Nákupy do školy. Kdy začínáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.8.21 13:05
@carsa píše:
Až přinesou ze školy seznam, co potřebují. Hlavně jsem zvědavá na prvák SŠ - to bude asi docela pálka.

Prváku sš dceru čeká příští rok.
Vzhledem k jejím známkám a nárokách na školu (chce na zdravku) tak se jí známky nepovedli přinesla na vysvědčení i trojky takže už se drtí teď.

• Citovat
  • Upravit
37144
3.8.21 13:24
@carsa píše:
Až přinesou ze školy seznam, co potřebují. Hlavně jsem zvědavá na prvák SŠ - to bude asi docela pálka.

Na stredni sou celkem zahul učebnice a pomůcky na praxi, jestli bude mít. Jinak zas ale odpadá takové to shánění barvicek do kufříku a blbinek co už středoškoláci napouzivaji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
3.8.21 14:22

Zatim mam balik nanorousek, zbytek pocka. Prvni tridu jsem samozrejme poprve taky prozivala, jenze pak se pres leto zmenila tridni a z puvodniho seznamu byla pulka veci jinak. Od te doby vzdy cekam az na seznam na zari. Starsiho uz neresim vubec, mladsi prozil rok a pul druheho stupne na distancce, vetsinu veci myslim ma. Jedine, z ceho mam obavy jsou boty, to je vzdy horor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
3.8.21 14:44

Zatím nic, ale musíme dokoupit pyžama a tepláky na doma :D :D, kdyby náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
3.8.21 15:04
@nebio píše:
Zatím nic, ale musíme dokoupit pyžama a tepláky na doma :D :D, kdyby náhodou.

Tepláky netřeba, na webkamere se většinou zabírá jen horní polovina těla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
3.8.21 15:25
@Fiducia píše:
Poprvé první třída, takže jsme snaživí :mrgreen: Už skoro všechno máme :dance:

Syn taky bude prvňáček a kromě aktovky nemáme ještě nic, ani penál. Vlastně jo, svačinový box a láhev :D Asi je načase začít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.8.21 15:45
@Kriss Tina píše:
Tepláky netřeba, na webkamere se většinou zabírá jen horní polovina těla :mrgreen:

To si myslím, že znovu nenastane u žáků. Nebo ne dlouhodobě. Maximálně po dobu karantény.
Jedině koho mohou zavřít doma dlouhodobě. Tak jsme my vysokoškoláci. Že nás údajně nedali do toho pandemické zákona. Takže jedině na VŠ mají asi páky, že je mohou zavřít na on-line. Prý mají i pokyn, ať připravují pro VŠ rozvrhy na on-line výuku. Měla jsem u nás na pomoc pracovníky různých vysokých škol v Brně teď v červenci. Bavili se o tom mezi sebou. Ostatní školy se budou řídit, jak to bylo koncem školního roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
3.8.21 17:35

@Kelsey tos mi ted neudelala radost. Takze se syn na fakultu nepodiva uz druhym rokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
6.8.21 10:12
@Kelsey píše:
To si myslím, že znovu nenastane u žáků. Nebo ne dlouhodobě. Maximálně po dobu karantény.
Jedině koho mohou zavřít doma dlouhodobě. Tak jsme my vysokoškoláci. Že nás údajně nedali do toho pandemické zákona. Takže jedině na VŠ mají asi páky, že je mohou zavřít na on-line. Prý mají i pokyn, ať připravují pro VŠ rozvrhy na on-line výuku. Měla jsem u nás na pomoc pracovníky různých vysokých škol v Brně teď v červenci. Bavili se o tom mezi sebou. Ostatní školy se budou řídit, jak to bylo koncem školního roku.

A v čem je u vás ten rozvrh pro online a normál výuku jiný? U nás se normálně učilo podle standardu, jen jsme prostě nebyli v jedné učebně (tam byl většinou jen ten přednášející). Nebo teď to bude nějak jiné - třeba zkrácené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
6.8.21 10:25
@listento píše:
A v čem je u vás ten rozvrh pro online a normál výuku jiný? U nás se normálně učilo podle standardu, jen jsme prostě nebyli v jedné učebně (tam byl většinou jen ten přednášející). Nebo teď to bude nějak jiné - třeba zkrácené?

Taky jsem byla spokojená. Navíc nechci podstupovat situaci, kdy se do velkokapacitní posluchárny sejde 70-120 lidí z různých koutů ČR, kteří mají v případě dálkových studentů ještě pracovní kontakty. A nebylo by mi to příjemné ani po očkování.

Taky se odposlouchalo vše, podle rozvrhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12635
9.8.21 10:05

Já si počkám na seznamy od učitelky. Co budeme muset pořídit, budou bačkory, to možná sfoukneme příští týden, než mi děti zase odjedou pryč. A boty na tělocvik, s tím ale nespěchám, děti mi rostou rychle a mám pocit, že dcera teď přeskočila úplně jednu velikost. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
9.8.21 22:39

Začnu pomalu.. U nás teda na konci roku jsme dávali peníze škola pořídí všechny pomůcky- což teda oceňuji, zbývá oblečení obuv..
U nás je to přezůvky, boty sálové, boty venkovní tělocvik.. krát dva, krát většinou okolo 600-1000 kč podle toho kde se co sežene starší má 12 ten už bude mít dražší obuv..
NO a klasika vybavit uborem na cvičení dovnitř ven, taky je to takové, že kluk starší má samé kapsače, tam spíš chtějí bavlněné, kvůli cvičení atd..
takže pomalu bude to zase pálka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
11.8.21 16:49

Holky mám úplně blbou otázku, ale opravdu si nejsem jistá. Máme seznam co koupit a je tam napsaný křídový pastel a mě zajímá jestli je něco takového přímo a nebo to jsou křídy? Snažila jsem se to vyhledat na internetu, ale tak nějak nic nezjistila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Beruška včelička
11.8.21 17:00
@MKSP píše:
Holky mám úplně blbou otázku, ale opravdu si nejsem jistá. Máme seznam co koupit a je tam napsaný křídový pastel a mě zajímá jestli je něco takového přímo a nebo to jsou křídy? Snažila jsem se to vyhledat na internetu, ale tak nějak nic nezjistila

Je to tohle.

• Citovat
  • Upravit
Beruška včelička
11.8.21 17:00
@Beruška včelička píše:
Vyhledej si křidové pastelky a mělo by ti to vyject
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin