Nákupy do školy. Kdy začínáte?

Beruška včelička
3.8.21 10:19

Nákupy do školy. Kdy začínáte?

Ahojky maminky, chtěla bych se zeptat kdy začínáte nakupovat věci do školy? Psát seznamy apod. My už tak za týden/dva se do toho pustíme. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
3.8.21 10:26
@Beruška včelička píše:
Ahojky maminky, chtěla bych se zeptat kdy začínáte nakupovat věci do školy? Psát seznamy apod. My už tak za týden/dva se do toho pustíme. :srdce:

Dítě je na základce. Nekupuju nic. Máme nějaký třídní fond, každý rok pošleme dva a půl litru, nakoupí škola. A pak dokupujeme až to, co chybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68952
3.8.21 10:27

Čekám na seznam od učitelky, pak sednu k internetu, naklikám a do dvou dnů mám doma. Bačkory a boty na tělocvik pořídím během srpna, tašku má furt stejnou a nic jinýho extra snad nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278

Už pomálu pokukuju, co bude potřeba (musím synovi zkontrolovat kufřík na výtvarku, ale vzhledem k tomu, že loni toho moc neodchodili, tak to snad bude použitelné ještě z minula) a první várku kupuju v srpnu po výplatě. Sešity, tužky, takové to, co už teď vím, co bude potřeba.
Přezůvky, kecky na tělák atp. až těsně na konci prázdnin, kdyby ještě vyrostl.
Zbytek dokupuju začátkem září, co si třeba ještě řeknou učitelky na prvních aktivech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131

Syn jde do první třídy, většinu už nakoupenou máme, chybí akorát pár detailů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21576
3.8.21 10:28

Čekám na seznamy ze školy, takže nakupuju až na začátku září. Takové věci jako bačkory, tepláky nebo oblečení cca poslední týden v srpnu, když se září. Dítě mi roste skokově, dřív to nemá cenu řešit. Jen teď bude potřebovat novou aktovku, tak to se už začínáme rozhlížet, která by nejvíc vyhovovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
3.8.21 10:31

Seznam nám poslali ze školy a pomůcky objednáváme přes internet tak týden před začátkem školy, oblečení na tělocvik a přezůvky víkend před začátkem - máme teď období, že ji je vše za měsíc malý, tak aby to chvíli vydrželo a nezabíralo nám to místo doma zbytečně dlouho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
3.8.21 10:33
@Bábrdl píše:
Dítě je na základce. Nekupuju nic. Máme nějaký třídní fond, každý rok pošleme dva a půl litru, nakoupí škola. A pak dokupujeme až to, co chybí.

Za 2,500Kč snad nic ani dojít nemůže ne :lol: :lol: :lol: ale za pohodlí bych to klidně posílala taky i jen za pololetí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Beruška včelička
3.8.21 10:34

Já mám jedno dítě na prvním stupni a jedno na druhém stupni. To bude pecka letos jedno dítě přijímačky na gympl a jedno na střední. :mrgreen: Stresy panují už teď teda u mě určitě.

• Citovat
  • Upravit
36556
3.8.21 10:35
@Nickjmeno píše:
Za 2,500Kč snad nic ani dojít nemůže ne :lol: :lol: :lol: ale za pohodlí bych to klidně posílala taky i jen za pololetí :lol:

Ono se z toho platí i něco jiného v průběhu roku, jako nějaké vstupné a tak. Ale ano, je to super! :lol:

Příspěvek upraven 03.08.21 v 10:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322

Vubec.
Nejaky tuzky jsme dokoupili v cervnu a nic dalsiho nepotrebuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27650

Pomůcky jsme už objednali a oblečení a boty pár dní před začátkem roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
3.8.21 10:40

Já miluju nakupování školních věcí ;) :D. Ale syn je už větší, takže spoustu věcí máme a další budu dokupovat až v září, až bude jasné, co je potřeba. Čeká nás nákup nového batohu, uvidím, kdy se dostaneme do obchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
3.8.21 10:40

U mého druhostupnoveho už stačí jen pořídit další, zase větší přezůvky a osmery salovky na všechny tělocviky, florbal atp..
Jinak se po prvním školním týdnu otřesu, vysypu pár bankovek větší hodnoty a pošlu je po synatorovi do školy.
Ale když byl můj poklad menší, jezdili jsme vždycky poslední srpnový týden do Tesca nakoupit všechny tužky, pastelky, tempery, voskovky.. Dřív to nemělo smysl.

• Citovat
  • Upravit
794
3.8.21 10:41

U nás to nakoupí škola, syn jde do třetí, tak u něho to mělo být zaplacené v červnu (přes tisíc korun). Dcera jde do první a tam se to platí v průběhu září ( kolem 1500kč). Jinak batohy už mají, tak ještě dokoupíme v průběhu srpna boty a oblečení na tělocvik a do družiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin