Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Odpovídej ANO - NE, nevolej jí, nestarej se o jejího přítele, nehodnoť pořád někoho a něco, nech ji být. Až tě opravdu bude chtít, tak přijde a bude s tebou ráda. Máš svoji rodinu, obrať své snažení tam.
A co spíš než ostrá slova se jí v klidu zkusit zeptat, jestli jí něco netrápí, že už není ta pohodová holka, co dřív bývala, a že ti chybí ![]()
moje sestra měla taky takové podobné období. Nic jí nebavilo, byla pořád zalezlá doma, všechno a všichni byli blbý, nesmály jsme se spolu jako dřív, vlastně jsme si ani neměly nic moc co říct… taky jsem nevěděla, jak do toho a než jsem to vymylela, tak se vše urovnalo samo. Teď už vím, že měla trápení s chlapem
![]()
Nadruhou stranu muze mit nejake osobni problemy o kterych nechce mluvit, muze byt prepracovana nebo tak potom tu naladovost docela chapu…je segra starsi? me napadlo jestli ti treba nezavidi miminko nebo tak… ![]()
No v podstatě jsi ji asi neposlouchala. Já to teda taky nemám ráda, když někomu něco říkám, pro mě třeba podstatné a dotyčná je myšlenkama jinde. Dalas ji najevo, že tě to vpodstatě nezajímá. Asi se možná moc zaměřuješ na dítě a ona má pocit, že je už mimo. Běžte třeba na kafe, ale bez dítěte, a věnujte se jenom sobě.
@Kriss Tina je starší o 2 roky, jsem teď těhule, ale děti mi fakt nezávidí, děti sama nechce a je ráda že je nemá, sama říká, že by na ně neměla čas a omezovat se nechce. Jinak naší malou ani nikdy nehlídala, k dětem popravdě vztah ani nemá ( vidím podle mé malé ). Já jí to ale nezazlívám, chápu, že né každý má rád děti. A osobní problémy si myslím že nemá, vždy se mi se vším svěřovala, byly jsme jako nejlepší kámošky snad os malinka, o to víc mě tahle situace mrzí.
@jenika1 Jo to my jsme právě měly v plánu jít si sednout na kafe a malou jsem měla dát k babi na hlídání, ale nakonec jsem skončila já s malou u babi. A říkala mi něco s novýma botama, prostě jsem jen neslyšela poslední 2 věty.. fakt nic hrozného. ![]()
@Anonymní píše:
@jenika1 Jo to my jsme právě měly v plánu jít si sednout na kafe a malou jsem měla dát k babi na hlídání, ale nakonec jsem skončila já s malou u babi. A říkala mi něco s novýma botama, prostě jsem jen neslyšela poslední 2 věty.. fakt nic hrozného.
Je úplně jinde než ty.
@Anonymní píše:
@Kriss Tina je starší o 2 roky, jsem teď těhule, ale děti mi fakt nezávidí, děti sama nechce a je ráda že je nemá, sama říká, že by na ně neměla čas a omezovat se nechce. Jinak naší malou ani nikdy nehlídala, k dětem popravdě vztah ani nemá ( vidím podle mé malé ). Já jí to ale nezazlívám, chápu, že né každý má rád děti. A osobní problémy si myslím že nemá, vždy se mi se vším svěřovala, byly jsme jako nejlepší kámošky snad os malinka, o to víc mě tahle situace mrzí.
Ja to mam trochu podobny, mam, sice mladsi segru ale taky sne byli od mala jako nejlepsi, kamosky ale co sem, se od, nich odstehovala uz se tolik nevidame a spousta detailu z jejiho osobniho zivota mi unika. Ona muze mit treba problemy o kterejch nevis ale, protoze vidi ze mas svoje starosti tak se ti s nima nesveruje… ja nektery veci ze svy segry taky musim pacit ![]()
Nech jí. Třeba je unavená z práce a tvé starosti jí přijdou malicherné..
Ona má jiný život, nemá děti.
Vím podle sebe. Přišla jsem z práce a už se mi nikam nechtělo. Těšila jsem se, že uklidím, zalezu k televizi nebo si budu číst..
Máš-li malé dítko, s kýmkoli z okolí si moc nepokecáš. To prostě nejde, protože pořád musíš koukat po svém dítěti. Kdo má děti stejně jako ty, je na tom stejně. Kdo má větší děti, možná už zapomněl, jaké to bylo a kdo děti ještě nemá, tak to nemůže vůbec, ale vůbec pochopit. Chceš-li ji něco napsat, tak něco v tomto smyslu. Ať se jí to líbí nebo ne, musíš pořád dávat pozor na malou, takže soustředěnost na to, co říká se holt dělí mezi jí a malou. Pokud bys přestala dávat pozor na malou a věnovala se plně jejímu vyprávění, do pár minut by se malé něco stalo.
Z druhé strany: Třeba ty jsi jiná. Máš díte, jsi těhotná a začínáš trochu blbnout dle ní
třeba furt meleš o dětech, plenkách apod. a jí tohle to nebaví
@MarkétkaU Né to vůbec právě, o dětech se vůbec nebavíme o těhotenství už vůbec, občas se zeptá jak se cítím a v jakém jsem vlastně týdnu, ale odpovím a víc to neřeším…
@LadyLada Já vím, ale já mám dítko už 2 roky a tohle začalo asi před 3ma měsícema, vždy jsem si jí k sobě zvala, když malá spala, abych se jí mohla věnovat
@kvitk1 Jo to je jasný, že žije jiný život, že unavená z práce jistě je, ale že jde semnou ven po 2 týdnech, aby se pořád nemusela vymlouvat, to zamrzí… ![]()
Anonymní
Vím, že tě to mrzí.. Píšeš, že si změny chování všimlo více lidí. Třeba má nějaké problémy a nechce vám to říct. A co třeba nějaké problémy s přítelem?
Předem prosím adminy o zachování anonymu!! Děkuji.
Mimo jiné mi říká pořád, počkej až začneš chodit do práce a takové ty kecy pracujících. Mimochodem jsem rok pracovala, studovala a ještě jsem byla těhule a úspěšně jsem odmaturovala…
Přijde mi poslední dobou jako děd vševěd a hrozně náladová, citlivá, člověk jí nemůže fakt nic říct, hned se urazí… nevím jak s ní už mám komunikovat, dříve bylo vše bez problému, problémy si myslím že žádné nemá, nebo o nich nemluví. Ale co mě třeba zamrzelo včera, když jsme byly venku i s mojim dítkem, tak jsem pozorovala malou, aby nelezla do bahna, ona mi mezi tim něco povídala a já se jen zeptala co? Jako aby mi to zopakovala a hned zase napučená a že jde radši domu.
No fakt šla, mám sto chutí jí napsat, ať se probere a že se chová fakt na ránu a nejsem jediná kdo si to myslí, už si toho všimla i mamka a babička, hlavně ten její přítel je taky pořád nedokonalej, podle ní je málo doma, málo uklízí… vždycky si něco najde. Já už asi hodinku sbírám sílu na to jí to napsat, ale ani vlastně nevím jak, protože nejradši bych jí napsala něco ostrýho, neboť jsem z ní fakt už na palici.
Ani nevím, jestli mi zde nějak pomůžete, nebo mi radši napíšete ať to nechám plavat a nedělám to ještě horší, nevím. Možná by to tak bylo lepší. Asi se jen potřebuju vypsat, omlouvám se…
jen mi chybí moje,,stará,, sestra.
Ahoj holky, mám problém s mojí sestrou, má nového přítele, ten je hrozně fajn, milý a pozorný, dříve měla takového ňoumu, co akorát seděl u pc.
O co mi ale jde, moje sestra má fakt pohodovou práci, hypotéku na byt, kterou platí společně s přítelem a hodně peněz jí zbývá. Má nějaké své koníčky a pořád nic nestíhá, fakt nic.
Když někam jdeme, pořád si jen ztěžuje, jak je pořád někde a né doma, že nemá uklizeno, že nemá vypráno, uvařeno a bla bla, když jí říkám, proč teda nezůstala radši doma a nepoklidila si, tak mi řekne, že se nechtěla vymlouvat, že by jsem to stejně nepochopila a tak, protože já jsem na mateřské a evidentně mám pro sebe celý den…