Nález peněz v bankomatu

Anonymní
31.10.13 21:57

Nález peněz v bankomatu

Nakonec raději anonymně: Jak byste se postavily k tomu, když byste našly v bankomatu peníze?

Tak takhle zní otázka. A teď abych to osvětlila. V rušném nákupním centru jsem z volně stojícího bankomatu vybírala dva tisíce, při výběru jsem si všimla, že dole z automatu napůl trčí tisícovka. Takže ve výsledku jsem místo dvou vybrala tři. Teď se biju do hlavy, že jsem měla hned volat na číslo, které je uvedené na bankomatu, abych nahlásila, že tam někdo nejspíš ten litr nechal. Ale to jsem bohužel neudělala, byla jsem z toho docela vedle a čekala, jestli někdo nepřijde, kdo by ty peníze postrádal, do toho brečící dítě v kočárku.
Jednoduše jsem s těmi penězi odešla a celou cestu mi šrotovalo v hlavě, že tohle není správný postup. Na jednu stranu pro někoho třeba pár korun, na druhou jde ale o princip a třeba to někdo hodně postrádá.. Navečer jsem volala na infolinku banky, ale tam už nikdo nebyl. A teď mám tu tisícovku doma a vůbec z toho nemám radost. Naopak, sice někoho blbost, že to tam nechal, ale já mám teď na triku vyřizování, abych to vrátila a obnáší to pro mě celé dopoledne, abych se s malým dostala do banky a tam jim to vrátila a sepisovala kdoví jaké protokoly. Nebo ne?

A teď trochu fundovanější dotaz - zjistí mi banka, kdo vybíral těsně přede mnou (nemám stvrzenku, tudíž neznám přesný čas, jen přibližně.., ale znají moje č. účtu, tak by to snad mohli dohledat?), a dostanou se ty peníze tomu, kdo je postrádá? I když by to pro mě mohlo být pokušení, si ty peníze nechat, tak bych se v klidu nevyspala. Proto bych byla ráda, když by se ty peníze dostaly tomu, komu patří. I když nejde o závratnou částku. :think:

Co byste dělaly vy? hlavně mě prosím neodsuzujte, že jsem to neřešila hned v tu chvíli, to už je pozdě, díky!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2616
31.10.13 21:59

Pokud nenahlásíš nález na PČR nebo v bance a necháš si peníze, je to krádež. A zjistit se to dá. Banka ví, kdy kdo vybíral a má na bankomatu kameru se záznamem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
31.10.13 22:00

At nejsi zitra v Krimi zpravach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
31.10.13 22:02

Ráno bych zavolala na tu linku a řekla co se stalo.
Oni si zjistí, kdo před tebou vybíral peníze a ty jim doneseš tu tisícovku, vrátí ji tomu kdo o ni přišel :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
31.10.13 22:02

.

Příspěvek upraven 04.02.14 v 08:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kiloka
31.10.13 22:03
@dani24687 píše:
At nejsi zitra v Krimi zpravach
:lol: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
7202
31.10.13 22:03

Záleží jestli to ta osoba co to ztratila ohlásí - v tom případě jim jenom řekne čas kdy vybírala a oni mrknou na kameru a mají tě :mrgreen:
jestli to osoba neohlásí s tím že to asi někde vytrousila - a už si nepamatuje kde, tak ti nic nehrozí

já osobně bych byla tak pokaděná strachy že se na to příjde že bych to valila vrátit :lol:

Příspěvek upraven 31.10.13 v 22:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
31.10.13 22:04

Podle mě je skoro u každýho bankomatu kamera, a kor v rušným nákupním centru. takže bych to na tvém místě fakt vrátila :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473

Nejde o kradez!!! Ale je to trestny cin „Zatajeni nalezu“ Dosla bych s tim na nejblizsi oddeleni PCR, kde bych vec nahlasila. Penize na protokol odeberou a dopatraji se, kdo vybiral v onen cas na tomto miste nebo minimalne predaji penize bace, ktera by se to mela postarat. Tobe jako nalezci pak ze zakona nalezi nejake % z castky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616

Policajtům můžeš zavolat hned s tím, že to zítra půjdeš do banky vyřídit. pro sichr, aby byl záznam, že to hodláš vrátit a ne si to nechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
31.10.13 22:05

@slavuska1 A u kazdeho bankomatu kamera je. Mas pravdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404

:mavam: @tamata jojo, je potreba udelat papa, kdyz te toci :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473

@TýnkaK Aby byl zaznam, musi se sebrat a jit tam. Asi tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
@Anonymní píše:
Nakonec raději anonymně: Jak byste se postavily k tomu, když byste našly v bankomatu peníze?

Tak takhle zní otázka. A teď abych to osvětlila. V rušném nákupním centru jsem z volně stojícího bankomatu vybírala dva tisíce, při výběru jsem si všimla, že dole z automatu napůl trčí tisícovka. Takže ve výsledku jsem místo dvou vybrala tři. Teď se biju do hlavy, že jsem měla hned volat na číslo, které je uvedené na bankomatu, abych nahlásila, že tam někdo nejspíš ten litr nechal. Ale to jsem bohužel neudělala, byla jsem z toho docela vedle a čekala, jestli někdo nepřijde, kdo by ty peníze postrádal, do toho brečící dítě v kočárku.
Jednoduše jsem s těmi penězi odešla a celou cestu mi šrotovalo v hlavě, že tohle není správný postup. Na jednu stranu pro někoho třeba pár korun, na druhou jde ale o princip a třeba to někdo hodně postrádá.. Navečer jsem volala na infolinku banky, ale tam už nikdo nebyl. A teď mám tu tisícovku doma a vůbec z toho nemám radost. Naopak, sice někoho blbost, že to tam nechal, ale já mám teď na triku vyřizování, abych to vrátila a obnáší to pro mě celé dopoledne, abych se s malým dostala do banky a tam jim to vrátila a sepisovala kdoví jaké protokoly. Nebo ne?

A teď trochu fundovanější dotaz - zjistí mi banka, kdo vybíral těsně přede mnou (nemám stvrzenku, tudíž neznám přesný čas, jen přibližně.., ale znají moje č. účtu, tak by to snad mohli dohledat?), a dostanou se ty peníze tomu, kdo je postrádá? I když by to pro mě mohlo být pokušení, si ty peníze nechat, tak bych se v klidu nevyspala. Proto bych byla ráda, když by se ty peníze dostaly tomu, komu patří. I když nejde o závratnou částku. :think:

Co byste dělaly vy? hlavně mě prosím neodsuzujte, že jsem to neřešila hned v tu chvíli, to už je pozdě, díky!

Zajdi zitra do te banky a rekni, ze jsi si toho vsimla az doma, ale nemela jsi moznost se vratit a proto to vracis az ted ;) Pokuseni to asi pro tebe bylo, to je lidske, ale dulezitejsi je si uvedomit chybu, a to sis uvedomila :potlesk: a napravit to. Drzim palce at to v klidu vse v bance vyresis ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
31.10.13 22:06
@JaniceB píše:
@TýnkaK Aby byl zaznam, musi se sebrat a jit tam. Asi tak :palec:

No tak bych tam šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová