Ahojky,
já se teda omezovala ze začátku a pak mi bylo doporučený nepřehánět to s dietou dokud nemám danej jídelníček z té dia poradny, protože pak se nepozná má opravdová hladina cukru jelikož mám přijít nasnídaná. Sladký teda nejim ani nepiju ale ovoce si zatím dám. Ale jen tak 1-2ks něčeho. Předtím jsem byla schopná denně sněst 3kg.No ale i tak je to pro mě záhul protože ta chuť tam je veliká. Upřímně můžu říct, že už nevím čím se řídit jestli teda už teď tu dietu nějakým způdobem držet a nebo vážně čekat do toho příštího pondělí. Jsem z toho docela nervózní a je mi to nepříjemný protože nevím jestli to malé neubližuje. :( Je ale teda fakt že když jsem se objednávala do té poradny tak mi nikdo neřekl co mám začít třeba hned začít dělat. Už se těším až z té poradny budu mít jasně daný pravidla.

Jinak s tím masem ani nevíš jak ti rozumím. :lol: Já teda nemám absolutně chuť na obědy s masem. :zed: Zítra jsem si naplánovala zeleninový rizoto ať nemusím jest maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
1.9.15 07:54

@Agi20 Ahojda,
no mě při objednání sestřička řekla, ať už najedu na jídelníček při těhu cukrovce, ať si o tom něco pohledám.. Oni už náš skutečný cukr zkoumat nebudou, k tomu bylo ogtt…
Tak to máme stejně, taky jsem snědla toho ovoce hodně, klidně i místo oběda či večeře jenom… Neboj, to, že jsi omezila sladké je dobře, malé určitě neubližuješ…
Já už si začala počítat sacharidy ve stravě a pokouším se na těch 225 g denně najet, ale prostě mi hodně kručí v břiše a to není moc dobré, tak nevím no :nevim: protože když hladovíš, tak ten cukr kolísá ještě více.
Já mám na zítra vymyšlenou zapečenou brokolici, dnes kuřecí plátek zapečený rajčaty a smetanová omáčka a kus kus…
Taky už se těším, až mi dají glukometr teda, ať vím, co mi sedí a co ne… takhle je to hrozné střílení na slepo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
1.9.15 08:02

@Agi20 já měla při prvním 5,9 a při druhým 5,5 takže ani jednou jsem neprošla, zajímavý, že tuhle hodnotu nalačno jsem pak už měla za celou dobu asi dvakrát :D :D Samo mám hned cukrovku že, až do ted (37.tt) jsem měla hodnoty i po jídle z mekáče na pohodu, poslední 2 týdny to začalo víc lítat, ale to je tím, že prostě zase musím vychytat, že ted už mi takový prasárny neprojdou. Je to opruz a když vidím holčiny co musí jíst i po třech hodinách v noci, tak je to strašnej stres :( Nejhorší je, že ty hodnoty pořád zpřísnují, takže počítám, že těhu cukrovku bude mít za chvíli každá a ještě dr.moc rádi nasazují inzulín. I v případech, kdy ženský dělají jen dietní chyby a cukr je vyšší o pár desetin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
1.9.15 08:05

@Agi20 jinak se neboj, že by týden normálního jezení malé ublížil. to bys musela mít hodnoty vysoké celý den a skoro pořád. Občasnej výkyv se stane každýmu, takže se hlavně nestresuj, ten stres cukr strašně zvyšuje. Znám i holky, který měly jen díky stresu ten cukr i nad 10, jakmile se hodily do pohody, začaly „normálně“ jíst, tak cukr padl na normální hodnoty, navíc ten stres malýmu škodí víc než krapet vyšší cukr :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
1.9.15 08:14

@veronika67 :hug: jsi hodná, že nám to tady píšeš…

Můžu se zeptat, já mám prostě skoro pořád hlad, když jím podle toho jídelníčku. Nevím, kde dělám chybu…
To opravdu některé holčiny musí jíst i v noci? A když nejedí, tak mají vysokou lačnou glykemii?
Jinak ta druhá večeře se má přičítat do hodnoty sacharidů za den nebo ne?
Blbý je, že jak člověk nemá ještě ten glukometr, tak prostě neví, co mu dělá blbě a co ne…
A to se měříš po každém jídle i po svačinách?
Mám hodně otázek :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
1.9.15 08:31

@hipisek84 nevzala jsi to moc drasticky? Jojo moje kámoška jedla po třech hodinách i v noci, aby zase neměla ráno v moči ketony, což je látka, která se vylučuje, když tělo hladoví, ale vím, žen některý holky s cukrovkou si je neměří, takže důležitej je ten cukr. Druhá večeře patří mezi denní přijem sacharidů, mě dr. doporučila např. sklenici mléka. Měřím se ráno na lačno, pak po snídani, obědě a večeři a občas si udělám ten dlouhej profil a to se měřím na lačno, po snídani, před obědem, po obědě, před večeří, po večeři a pak ve 22.hodin večer.
Až budeš mít glukometr, tak si to vychytáš neboj se :) Oni to dr, docela dost přehánějí a zbytečně maminky děsí.
Já si dávám na jídlo např, tohle

ráno: dva krajíčky chleba (Večerí chlebík od Penamu) nemá moc sacharidů a tak mám po snídani pěkný hodnoty, k tomu sýr, lučina, šunka, vajíčko, rajče, okurka atd. cokoliv z toho. Neoporučují se mléčné výrobky (jogurty, atd)
Svačina jogurt bílý a ovoce nebo jen banán
Oběd chodíme občas na meníčka, takže cokoliv takovýho zdravějšího, dřív jsem mohla zobuchat cokoliv a pohoda, ted už jsem měla několikrát po obědě i vyšší hodnoty nad 8 (max je 7,8) takže ted už mě projde jen třeba poloviční porce
Svačina třeba zase ten chlebík s něčím nebo zase ovoce nebo polívka
Večeře většinou si dávám ten chleba na slano nebo s troškou marmelády nebo si dám i něco tpelýho, ale to už musím málo, jinak mě to vyletí
A na druhou večeři jsem si dávala třeba jogurty nebo zase ten chleba, ale pak jsem měla ráno vyšší glykemky, takže jím naposledy v 8 večer a to je vlastně moje 1.večeře
Musíš vychytat co ti sedne, já třeba nemůžu vůbec rohlíky, rýři, moc brambory, za to těstoviny můžu ve velkým, ale jen ve dne, ne na večeři. Ale ty to můžeš mít opačně, každý tělo reaguje jinak a je třeba to vychytat, ze začátku je to fakt pokus-omyl :D Ale opravdu se neboj, já to obrečela, když mi to řekli, ale dávám to a malá je zatím v pořádku, roste dle tabulek a až ted na občasný ustřelení hodnot jsem ok a už to ani s dr. neřeším, protože ona by mě chtěla dát na poslední dva týdny inzulín a to už budu raději hladovět :mrgreen:
Máme tady s holkama diskuzi, tak se můžeš přidat :)

https://www.emimino.cz/…kovani/1789/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
1.9.15 11:24

@hipisek84 Aha tak to mě zas právě neřekl nikdo nic v té poradně. Mě teda dělá problém ještě fakt si hlídat to abych jedla pravidelně. Mám strašnou nechuť k jídlu. Dneska jak sem vedla malou do školy tak jsem se ani nenasnídala a když jsem chvilku kecala s kamoškou tak se mi z ničeho nic udělalo špatně. Polilo mě šilený vedro a pak jsem měla mžitky před očima a po chvilce jsem neviděla. Musela jsem pomalu jít abych tam sebou nesekla. Čím víc jsem se blížila k domu tak jsem postupně začala vidět líp ale cesta to teda byla strašná a to máme školku jen přez 2 ulice. Snažím se být na sebe přísná s tím jídlem ale nechuť mám fakt velkou. :roll: Na snídani jsem si pak dala celozrnný chleba se šunkou a kdybych nemyslela celou dobu na to, že se musím najest skrz malou, tak bych to ani nedojedla.Jo tak kdyby někdo přede mně dal kybl plnej ovoce a řekl teď se najez tak to sním hned. :lol: Jediný na co se dneska fakt těším je to rizoto. @veronika67 To taky nemáš zas tak hrozný tu hodnotu na lačno. A řešíš to jen tou dietou nebo si musela nasadit inzulín? To ráda slyším, taky jsem si říkala že by to snad nemuselo tolik vadit, že to není tento týden přísně dodržovaný když někdo se o té cukrovce dozví i později a jí normálně. Sladké si fakt nedávám a dneska už si nedám ani to ovoce ale stejně je to pořád takový že si to nemám podle čeho zkontrolovat. Mě říkala dr. že mám hodnotu 5.2 a je to jen zvýšený takže se to bude udržovat jen tou dietou ale teď co tak poslouchám ta dieta není pravidlo. Teď to beru tak, že snad pomůže dieta ale jestli ne a budou mi muset nasadit inzulín tak se z toho asi zblázním protože já jsem fakt strašná hysterka co se týče jehel apod. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
1.9.15 11:26

@veronika67 Ketony v moči mám od samého začátku jen jednou se mi stalo, že tam nebyli jinak v každé poradně mi bylo řečený že hladovím. Tak jsem se divila protože jsem měla pocit že jim dost. Teď už vím proč, jsem zvyklá jest maximálně do půl 7.Budu muset zařadit i to mléko jako druhou večeři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí