Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky mě to vždycky tak pozitivně naladí si tady pokecat.
Já jsem pořád doma a strašně se nudím. Malá ve školce tak nemám pořádně celý dny co dělat.
No teď teda provádíme doma velkou rekonstrukci od minulýho týdne takže mám hromadu uklízení ale pak zas nějakej den absolutně nevím čím se zabavit. ![]()
@hipisek84 Tak jde vidět že se nám daří všem, já jsem měla ze začátku strach z toho jak srovnám lačnou glykemku na 5.1 když jsem měla výsledek 5.2 ale hned do druhýho dne to šlo krásně dolů.
A ještě jsem ráda že se mi daří u toho hubnout.
Teda doktorka mi řekla víc jest protože tam mám ty hypoglykemie, takže mám přidat na jídle a s tím trošku zápasím ale to ovoce to si teda taky dopřávám normálně. Už i 2× denně na svačinu.
@veronika67 Já vím není to sranda. Obě moje ségry měly vyvolávanej a moc dobrý následky to pro dětičky tenkrát nemělo, teď jsou ale naprosto zdraví. Musíme myslet na to že všechno dobře dopadne a dětičky budou v pořádku. ![]()
@hipisek84 @veronika67 Ahojky,holky chtěla jsem se zeptat jak na tom jsou miminka velikostně. Už dvakrát mi doktorka řekla, že malá bude velká.
Cukrovku mám udržovanou v diabetické poradně mi řekla že mám hodnoty krásný a že už tam chodit nemusím protože všechny hodnoty mi krásně sedí a mám dojít až po šestinedělí. Za celou dobu jsem nepřibrala naopak mám o 7kg míň než na začátku těhotenství takže hubnu ale přesto je Sofinka větší. Vitamíny taky neberu a nerozumím z čeho teda tak roste. Jak jsou na tom vaše děti?
@Agi20 ahojky,nase male mela odhad 3,2-3,4 kg a mela 3,75 kg, takze krapet vic, ale slo to
hele ted uz jsou ty odhady fakt neduveryhodny
bud v klidu, urco to extra obrik nebude. Kdy mas termin?
@veronika67 No já s tím tak nějak počítám že velká bude protože vlastně Nelinka měla 4020kg a navíc se říká že druhý bývá větší takže spíš sem s tím počítala. Ale před měsícem byla velikostně v normě a měsíc poté už byla větší miminko. No a teď mi doktorka znovu po týdnu zopakovala tady máme větší miminko.
Spíš nechápu z čeho ta malá tak roste. Jinak termín mám 15.12. s tím že posledně mi bylo řečený že to bude možná dřív tak uvidím.
@Agi20 a kolik mas odhad vahy? No nekdy ty deti priberou skokove
nemusi to mit vubec spojitost s cukrovkou ![]()
@veronika67 před týdnem mi dr. říkala 2700g tento týden neměřila jen mi řekla tady máme větší miminko.No měřit bude ve čtvrtek zase tak jsem sama zvědavá. Ale břicho mám fakt velikánský takže mi bylo jasný že vyrostla.Do toho jsem schytala i toho streptokoka takže teď už si jenom přeju ať už je malá na světě protože jsem ze všeho strašně nervózní.
@Agi20 to je normalni odhad na dany tyden, vubec se nrstresuj. Nevim co dr. blbne. A brisko neres, ja mela maly a jakej cvalda se do me vesel
uzivej posledni dny 2 v jednom
a streptokoka ma kazda druha, daji ti v porodce kapacku a je klid ![]()
@veronika67 no právě že já jsem co se jehel týče strašná cíťa takže představa že u porodu to budu muset mít celou dobu napíchlí mě děsí. Navíc člověk je pak pohybově omezenej. ![]()
Tak uvidím co mi dr. řekne tento týden jak na tom odhadem malá je.Ve většině případu se stejně seknou cca o 0,5kg a jsou pak mrňata větší. Každopádně tak jako tak s tím stejně nic nezmůžu. ![]()
@Agi20 aha,ale to myslím nekape ani celej porod
neboj, to dááááš
…hele do 4 kil se určo vlezeš, takže no stress
na mě čuměli, když malá vykoukla, jak někdo tak malej mohl porodit něco tak velkýho a dala jsem to, šla jsem totiž rodit s tím, že má max kolem 3,4 kg
tak psychika asi dělá moc
no a ted už máme 5,5 kg a jsme pěkní cvalíci ![]()
Nejdůležitější stejně je to že jsou v pořádku
Doktorka mě potěšila aspoň tím že mi řekla že má krásnej monitor, že tak hezkej dlouho neviděla. Tak aspoň že srdíčko je v pořádku. A ať už 3kg nebo 4kg hlavně že jsou zdravé. A co tak čtu a slyším, větší miminka se poslední dobou rodí dost často.
Tak se Sofinka rozhodla jít na svět o 2 týdny dřív. Porodní váha byla 3690g takže kdyby se narodila v termínu tak do té doby ty 4kg dožene. ![]()