Nedokončený OGTT

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3175
1.9.15 08:14

@veronika67 :hug: jsi hodná, že nám to tady píšeš…

Můžu se zeptat, já mám prostě skoro pořád hlad, když jím podle toho jídelníčku. Nevím, kde dělám chybu…
To opravdu některé holčiny musí jíst i v noci? A když nejedí, tak mají vysokou lačnou glykemii?
Jinak ta druhá večeře se má přičítat do hodnoty sacharidů za den nebo ne?
Blbý je, že jak člověk nemá ještě ten glukometr, tak prostě neví, co mu dělá blbě a co ne…
A to se měříš po každém jídle i po svačinách?
Mám hodně otázek :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
1.9.15 08:31

@hipisek84 nevzala jsi to moc drasticky? Jojo moje kámoška jedla po třech hodinách i v noci, aby zase neměla ráno v moči ketony, což je látka, která se vylučuje, když tělo hladoví, ale vím, žen některý holky s cukrovkou si je neměří, takže důležitej je ten cukr. Druhá večeře patří mezi denní přijem sacharidů, mě dr. doporučila např. sklenici mléka. Měřím se ráno na lačno, pak po snídani, obědě a večeři a občas si udělám ten dlouhej profil a to se měřím na lačno, po snídani, před obědem, po obědě, před večeří, po večeři a pak ve 22.hodin večer.
Až budeš mít glukometr, tak si to vychytáš neboj se :) Oni to dr, docela dost přehánějí a zbytečně maminky děsí.
Já si dávám na jídlo např, tohle

ráno: dva krajíčky chleba (Večerí chlebík od Penamu) nemá moc sacharidů a tak mám po snídani pěkný hodnoty, k tomu sýr, lučina, šunka, vajíčko, rajče, okurka atd. cokoliv z toho. Neoporučují se mléčné výrobky (jogurty, atd)
Svačina jogurt bílý a ovoce nebo jen banán
Oběd chodíme občas na meníčka, takže cokoliv takovýho zdravějšího, dřív jsem mohla zobuchat cokoliv a pohoda, ted už jsem měla několikrát po obědě i vyšší hodnoty nad 8 (max je 7,8) takže ted už mě projde jen třeba poloviční porce
Svačina třeba zase ten chlebík s něčím nebo zase ovoce nebo polívka
Večeře většinou si dávám ten chleba na slano nebo s troškou marmelády nebo si dám i něco tpelýho, ale to už musím málo, jinak mě to vyletí
A na druhou večeři jsem si dávala třeba jogurty nebo zase ten chleba, ale pak jsem měla ráno vyšší glykemky, takže jím naposledy v 8 večer a to je vlastně moje 1.večeře
Musíš vychytat co ti sedne, já třeba nemůžu vůbec rohlíky, rýři, moc brambory, za to těstoviny můžu ve velkým, ale jen ve dne, ne na večeři. Ale ty to můžeš mít opačně, každý tělo reaguje jinak a je třeba to vychytat, ze začátku je to fakt pokus-omyl :D Ale opravdu se neboj, já to obrečela, když mi to řekli, ale dávám to a malá je zatím v pořádku, roste dle tabulek a až ted na občasný ustřelení hodnot jsem ok a už to ani s dr. neřeším, protože ona by mě chtěla dát na poslední dva týdny inzulín a to už budu raději hladovět :mrgreen:
Máme tady s holkama diskuzi, tak se můžeš přidat :)

https://www.emimino.cz/…kovani/1789/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
1.9.15 11:24

@hipisek84 Aha tak to mě zas právě neřekl nikdo nic v té poradně. Mě teda dělá problém ještě fakt si hlídat to abych jedla pravidelně. Mám strašnou nechuť k jídlu. Dneska jak sem vedla malou do školy tak jsem se ani nenasnídala a když jsem chvilku kecala s kamoškou tak se mi z ničeho nic udělalo špatně. Polilo mě šilený vedro a pak jsem měla mžitky před očima a po chvilce jsem neviděla. Musela jsem pomalu jít abych tam sebou nesekla. Čím víc jsem se blížila k domu tak jsem postupně začala vidět líp ale cesta to teda byla strašná a to máme školku jen přez 2 ulice. Snažím se být na sebe přísná s tím jídlem ale nechuť mám fakt velkou. :roll: Na snídani jsem si pak dala celozrnný chleba se šunkou a kdybych nemyslela celou dobu na to, že se musím najest skrz malou, tak bych to ani nedojedla.Jo tak kdyby někdo přede mně dal kybl plnej ovoce a řekl teď se najez tak to sním hned. :lol: Jediný na co se dneska fakt těším je to rizoto. @veronika67 To taky nemáš zas tak hrozný tu hodnotu na lačno. A řešíš to jen tou dietou nebo si musela nasadit inzulín? To ráda slyším, taky jsem si říkala že by to snad nemuselo tolik vadit, že to není tento týden přísně dodržovaný když někdo se o té cukrovce dozví i později a jí normálně. Sladké si fakt nedávám a dneska už si nedám ani to ovoce ale stejně je to pořád takový že si to nemám podle čeho zkontrolovat. Mě říkala dr. že mám hodnotu 5.2 a je to jen zvýšený takže se to bude udržovat jen tou dietou ale teď co tak poslouchám ta dieta není pravidlo. Teď to beru tak, že snad pomůže dieta ale jestli ne a budou mi muset nasadit inzulín tak se z toho asi zblázním protože já jsem fakt strašná hysterka co se týče jehel apod. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
1.9.15 11:26

@veronika67 Ketony v moči mám od samého začátku jen jednou se mi stalo, že tam nebyli jinak v každé poradně mi bylo řečený že hladovím. Tak jsem se divila protože jsem měla pocit že jim dost. Teď už vím proč, jsem zvyklá jest maximálně do půl 7.Budu muset zařadit i to mléko jako druhou večeři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
1.9.15 11:42

@Agi20 ja to mam reseny dietou, ted se mi tak trikrat tydne stane ze mama po obede treba 8,5 a pak uz zase ok, takze ubiram na jidle a uz to chci doklepat bez inzulinu.Mam tri tydny do porodu :) mala roste akorat,tak.se nenervuju :) pul 7 je moc brzo, je treba jist jeste pozdeji :) 5,2 je krasna hodnota, pred rokem byl limit 5,5 takze bys prosla.To ted z toho delaji takovou tragu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
1.9.15 11:56

Jééé 3 týdny do porodu…naprostá závist. Jak jsem si první těhotenství užívala tak tentokrát se těším až už bude tohle těhotenství zamnou a malá tu bude s náma. Přeju ti ať těch posledních pár týdnů zvládneš bez inzulínu a hlavně hodně sil a zdraví tobě i maličké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
1.9.15 12:54

@Agi20 dekuju moc :hug: snad uz se me to ted podari udrzet bez nej :) a ty jsi v kolikatym? Neboj utece to rychle :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
1.9.15 13:59

@veronika67 26tt ale ono to i celkem utíká ale tím že se to pořád něčím komplikuje mi to příjde spíš nekonečný. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
1.9.15 14:13

@Agi20 jo taky me to letelo a pak se to zastavilo a ted to zase letiiii :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
2.9.15 20:48

@veronika67 Jak přešvihnu 30tt tak to určitě i mě poletí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
2.9.15 20:56

Holky slyšela jsem od kamošky která je zdrav. sestra a měla těhotenskou cukrovku, že s oblibou ti doktoři plánují u těhotenské cukrovky vyvolávaný porod.Ona teda taky měla naplánovanej vyvolávanej porod ale nakonec stihla porodit dřív takže na vyvolávanej naštěstí ani nedošlo. Nevíte jestli je to častý nebo jen u těch co mají tu cukrovku třeba silnou? Ještě tohle tak :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
3.9.15 08:55

@Agi20 me rikala dr.ze prenaset nenechaji ani u cukrovky na diete. Takze pokud neporodim do terminu tak v den terminu nystoupim na vyvolani.Jde o to, ze cukrovkarkam rychleji starne placenta a tim. padem nenechavaji prenaset.Ale neboj, vyvolani neni tak hrozny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
3.9.15 09:14

@Agi20 @veronika67 Jojo, je to tak… na druhou stranu bych se toho vyvolání taky nebála, aspoň člověk ví, kdy to nejpozději přijde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
3.9.15 09:17

@hipisek84 presne tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
3.9.15 09:28

@veronika67 :mrgreen: bolet to bude tak i tak :))

Já jsem tu dietu musela zmírnit… bylo mi pořád blbě z hladu, nechápu to, nejsem zvyklá na mega porce, ale asi prostě méně sacharidů dělá svoje… resp. odpoledne musím dělat dvě svačiny, pak večeře a už i tak se ráno budím a kručí mi v břiše a mám ketony v moči, tak teda nevím :nevim: ale je fakt, že podle vzorového jídelníčku, kdybych jedla to normální jídlo k večeři - třeba maso a přílohu, tak by to bylo jiné, ale na to prostě nemám vůbec Chuť…
první kontrola na dia už se blíží, tak jsem na to zvědavá…
Blbý pro mě je, že na mě budou koukat o to hůř, že jsem obézní těhotná… nikoho nebude zajímat, že jsem od počátku těhotenství vlastně nic nepřibrala a to jsem 30tt a bojím se, že budou o to přísnější kvůli kilům… no tak uvidíme…
Jak psala ve vedlejší diskuzi Envie, Apolinář je přísný, tak to bude asi trochu drsnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí