Dotaz ohledně pošty - dobírka

Anonymní
31.10.13 16:08

Dotaz ohledně pošty - dobírka

Zdravím všechny, hlavně tedy pošťačky, protože by mě zajímalo, něco ohledně dobírky, co se mi stalo.

Představte si následující situaci - zvoní zvonek, ohlásím se (dítě mi do toho křičí), ozve se pošta, máte tady balík na dobírku. Ptám se za kolik (neb jsem balík očekávala, ale nevybrala jsem si peníze), pán mi hlásí 350kč, říkám mu že se kouknu do peněženky, hledám peněženku, nalézám, mám 400kč, tak mu říkám že mám a že sjedu dolů. Beru jedno dítě, obouvám ho, druhé popoháním ať se obuje, volám výtah a jedeme dolů. Dole trošku šrumec, zrovna musí jít plno lidí dovnitř a ven. Pozdravím, pošťák mi opět zopakuje částku (já mezitím stále v paměti pátrám co jsem to kupovala, nějak mi ta částka neseděla), mrknu na balík, je na moje jméno, platím, podepisuju, rozloučím se, popadnu balík a dvě děti a jdeme na výtah… v hlavě mi stále šrotuje co to je, mrknu na odesílatele - a v tu ráno mi to v hlavě sepne - fotky co jsem si nechala vyvolat - no a v ten okamžik vidím na balíku částku 1350. Ups.

Fajn na poštu jsem se zkoušela dovolat ještě ten den, nebrali mi to :nevim: - vypouštím to ten den z hlavy.

No ale stále mi to vrtá hlavou :) a ptám se kdy se můžou dozvědět že jim tam lítá 1000kč (přeci jen to není malá částka). A můžou to vůbec zjistit?

Co když ten papírek který se podepisuje - co když na něm opravdu bylo uvedeno 350 a ne 1350 (opravdu jsem ho podrobně nestudovala). Mě to vrtá hlavou, a nějak se mi nechce jít přiznat na tu poštu :) - já jsem v tom téměř nevinně :)

Myslíte že to můžou zpětně zjistit a přijít? :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
31.10.13 16:11

Mně přijde fér těch 1.000kč doplatit. Vždycky si říkám, jak by mi bylo, kdyby se to stalo mě (že by mi najednou chyběly peníze). Nechápu lidi, kteří vůbec uvažují o tom, že by toto udělali. Holt jsem poctivka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
31.10.13 16:15

@micelinka jsi normální, ne poctivka. Zádný soudný člověk nemůže uvažovat, že ukradne cizí peníze. Nám jednou přišel balík a přišel omylem jakoby zaplacený, jinak měl být na dobírku. Taky jsme jim do firmy volali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15081
31.10.13 16:19

Já si myslím, že si toho určitě všimnou a nejspíš to zacáluje nepozorný pošták :nevim: Mě se stalo nedávno něco podobného, ale pán se seknul o tři pětky. Vracel mi drobné a já mu říkám, to je dobrý, on že ne, a když zmizel, tak jsem zjistila, že mi dal víc. Kvůli třiceti korunám jsem nikoho nehonila, ale ten litr bych taky doplatila. Myslím si, že se tě pošta bude stejně snažit zkontaktovat. Nicméně je to na tvém svědomí, protože už ti to nikdo nedokáže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.13 16:21

Mě spíše jde o to, kdy to zjistí, jestli to zjistí vůbec. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
15081
31.10.13 16:23

Tak jasně, že to zjistí, vždyt to musí zaplatit tomu kdo balíček odesílal ne? :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.13 16:25

Jenže co když za to právě pošťák vůbec nemůže - co když na tom lístečku byla ta cena opravdu uvedená špatně (to samo už nezjistím) - kdo tiskne ty lístky? Ten kdo ten balík příjme? Ten kdo ho vydává?

Jde mi spíše o to kde se ta chyba stát. A co když tam dojdu - řeknu jim to, a oni tam budou mít na tom lístku napsané opravdu těch 350kč, s kým to pak mám řešit?

Já tam jít chtěla, volala jsem tam 2× během dne, nebrali mi to. Ale manžel mi řekl že je to už jejich problém.

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
31.10.13 16:25
@Anonymní píše:
Mě spíše jde o to, kdy to zjistí, jestli to zjistí vůbec. :nevim:

Urcite az budou delat nejakou vysledovku. Jde ti o to, jestli zjisti primo tebe?

• Citovat
  • Upravit
RUR
15
31.10.13 16:31

Hele, nebuď labuť a peníze vrať. Nešpiň si karmu. Vrátí se Ti to. Pošťák má mrzkej plat a bude to muset zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.13 16:32

@ncc1701 No to taky, jestli jsou schopni dohledat od koho jim to chybi.

• Citovat
  • Upravit
13503
31.10.13 16:36

Ja jsem poctivka, na postu bych zasla osobne a penize doplatila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
31.10.13 16:38
@Anonymní píše:
@ncc1701 No to taky, jestli jsou schopni dohledat od koho jim to chybi.

Hele, nebudu te tady lakovat, muzou na to prijit a nemusi. Pokud na tom papirku bylo napsano 1350 Kc, tak ti nic nedokazou - ale ani tomu postakovi. Pokud je tam napsano 350 Kc a budou patrat, kam vsude se jim prachy rozkutaleli (urcite nejsi jedina), tak to zaplati ten, kdo to spletl. Je jen na tobe, jestli budes mit dost charakteru tam jit a priznat se, nebo budes delat mrtvyho brouka.

• Citovat
  • Upravit
72725
31.10.13 16:43

Možná na to nepřijdou, ale ten pošťák je musí dát ze svého :,( vem si, jak by bylo Tobě, kdyby ses takhle spletla.. osobně bych to doplatila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
31.10.13 17:05

Pošťákovi bude chybět 1000, ale takovejch dobírek mohl za ten den udělat - jak by asi vypátrali, že ta 1000 chyběla zrovna u tebe? Zkusila bych tam ještě párkrát zavolat, ale na poštu bych se kvůli tomu opravdu nehnala, ledaže bych tam měla cestu i kvůli něčemu jinému. Ať si pošťák pro peníze pěkně přijde, když udělal chybu.

Kdyby sis ty nechala blbě vyplatit peníze na poště, tak by ti paní z přepážky domů peníze taky nenesla:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
31.10.13 17:08

Stalo se mi, že jsem měla dobírku na 660 a bylo napsané 66OOKč.

Ale stalo, že na poště vydali balík a nějak se stalo, že paní na přepážce nepřevzala peníze a pán ji neupozornil, že jí je nedal. Došli na to a pak jeli za ním, aby to doplatil.

Takže chyba mohla být kdekoliv.

Možná by stálo za úvahu, zavolat na bezplatnou infolinku pošty a nadiktovat číslo balíku a poptat se, jaká tam byla dobírka, že tam máš nějakou nesrovnalost. Kdysi mi visel balík na dodávací poště kvůli dobírkové poukázce, a na té infolince to věděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová