Prosím o psychickou podporu

Anonymní
29.10.13 21:20

Prosím o psychickou podporu :-)

Ahoj holky, jsem doma sama, padly na mě chmury. Jsem v situaci, kdy má mamka je vdova, má zdr. probvlémy, měla nás ve vyšším věku, bude jí 70.Všechno dala nám dětem, vychovala nás sama. Brácha nechtěl dělat, živila ho skoro do 30 na VŠ. Dnes má minimální důchod. Bydlí u mě, vše jí kupuji.Jsem samoživitelka, peněz moc nemám. Brácha se odmítal o mámu starat, něčím přispět. Nakonec jsem mu pohrozila, že prostě řeknu co je za ksindla u něj v práci - dělá na hodně vysoké pozici ve státní práci, peněz má dost.to by mu kazilo image, tak začal 1× za 2 týdny jezdit za mámou a vždy jí něco koupil. Jenže přišel teď mámin úraz a bylo potřeba koupit mámě pořádné zimní boty, přednabít jí telefon, léky (jen léky stály 1100),nějaké lahůdky…atd. Poslala jsem účtenky bratrovi do práce, ať uhradí polovinu - jeho adresu bytu nemám, nikdy mi ji nedal ani mě nepozval, a to bydlíme ve stejném městě, on je velké zvíře, já jen plebs :-).Nemá zájem o kontakt. Přitom když kdysi potřeboval, bydlel u mně, i jsem mu přispívala. Z celé té situace je mi smutno.Na Dušičky se musím s bráchou potkat a mám z toho osobního setkání už teď nepříjemný pocit…nemám ráda konflikty…co vy na to? Bráchovi jsem taky napsala, že když se už několik let nechce domluvit na rovnoměrné péči se mnou o matku, využiji žalobu podle zákona o rodině, kdy mu soud vyměří jasnou povinnost něco konkrétně měsíčně mámě dávat, abych ho nemusela prosit a aby se máma nemusela doprošovat. Dík

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8151
29.10.13 21:26

Šla bych k advokátovi, on mu navrhne mimosoudní dohodu s tím že mu jasně vysvětlí jakou mu udělá ostudu pokud s tím nebude souhlasit a půjde to k soudu, pokud tvému bratrovi tolik záleží na jeho pověsti tak by to mohlo zabrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
29.10.13 21:32

To je smutný :( dojdi k tomu advokátovi a poraď se. Svým způsobem nemáš co ztratit, když je to s bratrem už takhle.
Drž se a nedej se :hug:

• Citovat
  • Upravit
Ve-ru
29.10.13 21:57

To je fakt smutný, že se takhle dokáže k vám zachovat, když jste mu obě pomáhaly :( Irčitě bych to nenechala jen tak a pokud by s ním nebyla řeč, obrátila bych se na právníka. Přeji hodně sil :hug: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2853
29.10.13 22:37

No, holky už poradily, co k tomu dodat, ten člověk snad nemá city a žádnou soudnost, jeho chování je ubohé a zároveň strašně smutné. Tobě očividně osobní jednání dobře nedělá, nedivím se, tak snad radši přes toho právníka? I na ty dušičky by se snad nějak dalo vyhnout ne? Myslím jiný čas, příp. den. Nebo si maminka zakládá na tom, že musíte všichni společně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
30.10.13 00:43

Podle mě na to jdeš dobře - poraď se s advokátem, obvykle stačí už první kontakt na hlavičkovym papíru…
Ale přiznávám, že mě zaráží to bráchovo chování - nepíšeš, proč nechce pomoct. Z jeho úhlu pohledu - co argumentuje? Cítí to s mámou jinak než ty? Nemá pocit, že je za co být vděčný? Je mu to prostě jenom jedno nebo jí něco vyčítá?
A proč nechce být v kontaktu ani s tebou? Ani na tvoji pomoc si nevzpomene? Co na to odpovídá?
Kolik mu je? Má už svoji rodinu a děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gabrielagabri
30.10.13 11:02
@Lomikára píše:
Podle mě na to jdeš dobře - poraď se s advokátem, obvykle stačí už první kontakt na hlavičkovym papíru…
Ale přiznávám, že mě zaráží to bráchovo chování - nepíšeš, proč nechce pomoct. Z jeho úhlu pohledu - co argumentuje? Cítí to s mámou jinak než ty? Nemá pocit, že je za co být vděčný? Je mu to prostě jenom jedno nebo jí něco vyčítá?
A proč nechce být v kontaktu ani s tebou? Ani na tvoji pomoc si nevzpomene? Co na to odpovídá?
Kolik mu je? Má už svoji rodinu a děti?

je to sobec-nikdo ho nezajímá. rodinu nemá, jen jakousi přítelkyni. je hodně na peníze. zvolil jednoduchou strategii-nekomunikuje-na maily, sms…když mu řekneš něco osobně, odejde z pokoje.nic se tak nedovíš. ahoj

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová