Manžel se dostal do léčebny, přišla jsem o vše

10
28.10.13 23:09

Manžel se dostal do léčebny přišla jsem o vše

Dobrý den. Dobrý den poprosím maminky o informace kterém byly v podobných situacích já už si doopravdy nevím rady. Bydleli jsme v bytě jednoho dne mi zavolal majitel bytu že není zaplacená nájem několik měsíců ať se vystěhujeme bylo mi to divné protože manžel podniká a měl vždycky dost peněz ale pak jsem si všímala že domů u žádné peníze nenosí a bere si ještě můj malý rodíčák (3800) zjistila jsme že hraje automaty, šla jsem na pár dní k mému otci jak nás pan majitel bytu vyhodil s tím že mi manžel řekl že dostane výplatu a půjdeme jinak a že už hrát nebude že to bylo parkrát ale že už to fakt neudělá. Byly jsem tu tři dny a manžel po ně chtěl 4 000 že potřebuje na materiál aby ho dokoupil a dodělal zakázku tak mi můj bratr půjčil a já mu to dala jenže manžel se týden neobjevil nechal nás tu bez peněz s ostudou a já už měla být pryč od mého otce z domu.Pak mi volala jeho matka že k nim přišel že ty peníze zase promačkal a že nejedl celou dobu. A já jsem tak blbý hodný člověk že jsme ho zase tady vzala i s ostudou vybrala jsme celý rodičák dala to bratrovy protože manžel říkal že už fakt sežene peníze. Pak z ničeho nic zase odešel a zase tu nebyl týden a už na mě otec tlačil. Kdy půjdu s malým pryč a kde vemu peníze na potraviny. Chtěla jsme už vyhlásit po manželovi pátraní ten den jsem volala jeho matce jestli něco neví a ona mi řekl as klidem že stojí u sanitky a že manžela vezou do opavy na 3 měsíce já jsem říkal že je to můj muž za prvé nemám klíče od bytu kde jsou moje věci tady u otce mám jen pár oblečení a majitel mi řekl že je vyhodí jak je nepřestěhujeme. A ona že semnou nechce mluvit že chtěl skočit z parapetu že na něm seděl že se přiznávám že nějakou dobu bere pervitin a že je dlouhodobě závislí gambler. Já jsem v tu chvíli spadla obrátil se mi svět naruby nemám peníze nemám oblečení a nemám doma chlapa který vydělával. Obral mě o posledni peníze a třešnička na dortu je že můj taťka se včera díval do hrnčeku a zjistil že než odešel tak že mu ukradl 25 000 co měl otec na výplaty. :((( Takže mi včera řekl ať jdu pryč že jsme ho tu přitáhla já a je to moje chyba. Nevím kam mám jít a co mám dělat. Cítím se že za chvilku se zblázním já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
28.10.13 23:18

Je mi to líto… Kolik máš dětí a jak starých? Kontaktovala jsi azylové domy v okolí?
Co jiní příbuzní? Máš někoho, koho bys mohla požádat o pomoc při stěhování a o uskladnění svých věcí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
28.10.13 23:20

Také mi je to líto. Jen se chci zeptat, proč jsi mu dávala peníze, když víš, že je gambler? A to jsi měla ještě nějaký peníze další, nebo jsi mu dala vše, co jsi měla?
Ještě dopisuji: Všude píšeš - já jsem šla k otci, já se má odstěhovat pryč… Ale současně píšeš, že pobíráš rodičák. Kde máš dítě?(děti)

Příspěvek upraven 28.10.13 v 23:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
28.10.13 23:30

Veděla jsem to až teď poslední měsíc tak jsme nevěřila že je gamblar ale že to je omyl a jsme tak blbá že jsme mu věřila a hlavně doufala v tom že doopravdy už donese výplatu nikdy nebyl problém měl pěkné výplaty měl svou stavební firmu.Ale ale mačkal už dlouho protože jsme to zjistila tím jak k nám přijel majitel bytu a řekl že půl roku není zaplacený nájem a já si myslela že je zaplacený a taky pro to že poslední dobou fakt skoro nic nenosil a jen si ode mne pořád bral ale i tak mě nenapadalo že to má na to -jsem blbá a důvěřivá. Ale doopravdy nikdy nebyl problém. Nevím kde to vzal. Spadla jsem tak jak nikdy a tisíckrát za den mám slzy v očích protože pořád přemýšlím co dělat a už sama nevím někdy nad čím. Věci nemám kam dát známe mám ale mají děti a doma plno a ty co děti nemají jsou spíše jen kamarádi protože samy víte jestli máte děti už to není jako kdysi mít všude známé. Mám rok a půl starého syna. Žádný příspěvek mi asi nedají aá ze 4 000 neuživím nás dva. A to mám ještě platit jeho pobyt v té léčebně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
28.10.13 23:37

No tak především bych já na tvém místě neplatila jeho pobyt v léčebně, ale raději se starala, co dát najíst dítěti a kde s ním bydlet. A pořád nemohu pochopit, jak jsi mu mohla dát poslední peníze, když je gambler a ty máš malé dítě? To jsi nemyslela na to, že děcko potřebuje najíst? A prosím tě, nepiš mi na toto, že jsi blbá. Snad i ta největší blbka musí vědět, že na prvním místě je dítě a ne nějaký imaginární materiál.
A asi budeš muste vysvětlit situaci svému otci a s prosíkem ho požádat, jestli tě (nebo vás-tebe a dítě) u sebe nechá. Dokud si neseženeš azylový dům nebo třeba podnájem s někým jiným se kterým se budeš dělit o nájem.

Příspěvek upraven 28.10.13 v 23:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
28.10.13 23:37

Nevím no, vzala bych dítě za ruku a zaklepala na první azylák, kterej bych potkala. Je mi líto, že to takhle háže na tebe, peníze mu to nevrátí a ještě tím pokazí vztah s vlastní dcerou…

• Citovat
  • Upravit
Evona
28.10.13 23:39

Lecebna je 60 kc den. To je to nejmensi. Jak muzete psat ze hezky vydelaval a vzapeti ze nenosil nic a bral vam rodicak? Hlava mi to nebere. Jaky si to udelas :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1519
28.10.13 23:39

Ještě se chci zeptat :Kdo ti řekl, že máš platit jeho pobyt v léčebně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
28.10.13 23:42

Měla bys jednat:

• Podat návrh na zúžení SJM (pokud jste manželé)
  • Podat návrh na úpravu rodičovských práv
  • Promyslet kam s věcmi a jak je dostat z bytu - domluvit se závazně na obojím s majitelem bytu
  • Naklusat na sociálku a zjistit co se s tím dá dělat
  • Najít azylák
  • Okouknout jesle a podobně, případně kamarádky s dětmi a zkusit si najít hlídání
  • No a jít pracovat abys mohla hlídání zajistit.
  • A probudit se - od manžela v příštích měsících až letech nečekej nic dobrého.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.13 23:56

Lenka

Je mi to líto fakt :-( můžeme ti nějak pomoci? má dítě co na sebe atd..?

• Citovat
  • Upravit
1.zizi
29.10.13 00:08

Mel skocit z toho parapetu de*il jeden :cert:…a tvuj otec..no radeji e nevyadrovat…

• Citovat
  • Upravit
2153
29.10.13 00:09

K vystěhování nestačí, že vám majitel bytu zavolá. I v případě neplacení nájemného vám musí dát nejprve výzvu k uhrazení dluhu (s přiměřenou dobou splatnosti) a při jejím nedodržení pak písemnou výpověď z nájmu a teprve poté běží tříměsíční výpovědní lhůta. Pokud ji tedy již dříve nepředal manželovi (o čemž musí být doklad), nemůže vás z bytu ze dne na den vyhodit.

Pokud od bytu nemáš klíče, ale můžeš prokázat, že tam bydlíš, nech si dveře otevřít zámečníkem a rovnou vyměnit zámek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
29.10.13 00:15

@werisana a ty jsi v dobach, kdy nosil domu slusnou vyplatu nic neusetrila pro takove pripady?

• Citovat
  • Upravit
1402
29.10.13 00:51

Jak to tady tak čtu, tak snad mě nenapadlne mě jít sem pro nějakou opravdu důležitou radu, protože bych tu dostala leda tak několik písmnekových facek. Zakladatelka se tu ptá na rady v její těžké životní situaci, tak budtě ženské rozumné a nechte si otázky typu, proč mu ty peníze dala. Prostě mu je dala a už to nevezme zpátky a to by určitě chtěla.

Já bych to viděla asi jen na ten azylák, na nic jiného zatím nemáš. Zkus sociálku at víš na co nárok máš a na co nárok nemáš. Také bych zašla za právníkem pokud jste vzatý a byl je gambler může mít spooostu dluhů a jakožto jeho žena máš i dluhy ty.

S tvým tátou je mi to líto, jak se k tobě zachoval, tohle bych od rodiny nečekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
29.10.13 01:02
Zakladatelko, to je mi fakt líto :| nějak dostat věci, po domluvě s majitelem, a pokusit se ukecat tátu..on i ten azylák stojí poměrně dost peněz, apoň teda v Praze to pro matku s 1 dítětem vyjde přes 3000, co jsme četla.
@Elke píše:
K vystěhování nestačí, že vám majitel bytu zavolá. I v případě neplacení nájemného vám musí dát nejprve výzvu k uhrazení dluhu (s přiměřenou dobou splatnosti) a při jejím nedodržení pak písemnou výpověď z nájmu a teprve poté běží tříměsíční výpovědní lhůta. Pokud ji tedy již dříve nepředal manželovi (o čemž musí být doklad), nemůže vás z bytu ze dne na den vyhodit.Pokud od bytu nemáš klíče, ale můžeš prokázat, že tam bydlíš, nech si dveře otevřít zámečníkem a rovnou vyměnit zámek.

tohle je sice fakt, ale na to by musel mít člověk hodně silnej žaludek, udělat takovej podraz na majitele :zed: zkus se vžít do jeho kůže, pronajímáš byt, a nájemník to neplatí, a odmítá odejít, a ještě ti v tvém bytě vymění zámek 8o tak to je docela hnus :poblion: to bych si radši klekla na kolena před otcem, nebo chodila po kamarádkách, každou noc jinde, než udělat takovej podraz na nevinnýho člověka :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová