Nedokončený OGTT

Napsat příspěvek
Velikost písma:
170
26.1.15 11:10

Díky za všechny názory, nakonec to nechám být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
24.8.15 12:34

Ahojky,
minulý týden v pondělí jsem byla na OGTT a bohužel test nebyl ani proveden.Po prvním odběru krve jsem měla naměřenou hodnotu 5.2 a tím pádem následně odeslaná domů. V poradně mi byla vystavená nová žádanka a zítra mě tento test čeká znovu. Chtěla jsem se zeptat jestli jste se někdo setkaly s tím stejným a opakovaný test Vám napodruhé vyšel v pořádku. Přiznám se že se toho bojím a vrtá mi to hlavou. Budu ráda za každou Vaši zkušenost. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
24.8.15 12:35

@Agi20 Může a nemusí, obě varianty jsou možné a těžko tipovat která je pravděpodobnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
24.8.15 12:43

@j.a.n.i1 Je mi to jasný. :) Ale pořád doufám, že jsem jen něco předchozí den snědla. Pití sladké vody jsem se bála a teď bych byla ráda kdybych ji mohla vypít. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
24.8.15 12:47
@Agi20 píše:
@j.a.n.i1 Je mi to jasný. :) Ale pořád doufám, že jsem jen něco předchozí den snědla. Pití sladké vody jsem se bála a teď bych byla ráda kdybych ji mohla vypít. :lol:

urcite se toho neboj me tam poslal doktorka aby zjistila jestli mam cukrovku a bylo to uplne v pohode ten caj sladky nic hrozneho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
24.8.15 12:52

@B4RC3LON4 Už se toho nebojím spíš bych byla ráda kdybych to mohla konečně vypít. :) V prvním těhu jsem na tom nebyla vůbec a teď takovej nervák skrz to jestli mi tu cukrovku potvrdí nebo ne. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
24.8.15 12:59

@Agi20 Ahoj :mavam: jsem na tom úplně stejně jako ty a taky jdu zítra na druhý pokus… Já měla poprvé hodnotu 5,14 :roll:
Jsem taky zvědavá jak to zítra dopadne… Nevím no, gyndařka mi řekla, ať dnes vyřadím sladké a ovoce, ale to pak ten test nebude úplně objektivní, tak nevím… ty se dnes držíš nějak zkrátka v jídle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
24.8.15 13:07

@hipisek84 Ahojky,snažím se držet zkrátka už od minulého týdne. Sladký jsem vynechala skoro úplně jako čokoládu nebo tak jsem si nedala. Včera jsem teda neodolala a dala jsem si jeden menší kousek táče, jinak piju jenom vodu.Ale myslím si v podstatě to samé, že jakmile se budu omezovat, že to nebude úplné. Každopádně já nemám ani tak problém odepřít si čokoládu nebo něco sladkýho ale strašněj problém pro mě je ovoce. Já jsem tohle těhu ujetá na ovoci a včera jsem snědla zas 4 blumy a 2 broskve. Katastrofa tohle si prostě odepřít nedokážu. Dneska když to ovoce vidím tak se můžu zbláznit. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
24.8.15 13:09

@monrom To ovoce je u mě velká zkouška. :D Jinak jelikož mi bylo řečený hodně hladovět tak jsem se rozhodla že dneska dám pozdější oběd a pak už nic. Takže nebudu jest od 3hod. max.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
24.8.15 13:13

@Agi20 No, ale tím, že se budeš před testem omezovat můžeš dosáhnout toho, že vyjde falešně negativní, tedy už budeš mít náběh na cukrovku a nikdo to nezjistí a ty se po zjistění, že je vše „OK“ vrátíš k původním stylu a budeš zbytečně zatěžovat dítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
24.8.15 13:14
@Agi20 píše:
@monrom To ovoce je u mě velká zkouška. :D Jinak jelikož mi bylo řečený hodně hladovět tak jsem se rozhodla že dneska dám pozdější oběd a pak už nic. Takže nebudu jest od 3hod. max.

Přestaň blbnout a jez normálně. Jen měj mezi testem a večeří těch cca 8-10 hodin. Buď upřimná k sobě. K čemu Ti bude teď hladovět (což Ti cukr může rozukolísat dost samo o sobě), mít rádoby ok OGTT test, ale ve skutečnosti neodhalenou těhotenskou cukrovku, která může být v některých případech pro miminko opravdu fatální? Není lepší se dozvědět, že těhotenskou cukrovku máš (byť bys limity překračovala jen minimálně), vydržet pár měsíců na dietě a být víc pod kontrolou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
24.8.15 13:17

@Agi20 Já tedy takhle přísná na sebe nejsem, jím tak nějak normálně, jenom tu čokoládu bych si asi dnes nedala, ikdyž prostě je to blbost, pokud cukrovku mám, tak je to lepší vědět…

Jinak mi to přijde vtipný, to jsme asi dvojčata… já taky jedu brutálně na ovoci.

Víš ono, co jsem se mohla dívat, tak ani to extrémní hladovění není dobře, třeba cukrovkáři musí jíst druhou večeři, protože když hodně hladoví, tak mají ráno vysokou lačnou glykemii, takže je to tak asi lepší jíst normálně…

Tak ti budu zítra držet palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
24.8.15 13:21

@Svistice Jenže když jsem se šla objednad na ten test znovu tam mi tam bylo řečený hladovět. Když jsem řekla že jsem vlastně přišla nalačno a přechodí den jsem jedla naposledy v 17hod. Tak mi řekly že mám hladovět o dost víc. Takže ten dnešek nějak zvládnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
24.8.15 13:22

@j.a.n.i1 Tak předpokládám, že po vypití sladké vody se ta cukrovka buď prokáže nebo ne.Jde jen o to aby vůbec k tomu pití došlo. A neposlali mě zas po 1. odběru dom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
24.8.15 13:23

@Agi20 Hladovět se má 10 hodin, víc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie