Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak to vypadá, že s odsávačkou počkám a koupím jen jednu lahvičku a k tomu ten dudlík, mají v lékárně a jeden dudlík. Máte pravdu, že se dá vše dokoupit, není to jak za totáče. Přece jen budu kojit nebudu? To je ve hvězdách. Teď co mají kamarádky mimča, tak ani jedna nemá mlíko.
Flašky ani odsavačku bych zatím nekupovala. tu odsavačku hlenů mám na vysavač, ale teď na novorozence jsem koupila tu obyč foukací hadičkovou, takovýmu prckovi se mu nechce do otho nosíku strkat tu do vysavaše..a tou hadičkovou vytáhnu takřka všechno..na vysavač nejdřív od 2m budu používat. dudlíky nepoužívám. a plíny, těžko říct, u nejstaršího jsme točila asi 18, a nestačila jsem prát a žehlit, po každým kojení se zeblil celej, u prostředního a nejmladšího si vystačím se 4, to jsou neblinkací děti.
@Mallorka píše:
Ahoj, prosila bych o cenné rady. Nechci toho zbytečně moc nahrnout![]()
1. Jakou lahvičku? Je mi doporučená taková, která má dudlík ve tvaru prsu. Mají ji v lékárně. Kolik se kupuje dudlíků na ní + kolik náhradních flaštiček na odstříkávání?
2. Jakou dobře funkční odsávačku mléka za rozumnou cenu? Mám ji kupovat dopředu nebo počkat, až jak to bude s kojením vypadat?
3. Jakou odsávačku hlenů? Funguje dobře i ta neelektrická?
4. Dudlíky? Mám nakupovat výhradně v lékárně? Kolik kusů?
5. Látkové pleny, bude mi jich stačit 12ks?
6. U dr. jsem dostala vzorek Sudocrem na opruzeniny. Sbalila jsem si ho do porodnice, prý lze použít i na případně popraskané bradavky, je to tak nebo mám koupit ještě na tento problém jiný krém?Oblečky, kočárek, postýlku atd. už mám. Jestli jsem něco zapomněla, tak budu ráda za připomenutí. Rodím v dubnu a už teď mám ze všeho hlavu kolem, připadá mi, že něco zapomenu nebo toho naopak zbytečně navalím moc.
Příspěvek upraven 22.01.15 v 16:29
1. Lahvicku neporadim, nase deti to nechtely
2. S odsavackou taky neporadim, nepotrebovala jsem to, kdyz jsem to chtela zkusit tak mi rucni nefungovala.
3. Jedine tu na vysavac
4. Neporadim, opet deti nechtely a nenaucila jsen je na zadne.
5. Asi bude stacit.
6. Musis vyzkouset
Ještě postupně kup výbavu pro sebe, jestli nemáš, myslím tím porodnické vložky, síťované kalhotky, vložky do podprsenky atd.atd. aby si nemyslela jen na mimčo, ale i na sebe. ![]()
@anairda to už mám, protože jsem měla šílené sny, že pojedu do porodnice dřív a manžel by to měl někde kupovat sám
, tak jsem si to nakoupila a od tý doby sny dobrý. Ještě mi chybí podprsenka.
Jen ještě s tou lahvičkou, ta mi vrtá hlavou nejvíc, už kvůli těm kamarádkám, které prostě nekojily vůbec. Kdybych zjistila v porodnici, že nemám mlíko, krmila bych Nutrilonem (tam jsem viděla, že to dávají dětem stříkačkou), tak doma se krmí jak? Lahvičkou a tu bych neměla. Vždy se používá jen s tím dudlíkem ve tvaru prsu nebo ne?
@Mallorka píše:
Děkuji, takže jak mají v lékárnách ty dudlíky po dvou v jednom balení, tak za Vás tyto nebrat? Raději dva a po jednom a každý jiný typ?
jj, je to lepší mít každý z jiného materiálu a tvar.. protože až dítko Ti ukáže, co mu vyhovuje, co ne.
Tak náš malej nikdy dudlíka nevzal, stejně ani láhev, až v 6 měsících učící hrníček. Odsávačka hlenů je nejlepší na vysavač a za mě je nejlepší krém na opruzeniny lenienksa. Nestojí moc a malej nebyl ani jednou opruzený, výborně funguje i na různé vyrážky apod.
@Mallorka
No to se pak právě hodí pořídit alespoň těch 5 lahviček s 5 dudlíky a sterilizátor do mikrovlnky…
Ale třeba budeš kojit krásně, nemysli hned na to, že to nepůjde.
Ahoj, zkusím poradit, neboť mám 2 malé děti a výbavičku v paměti. Záleží, zda budeš kojit, pokud ano(což nikdo sice neví předem, ale jsi na to odhodlaná),tak není potřeba ani moc lahviček, ani odsávačka mléka. ad 1-Koupila bych jednu lahvičku, já měla Medelu Calma, je dělaná tak, že když potřebuješ dokrmit kojené dítě, tak simuluje kojení(dítě musí víc tahat, než u klasické flašky, ale je to drahá záležitost),myslím že stačí i třeba od Aventu nebo Mammu, teď je více výrobků dělaných tak, aby se mohly dávat kojeným dětem. Za mě třeba malá aventka se 2 dudlíkama s malým průtokem.
ad2-odsávačku bych předem nekupovala, jen bych si ji např. našla na netu a objednala, až bude třeba(máš ji doma za 2 dny).Já měla elektrické, u prvního Avent, na druhé mě sestra půjčila Medelu a ta byla výrazně lepší, opravdu mě vysávala líp. Ale já je potřebovala jen z důvodu, že mám 1 prso po 2 operacích a mléko z něho teklo špatně, děti nechtěly pít.
ad 3-odsávačka se mě nejvíce osvědčila ta na vysavač, vysaje i hustší soplík, na baterie jsem neměla, ruční byla na prd, nešlo mě to s ní
ad4-dudlíky jsem měla Avent, ale doporučila bych ti koupit např 3 ks různých tvarů, každému dítku vyhovuje jiný tvar, některé mimi je třeba na dudlík naučit(pokud chceš, aby ho mělo),nakupovat můžeš i třeba v drogerii, dudlíky jsou balené
ad5-nevím, zda chceš používat látkové pleny k přebalování, pak počet nevím, používala jsem jednorázové, pokud je chceš jen na utírání a jiné potřeby, pak určitě 12 stačí
ad 6-Sudocrem je dobrý už na vzniklé ale ne veliké opruzeniny, jako prevence stačí Rybilka apod.,pokud chceš i na bradavky, nejlepší se mi zdá Bepanthen, je dražší, ale dobrý a právě je možné si mazat i bradavky. V naší porodnici dávají vzorky zdarma, myslím, že je také dostaneš
Jinak pokud budeš kojit, mě se velice hodil kojící polštář, a hodně mě vyhovoval sterilizátor na flašky a dudlíky, měla jsem elektrický, ale jsou i menší do mikrovlnky, ušetří to čas a nemusíš to vyvyřování hlídat. Já měla i monitor dechu Nanny, rodila jsem trošku předčasně a u obou dětí se mi osvědčil, ale záleží na tobě, aby tě případné alarmy spíš nenervovaly.Taky jsou dobrá věc chůvičky, pokud máš třeba větší byt, nebo dům do patra…Ještě mě napadá rektální teploměr rychloběžka, u nás celkem často používaný. Ale chce to klid, dneska všechno objednáš na netu a za 2 dny to máš doma, takže nepřehánět a potřebné věci klidně dokoupíš i z domu ![]()
@Mallorka píše:
@anairda to už mám, protože jsem měla šílené sny, že pojedu do porodnice dřív a manžel by to měl někde kupovat sám, tak jsem si to nakoupila a od tý doby sny dobrý. Ještě mi chybí podprsenka.Jen ještě s tou lahvičkou, ta mi vrtá hlavou nejvíc, už kvůli těm kamarádkám, které prostě nekojily vůbec. Kdybych zjistila v porodnici, že nemám mlíko, krmila bych Nutrilonem (tam jsem viděla, že to dávají dětem stříkačkou), tak doma se krmí jak? Lahvičkou a tu bych neměla. Vždy se používá jen s tím dudlíkem ve tvaru prsu nebo ne?
Spíš jak která dítěti vyhovuje. Ve tvaru prsu jen kdyby ses snažila zachovat i kojeni…
Hele, kup si nějakou co se ti bude líbit, můžeš do ní davat čaj, az ti trosku povyroste ![]()
Hlavně bych nekupovala hlouposti. Klidně můžeš s hodně věcma počkat až porodíš. Neměla jsem žádné flašky, dudlíky na flašky nic takového. Kojila jsem o d začátku a když jsem začala mít 3.den problém, tak mi přítel šel koupit do lékárny odsávačku a k ní jsme dostali flašku i s dudlíkem a bylo hotovo. Fakt bych nestresovala. Vždy můžeš všechno dokoupit. Lepší, než aby si utratila mooc penízků a bylo ti to na nic. Fakt věř mi, s odsávačkou a flaškama počkej.
Co se týče dudlíků, tak já jsem koupila jeden, silikon NUK a 0-6 měsíců a stačí nám. Potom jsme dostali v balíku od nemocnice a v balíku od pojišťovny další. Fakt bych nepřeháněla. Lítkové pleny ti stačí co máš. Kdyžtak dokoupíš. Jinak sudocreme je na prdelku malému (je super) hodně ho používám a na bradavky používej bepanten, tan nevadí při kojení.
Tak já asi zbytečně vyšiluju, ale stejně pro svůj klid nějakou lahvičku koupím.
Takže ve shrnutí jsme se shodly na 1× flaška Avent s jedním dudlíkem, 1× silikonový dudlík, odsávačku, až jak to půjde
, pleny mi zatím stačí, dokoupit se dají, odsávačka vysvač a bepanten. No, jdu si to poznamenat ![]()
@Mallorka píše:
Tak já asi zbytečně vyšiluju, ale stejně pro svůj klid nějakou lahvičku koupím.Takže ve shrnutí jsme se shodly na 1× flaška Avent s jedním dudlíkem, 1× silikonový dudlík, odsávačku, až jak to půjde, pleny mi zatím stačí, dokoupit se dají, odsávačka vysvač a bepanten. No, jdu si to poznamenat
@martina.se
když prostě já bych výbavičku bez flašky nedala a jak se znám furt bych na ni myslela, i když je mají všude atd. ![]()
když jsem to zkoušela na sobě tak mi to nevadilo a synovi ze začátku jo ale pak si to už držel sám… pochopil že to je sice možná nepříjemné ale rychlé a má klid